GRATIS LEVERING

 vanaf € 30,-

GRATIS RETOUR

 in onze winkels

365 DAGEN

 bedenktijd

Nieuw 2018
 Insomnia Power Shift ELW11 Ski Dames 152
Kleur: Zwart
Zwart
599,95

Levertijd: kies eerst een maat

Op voorraad in de winkel?

De Elan Insomnia Power Shift ELW11 152 ski is ontwikkeld voor dames met een hoog niveau. De afwisseling van korte en lange bochen maakt deze ski een alles kunner op de piste. De Elan Insomnia met 4D technologie is ontwikkeld voor alle dames die plezier willen beleven aan het skiën op de piste. De ski richt zich op sportieve dames die hoge eisen stellen aan een ski en die niet alleen het uiterlijk van een ski beoordelen. De Insomnia is een lichte maar uiterst stabiele ski waarmee men sportief maar ook dynamisch kan carven. Door de toegepaste 4D technologie is snelheid, makkelijk draaien op basis van korte en lange bochten gegarandeerd.

4D betekent dat de rocker aan de buitenkant van de ski is geplaatst om makkelijk in te sturen, camber aan de binnenkant voor continue grip en controlle. Convex is naar buiten gebogen Titanium inleg voor het nauwkeurig insturen van de bocht voor de binding. Concaaf, naar binnen gebogen Titanium inleg voor het gelijkmatig en gecontroleerd uitsturen van de bocht achter de binding. Door het toepassen van deze constructie is Elan in staat om de torsiestabiliteit te verhogen en eventuele trillingen tot 30% te reduceren. Hierdoor biedt de nieuwe Insomnia nog meer rust en stabiliteit. Door het toepassen van deze constructie is het gewicht van de ski's met 10% teruggebracht.

Met de combinatie van een voorspanning op de binnen ski (camber) en de rocker technologie op de buitenkanten is de ski zich zeer makkelijk te draaien. De RST Sidewall constructie zorgt voor een perfecte kantengrip op iedere ondergrond en alle sneeuwcondities. De speciaal voor dames ontwikkelde, lichtere en iets zachtere Trulite houten kern, zorgt voor een directe krachtoverdracht en een hoge mate aan torsiestijfheid.

 • Model: Dames
 • Gewicht (g/paar): 6500
 • Breedte voorkant (mm): 104
 • Breedte achterkant (mm): 121
 • Breedte midden (mm): 73
 • Niveau: Gevorderd
 • Rocker type: Camber
 • Inclusief bindingen: Ja
 • Terrein: Piste
Productcode: PAAAD80001

Klantenservice & voordelen

Heb je een vraag over onze producten?

Onze klantenservice staat voor je klaar.

(ma-vr 9-21u | za 10-18u)

Of bezoek Bever winkel bij jou in de buurt.

Bever voordelen

 • Gratis verzenden vanaf 30 euro
 • Gratis retour in onze winkels
 • 365 dagen bedenktijd - Ruilen tot 1 jaar na aankoop

Alternatieven voor dit product

Elan's verhaal begint tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen twaalf ambachtslieden en ingenieurs enkele honderden paar lichtgewicht, duurzame houten ski's produceerden voor Partizaanse troepen. Officieel is Elan in 1945 opgericht door Rudi Finžgar, een visionair en verdienstelijk schansspringer, hij sprong namelijk een wereldrecord (95 meter) in 1941.  

 

Het begin van Elan is meer dan veelbelovend, want na slechts een paar jaar exporteert Elan al 800 paar ski's naar de VS. Daarna breidde Elan snel het assortiment uit, met naast ski's ook kano's, ijspriemen en tennisrackets. In de tien jaar daarna begint de merknaam Elan pas echt faam te maken, mede dankzij het Zweedse wonderkind en skilegende Ingemar Stenmark. Vandaag de dag is hij nog steeds de recordhouder voor de meeste WK-overwinningen aller tijden (86 om precies te zijn). Ingemar bereikt dit fantastische resultaat door vanaf de eerste tot zijn laatste race op Elan ski's af te dalen. Het is geen toeval dat Elan een van de grootste ski-fabrikanten in de wereld wordt.  

 

In de jaren negentig veroorzaakt Elan een grote opschudding: de introductie van carve ski's. Achteraf één van de belangrijkste innovaties in de moderne ski-industrie. Decennia van revoluties en toegewijd R&D-werk bereikt een hoogtepunt in 2012 wanneer Elan wordt uitgeroepen tot het meest innovatieve sportmerk door Plus X Award. Een belangrijke onderscheiding en een goede motivatie voor de volgende decennia.

 

Beïnvloed en geïnspireerd door de passie van haar klanten en bekrachtigd door de vindingrijkheid van haar medewerkers en ambassadeurs zal Elan de toekomst van het skiën en sport vorm blijven geven.

Je hebt nog geen recent bekeken producten