Bever Buitenexperts testen de shelljas uit de PACK AND GO!-collectie van Jack Wolfskin

Getest: zo lichtgewicht, pakbaar en waterproof is de shelljas uit de reiscollectie van Jack Wolfskin echt

Gewoon de rugzak ombinden en de vrije natuur in. Dat is natuurlijk dé droom voor iedere buitenliefhebber. Met de PACK AND GO!-producten van Jack Wolfskin is dit makkelijker dan ooit. Bever Buitenexperts Rens en Tamara namen de proef op de som en testten de shelljas uit de collectie. Hoe de jas het ervan afbracht lees je hieronder!

In de lichtgewicht PACK AND GO!-collectie van Jack Wolfskin vind je alles wat je nodig hebt voor avonturen in het alledaagse leven. De producten, die uiteenlopen van shelljassen tot broeken, zijn ultralicht en gemaakt om klein in te pakken. Ook is er gekeken naar design: de items ogen modern en zijn onderling supergoed te combineren. Laat de ballast thuis en ontdek de wereld om je heen!

Zo lichtgewicht, pakbaar en waterproof is de shelljas uit de collectie écht

JWP SHELL: dé jas voor onderweg

Eén van de producten in deze collectie is de JWP SHELL. Dit is een zeer licht, klein op te vouwen regenjack dat ontwikkeld is voor elke dag én op reis. Of je nu je tas grijpt voor een weekendje weg, op de fiets springt naar de supermarkt of een flinke wandeling maakt: deze jas is voor iedereen die altijd onderweg is.

 

De JWP SHELL is gemaakt van milieuvriendelijk TEXAPORE ECOSPHERE, dat bestaat uit 100 procent gerecycled polyester. Dit is dus goed voor de natuur waar jij zo van houdt! Het materiaal is licht en elastisch en is bedoeld om optimaal draagcomfort te bieden wanneer je onderweg bent. Bij de ontwikkeling van de jas is verder gefocust op de verstelbare capuchon en de twee heupzakken. In een van deze zakken kun je het jack heel klein opbergen, zodat het in elke rugzak en hipbag past.

 

Deze shelljas is dus licht, ademend, superklein in te pakken én biedt bescherming in alle weersomstandigheden. Tenminste, dat staat te lezen in de omschrijving. In hoeverre maakt de JWP SHELL deze beloften waar? Onze Buitenexperts Tamara (Bever Eindhoven) en Rens (Bever Maastricht) testten het voor je uit!

De pasvorm is mooi en geschikt voor een laagjessysteem

Eerste indruk

Tamara: “De JWP SHELL die ik heb getest is een mooie, roze kleur in maat medium. Ik was meteen weg van het model. De jas is namelijk getailleerd, waardoor hij er vrouwelijk uitziet. De jas zat meteen superfijn. Hij voelt heerlijk soepel en de steekzakken vind ik een echte pre. Tijdens het wandelen loop ik namelijk graag met mijn handen in mijn zakken en de steekzakken zijn heerlijk ruim en zitten voor mij op de juiste hoogte.

 

Rens: “Ik heb de zwarte variant van de JWP SHELL getest. De shell is een mooie, strak ogende jas die je op elke gelegenheid kunt aantrekken. Of je nu naar een verjaardag gaat bij familie of een dagje gaat buitenspelen in de Ardennen: deze jas heeft de goede look.

 

De zakken van de jas zijn erg ruim en gemakkelijk af te sluiten met een rits. Je kunt er dus zonder problemen vier of vijf energierepen in kwijt. Zelfs een blikje fris past er makkelijk in! Nadeel vind ik wel dat de jas geen borstzak heeft. Mijn andere jassen hebben dit wel, waardoor ik daar wat aan gehecht geraakt ben.”


“Met de JWP SHELL kun je goed werken met een laagjessysteem indien nodig.”


