Wij helpen je de juiste zonnebril kiezen!

Een zonnebril biedt rust aan je ogen, houdt schadelijke Uv-stralingen tegen en maakt je look af. Het maakt uit of je op de racefiets zit, op een besneeuwde top staat of aan het strand ligt. Bij al deze activiteiten hoort een zonnebril die aan jouw wensen voldoet! Daarom biedt Bever zonnebrillen aan voor al deze activiteiten voorzien van diverse eigenschappen. De soorten zonnebrillen en een aantal eigenschappen worden hier onder uitgelicht, om je keuze een stuk eenvoudiger te maken. Ontdek welke zonnebril bij jou past!

Draag 'm op de fiets, in de auto of op vakantie voor een immer ontspannen uitstraling en optimale oogbescherming. Deze casual zonnebrillen zijn over het algemeen licht tot normaal zonwerend en ontworpen voor alledaagse activiteiten. 

Voor sportief gebruik zoals fietsen, skiën of hardlopen zijn functionele sport zonnebrillen gemaakt. Bij deze categorie sportbrillen kun je denken aan een wintersport zonnebril, watersport zonnebril, hardloop zonnebril en een fiets zonnebril. Deze sport zonnebrillen zijn vaak lichtgewicht, blijven tijdens sportieve inspanningen op je neus zitten en zijn normaal tot sterk zonwerend.

Expeditie zonnebrillen zijn ontworpen voor gebruik op grote hoogte en zo geschikt voor extreme expedities in de bergen. De zonnebrillen zijn meestal voorzien van opzetstukken aan de zijkant voor een optimale bescherming en zijn extreem zonwerend.

Polariserende glazen filteren zowel glinsteringen als horizontale reflecties weg uit het beeld. Hierdoor ga je kleuren en contrasten beter zien. Een polariserende zonnebril wordt vooral aangeraden op het water en besneeuwde hellingen. 

Bij een spiegelende zonnebril is er een dun metaallaagje op de glazen aanbracht. Daardoor zijn de lenzen via de buitenkant ondoorzichtig, oogcontact kun je dus uitstekend vermijden met een spiegelende zonnebril. 

Een meekleurende (fotochromatische) zonnebril is voorzien van glazen die mee kleuren met de intensiteit van licht. Bij een toename aan licht worden de glazen dus donkerder. Doordat de glazen zich automatisch aanpassen, hoef je niet te wisselen van zonnebril.