basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

NU 4E ARTIKEL GRATIS Actie geldt NIET op boeken, kaarten, cadeaukaarten, elektronica. Actie loopt t/m zondag 29 juli 2018

Wat zijn de verschillen? We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje

Hardshell

Hardshell jassen hebben een hoog ademend vermogen om een goede warmtehuishouding te garanderen. Deze jassen zijn gemaakt van duurzame materialen en kunnen dan ook een leven lang mee. Voor de allerkoudste buitenomstandigheden kunnen onze hardshell jassen tevens gecombineerd worden met fleece binnenjassen. Kortom, je beste vriend tijdens je meest intense belevingen buiten.

 • Waterdicht
 • Winddicht
 • Ademend
  X    Minder ademend dan softshell
  X    Weinig rekbaar

Softshell

Bij Bever vind je dames softshell jassen die zijn vervaardigd volgens de nieuwste technologieën. Hierdoor bieden ze optimale bescherming tegen wind en vocht en zitten tegelijkertijd als gegoten vanwege het rekbare materiaal. De softshells zijn verkrijgbaar in opvallende kleuren. Ook is er volop keuze uit jassen met aardse tinten waardoor het gevoel van één zijn met de natuur optimaal wordt vervuld. Bovendien kun je eenvoudig bekijken of jouw jas op voorraad is in een filiaal bij jou in de buurt.

 • Waterafstotend
 • Winddicht
 • Rekbaar
  X    Niet waterdicht

Welke jas past het beste bij jouw avontuur?

Type 1: waterproof

Iedereen kent wel de K-Way. Deze nylon regenjas werd zo’n 45 jaar geleden bedacht op een miezerige dag in Parijs en gaat sindsdien standaard mee op elke schooluitstap. Handig ook, want hij is gemakkelijk op te vouwen tot een klein, draagbaar pakketje. Ook regenjassen van andere merken, zoals Ayacucho en Regatta, zijn geschikt voor lichte activiteiten waarbij je nauwelijks zweet. Ga je trekken of klimmen? Zweer dan liever bij een ademend model.

 

Type 2: winddicht & ademend

De softshell zweeft tussen de fleece en de waterproof regenjas. Dit type jas is licht, winddicht, ademenden houdt je warm en droog tijdens een lichte bui. Dankzij zijn rekbare stof heb je ook meer dan voldoendebewegingsvrijheid. Winddichtheid is zijn grootste troef en maakt hem dan ook de perfecte wandel- of fietspartner.

 

 

#hoedan?

We kunnen er nog veel meer over schrijven, maar als je deze video kijkt, dan weet je eigenlijk alles.

 

We behandelen de verschillen en de overeenkomsten en leggen je uit hoe je zelf de juiste jas kiest voor elk avontuur. Het verschil tussen waterafstotend en waterdicht is ook groter dan je zou denken.

Bekijk de verschillende soorten jassen

De best verkochte hardshell jassen

De best verkochte softshell jassen

Lees meer over de volgende onderwerpen