GRATIS LEVERING vanaf 25,-

GRATIS RETOURNEREN in de winkels

365 DAGEN bedenktijd*

GRATIS ACHTERAF betalen met Klarna

Wanneer je een tent met je meedraagt op vakantie, dan is het fijn dat deze niet te zwaar is. Maar hij moet je natuurlijk wel een stevig onderkomen bieden tijdens het kamperen. Een ideale tent is behalve licht van gewicht dus ook sterk. Tentstokken en het buitendoek van de tent zijn hierbij cruciaal! Maar blijft zo’n lichtgewicht maar stevige tent ook heel in een flinke storm?

#1: HET BELANG VAN GOEDE TENSTOKKEN

Tentstokken zijn belangrijk voor een lichte, maar sterke tent. De stokken creëren namelijk het frame van je tent, dat nogal wat te verduren krijgt. Leer in deze video wat de beste stokken zijn voor een stevige tent! 

#2: HET BELANG VAN EEN GOED TENTDOEK

Als het buitendoek van je tent licht van gewicht is, scheelt dat in kilo’s. Maar het doek moet je ook beschermen. Wel zo fijn dus, als het een stootje kan hebben. In deze video zie je welk soort doek licht en tóch sterk is.

#3: BLIJFT EEN LICHTGEWICHT TENT HEEL IN EEN HEVIGE STORM?

Een goede tent is lichtgewicht én sterk. Met aluminium stokken en een buitendoek van nylon, heb je dit alvast gecoverd. Maar blijft zo’n relatief lichte tent ook heel bij extreem weer? We testten het voor je! Bekijk het resultaat in deze video.

Meer weten over tenten? Of je nu gaat voor die lange trekking, een familievakantie of een weekend weg met vrienden, er is altijd een tent die past bij jouw plannen! Wij helpen je kiezen.