GRATIS LEVERING vanaf 25,-

GRATIS RETOUR in onze winkels

365 DAGEN bedenktijd

Coleman Dome 100 Gasblik -
Kleur: -
-
Eén maat
5,95
Nog maar een paar stuks beschikbaar
Gas en vloeibare brandstoffen zijn niet online te koop. Uiteraard kun je wel in één van onze winkels terecht.
max aantal bereikt
Vergelijken kan vanaf 2 artikelen
De 100 Dome van Coleman is een gasblikje geschikt voor branders en lantaarns met schroefaansluiting. Het cartouche heeft een mengsel van 70% butaan en 30% propaan.

Door de zeer compacte pakmaat en het lichte gewicht is dit compacte gasblikje geliefd bij de echte grammenjagers. Ideaal voor tijdens een korte trektocht, mooie dagwandeling of korte kampeervakantie.
  • Hoogte (cm): 7
  • Breedte (cm): 9

  • Gewicht (g): 175
  • Inhoud (g): 97 butaan/propaan 
  • Materiaal: 70% Butaan, 30% Propaan
Productcode: MECBA42005

Alternatieven

Perfect hierbij


Klantenservice

Heb je een vraag over onze producten?

Onze klantenservice staat voor je klaar.

(ma-vr 9-21u | za 10-18u)

Of bezoek Bever winkel bij jou in de buurt.

Voordelen

  • Gratis verzenden vanaf 25 euro
  • Gratis retour in onze winkels
  • 365 dagen bedenktijd - Ruilen tot 1 jaar na aankoop
Je hebt nog geen recent bekeken producten

W.C. Coleman zag licht in de duisternis. Toen hij na een harde dag werken een nieuw soort lamp zag staan in de etalage van een winkel in Brockton, Alabama, was hij meteen geïnteresseerd. Het was namelijk een lamp die op benzine brandde, in plaats van op kerosine, en daardoor gaf de lamp een veel beter licht dan de gemiddelde lamp uit die tijd. Coleman zag potentie in dit nieuwe, stabiele licht en hij begon een bedrijfje dat deze lampen verkocht in 1900.

 

In 1909 begon Coleman met het verkopen van een draagbare tafellamp die enorm populair was in de plattelands huishoudens, waar men nog geen elektriciteit had. Door deze lampen konden boeren langer op het land werken, wat de productiviteit ten goede kwam. In de Eerste Wereldoorlog werden meer dan 70.000 lampen verdeeld onder de Amerikaanse troepen in Europa. In de Tweede Wereldoorlog begon het bedrijf van Coleman op verzoek van het Amerikaanse leger met het ontwikkelen van een brander. Aan het einde van de oorlog had Coleman zo’n naam onder soldaten, dat zij ook met Coleman’s producten op vakantie wilden.

 

Vandaag de dag is Coleman een bedrijf dat alle benodigdheden voor een kampeervakantie heeft: van tenten en matrassen, tot slaapzakken, tafels en pompen. Wat begon als een bedrijf dat alle hoeken van de kamer kon verlichten, is vandaag de dag een bedrijf dat je alle hoeken van de wereld kan laten ontdekken.