10% extra kassakorting op SALE producten? Gebruik kortingscode NIEUWSBRIEF10 *

Alles over Hanwag

"Born in Bavaria": Hanwag produceert sinds 1921 in Vierkirchen, in de buurt van München, berg-en trekkingschoenen van hoge kwaliteit, ambachtelijke perfectie en voortdurende innovatie.   De naam van het bedrijf komt niet -zoals vaak vermoed wordt- uit het verre oosten, maar ontstond uit de afkorting van de naam van de grondlegger van de firma: Hans Wagner. Hanwag hecht zeer veel waarde aan pasvorm, afwerking en levensduur. Daarom worden tot heden alle modellen -van multifunctionele technische alpiene schoenen- op authentieke maakwijze vervaardigd.
Eco Shell voering
Alverstone
Trekkingcollectie

Hanwag

De Duitse firma Hanwag maakt al bijna 100 jaar duurzame en comfortabele trekking- en bergschoenen. Elke schoen is van hoogstaande kwaliteit en heeft een perfecte pasvorm. Mede door de innovatieve en arbeidsintensieve productiewijze zijn alle modellen -van allround wandelschoen tot specifieke bergschoenen- zonder uitzondering een staaltje vakwerk.

 

Hanwag collectie

Het assortiment van Hanwag heeft zowel traditionele dubbelgestikte als gezwikte schoenen in de collectie. Deze techniek zorgt voor zeer vormvaste en stabiele schoenen, waarvan de zool kan worden vervangen als deze is versleten. Sommige trekking-modellen worden daarnaast ook met een speciale leest uitgevoerd. Mede daarom zijn de schoenen van Hanwag zo geliefd.

 

Hanwag Schoenen Categorieën

De wandelschoenen van Hanwag worden ingedeeld in de standaard categorieën A, B, C en D. Elke letter geeft een bepaalde mate van stijfheid van de schoen aan, waarbij Categorie A het meest soepel en licht is en Categorie D zeer stijgijzervast en stijf. Daarnaast heeft Hanwag echter nog een andere indeling, namelijk de ‘inzetbereiken’. Daarmee wordt aangegeven met wat voor leest, materialen en maakwijze de schoen is ontwikkeld. Zo zijn schoenen met de aanduiding ‘Approach’ lage modellen met een stevige zool en is het model ‘Rock’ zeer nauwsluitend met veel grip.

 

Er is ook nog een verschil in wat voor een wandeling je wilt maken. Zwaar- of licht bepakt, één of meerdere dagen, in droge of natte gebieden. Voor elke trekkingtocht heeft Hanwag wel een model in het assortiment. Op deze manier ben je als wandelaar nog zekerder dat je de juiste schoen aanschaft.

 

Hanwag Icegrip technologie

Hanwag heeft in 2008 de IceGrip technologie geïntroduceerd. Zolen die met deze technologie zijn behandeld hebben meer houvast op ijzige ondergronden. Voor deze uitvinding heeft Hanwag de ISPO Outdoor Award in ontvangst mogen nemen. Alle winterschoenen van Hanwag worden inmiddels met een IceGrip zool uitgevoerd.Hanwag heeft in 2008 de IceGrip technologie geïntroduceerd. Zolen die met deze technologie zijn behandeld hebben meer houvast op ijzige ondergronden. Voor deze uitvinding heeft Hanwag de ISPO Outdoor Award in ontvangst mogen nemen. Alle winterschoenen van Hanwag worden inmiddels met een IceGrip zool uitgevoerd. 

 

Hanwag assortiment bij Bever

Bever heeft een ruim aanbod van Hanwag schoenen en helpt je graag met het vinden van een passend model. Omdat trekking-, berg- en wandelschoenen lang mee moeten en niet mogen knellen kan het handig zijn een aantal verschillende schoenen te komen passen in één van onze winkels. Bever heeft Hanwag schoenen voor dames, heren en kinderen. Het aanbod loopt uiteen van Categorie A tot D en van lichtgewicht lage wandelschoen tot waterdichte hoge bergschoen. Daarnaast heeft Bever ook stoere waterdichte en gevoerde laarzen van Hanwag.

 

Accessoires

Ook voor praktische accessoires ga je naar Bever. Zo zijn er bijvoorbeeld originele Hanwag inlegzolen en sprays om je schoenen vuil- en waterafstotend te maken. Heb je leren trekkingschoenen? Met de G-Wax van Granger’s krijg je de glans weer terug.

 

Service

Bestellingen die worden gedaan in onze webshop levert Bever vanaf € 25,- gratis. Een andere mogelijkheid is onze Click & Collect Service. De bestelde artikelen worden dan afgeleverd in een Bever winkel naar keuze, waar je vervolgens de schoenen kunt passen. Indien de maat niet goed is kun je gelijk een ander paar proberen. Mocht de juiste maat niet op voorraad zijn, dan stuurt Bever die alsnog kosteloos naar je toe.