GRATIS LEVERING vanaf 25,-

GRATIS RETOURNEREN in de winkels

365 DAGEN bedenktijd*

GRATIS ACHTERAF betalen met Klarna

Hoe kies ik onderhoud ik mijn klimuitrusting?

In je klimuitrusting zit een klimgordel, klimschoenen, een karabiner en een zekerapparaat. Dit heb je nodig om in een klimhal te klimmen.  Bij veel klimhallen kan je ook materiaal huren. Dus al beginnende klimmer hoef je nog niet meteen alles te kopen. Ga jij buiten klimmen, dan heb je meer materiaal nodig. Denk dan aan extra karabiners, setjes, schlinges en uiteraard een klimtouw.

Hoe onderhoud je het materiaal?

Alle klim- en bergsportuitrustingen mogen alleen verkocht worden als het aan de Europese regels voor persoonlijke beschermingsuitrusting voldoet. Het CE-teken op een product is een conformiteitsverklaring (Conformité Européenne), die aangeeft dat de fabrikant voldoet aan de Europese Normen (EN) die voor het specifieke uitrustingsstuk gelden.

Hoe lang gaat je uitrusting mee?

De fabrikant moet een gebruiksaanwijzing leveren bij het product waarin staat hoe het materiaal het beste wordt gebruikt en een indicatie van de maximale levensduur geven. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om zelf de kwaliteit van het materiaal te checken. Een intensief gebruikte klimgordel kan binnen 2 jaar toch versleten zijn ondanks dat de maximale levensduur 10 jaar is.  Wees dus kritisch op je eigen materialen. Klimmen, zeker outdoor, komt met risico’s dus het is belangrijk om te zorgen dat je ten alle tijden veilig klimt. En dus met goed materiaal. Weet je het niet zeker? Kom gerust langs bij één van onze winkels. Dan kijken we er graag naar.