Pasvorm

Tamara: “De jas kleedt mooi af. Meestal draag ik een medium, maar bestel ik met dit soort jassen een maat groter, zodat ik er lagen onder kan dragen. Met de JWP SHELL is dat niet nodig! Deze jas biedt in mijn normale maat genoeg ruimte voor een dons-liner. Zo kun je met een laagjessysteem werken indien nodig, maar is de jas ook fijn en mooi genoeg om als zomerjasje te dragen. Daarbij blijft de shell goed op zijn plaats zitten, zelfs tijdens een lange wandeling met daypack op de rug en een ruimvallende fleece eronder.

 

Rens: “De pasvorm van maat M is voor mij, 1.87m en 80kg, helemaal goed. De jas sluit mooi aan en de mouwen zijn lang genoeg, ook op de fiets. Door het klittenband aan de manchetten en de trekkoorden aan het onderboord en de capuchon kun je de jas daarnaast gemakkelijk afstellen. Zo kun je de jas perfect vormen naar jouw lichaam.”

De shell is voornamelijk gemaakt van gerecyclede materialen

Getest tijdens…

Tamara: “Meteen toen ik de jas binnenkreeg, heb ik ‘m getest tijdens een avondwandeling. Het werd een flinke wandeling van zo’n twee uur, dus ik had direct een goed beeld van de jas! Het was droog, maar dat was prima voor het testen van het ademend vermogen en de pasvorm. Om ook de waterdichtheid te testen en de bewegingsvrijheid, heb ik de shell nog een aantal keren gedragen op de fiets naar werk. In droog weer en regen en zowel met als zonder fleece eronder. Ook heb ik de jas gedragen tijdens een lange wandeling op de Strabrechtse Heide met wat neerslag.”

 

Rens: “Ik heb de jas gedragen in verschillende omstandigheden. Zo heb ik ‘m aan gehad op de scooter van en naar werk, op de fiets en tijdens een mountainbiketocht. Ook heb ik de jas gedragen in de Ardennen tijdens het klimmen en klauteren en een Via Ferrata. In de vijf weken waarin ik de jas heb getest, zijn praktisch alle weersomstandigheden langsgekomen. Kortom: sneeuw, regen en zon, de jas heeft het allemaal moeten doorstaan!” 


“Het mooie aan de jas is dat het membraan is gemaakt van volledig gerecyclede materialen. Goed voor de natuur en dus voor ons!”


Materiaal

Tamara: “De jas is heel licht, soepel en kraakt bijna niet, wat de meeste waterdichte jassen wel doen. Als je de shell langer aan hebt, merk je dat er stretch in de materialen zit, zeker wanneer je er een dikke laag onder draagt. Hierdoor beperkt de jas je niet in je bewegingsvrijheid, wat veel andere jassen wel doen.

 

Verder is de JWP SHELL Bluesign geproduceerd, wat betekent dat het productieproces voldoet aan speciale normen rondom milieu, gezondheid en productieveiligheid. De jas is daarbij voornamelijk gemaakt van gerecyclede materialen en is PFC-vrij. Hoe fijn is het om te genieten van het buiten zijn, wetend dat je een jas draagt die zo milieubewust mogelijk is geproduceerd?”

 

Rens: “De jas draagt supercomfortabel. Dit komt mede door het stretchmateriaal waar de jas van is gemaakt. Dit rekt een beetje mee, waardoor je tijdens je buitenactiviteiten geen hinder ondervindt in je bewegingsvrijheid.

 

Het mooie aan deze jas is dat het membraan, TEXAPORE ECOSPHERE, is gemaakt van volledig gerecyclede materialen. Dit zijn restanten van andere jassen (snijafval) of andere overgebleven stukjes (kapotte jassen of materialen) die uit hun eigen fabriek komen. Hierdoor verlaagt Jack Wolfskin de uitstoot en ecologische voetafdruk bij de productie van de jassen. Goed voor de natuur en dus voor ons!”


Kom winkelen op afspraak

Buiten is pas echt genieten met de juiste producten. Daarom vinden wij het bij Bever extra belangrijk om jou te adviseren en je te helpen bij het kiezen van de juiste uitrusting. Benieuwd wat het beste aansluit bij jouw wensen en plannen? Kom dan winkelen op afspraak in een van onze winkels. Maak gemakkelijk online een afspraak en laat ons direct weten waarover je graag advies wilt ontvangen. Je kunt dan op de afgesproken tijd maximaal een uur lang producten bekijken en passen. En natuurlijk al je vragen stellen aan onze Bever Buitenexperts!


Wind- en waterdichtheid en ademend vermogen

Tamara: “Met de all weather-bescherming die deze shell moet bieden, zit het wel goed. De jas is heel wind- en waterdicht! Ik heb twee keer een flinke regenbui over me heen gekregen tijdens mijn fietsrit naar werk (zo’n 25 minuten) en de jas hield me gewoon droog. Zoals elke waterdichte jas sluit ook deze jas een beetje af, maar het ademend vermogen is verbazingwekkend goed. Meestal heb ik de neiging om waterdichte jassen uit de middenklasse snel uit te trekken, maar dat had ik bij deze shell totaal niet. Tijdens het wandelen trok ik ‘m juist sneller aan dan normaal, toen ik het wat kouder kreeg door de wind.

 

De shell is ook zeker winddicht. Tijdens een flinke storm voelde ik de wind door mijn spijkerbroek heen blazen en werden mijn wangen en handen ijskoud, maar mijn armen en romp hadden nergens last van. Waar de jas zat, was ik beschermd!”

 

Rens: “De waterdichtheid heb ik voornamelijk kunnen testen tijdens de ritjes van en naar werk. Met 45 km per uur op de scooter in de regen was geen enkel probleem. Ook in onverwachte sneeuwbuien bleef ik gewoon droog! Qua ademend vermogen is de jas heel fijn. Ik had bijvoorbeeld geen last van overmatig zweten in de jas, ook niet bij meer inspanning. Wel mis ik de okselritsen voor extra ventilatie.” 


“Dat je de JWP SHELL gemakkelijk kunt opbergen klopt helemaal!”


Beloften

Tamara: “De voornaamste belofte van de JWP Shell is dat de jas lichtgewicht is en gemakkelijk mee te nemen. Dit heb ik zeker zo ervaren! Een aantal keer droeg ik mijn fleecevest onder mijn jas, wat toch wel iets te warm werd. Ik kon de jas in een handomdraai opbergen in een van de steekzakken, door die binnenstebuiten te keren. Het maakt overigens niet uit welke zak je daarvoor gebruikt, want beide zakken zijn hiervoor geschikt.

 

Doordat je de jas als klein pakketje in je tas kunt dragen, is deze shell perfect voor on the go of om mee te nemen tijdens buitenavonturen in wisselvallig weer. Zo heb je een waterdichte en winddichte laag bij de hand die je gemakkelijk in je tas kan opbergen en weer tevoorschijn kunt toveren.

 

Rens: “Dat gemakkelijk opbergen klopt helemaal! Je kunt de jas opbergen ‘in zichzelf’. Er komt dus geen losse opbergzak bij kijken, wat superhandig is. Als je persoonlijk minder ervaring hebt met het opvouwen van een jas in de zak, kun je het beste eerst de zak binnenstebuiten keren. Vervolgens duw je de jas bij het begin van de zak erin en werk je vanuit daar verder.”

Ze beoordelen de wind- en waterdichtheid en het ademend vermogen

Zou je de JWP SHELL aanraden?

Tamara: “Ik heb de jas dus gedragen tijdens lange en korte wandeltochten en op de fiets. Ik ben superenthousiast! De jas is mooi, zit fijn en doet wat hij belooft. Hij is waterdicht, winddicht, ademt goed en is supersnel in te pakken tot een klein pakketje.

 

Ik zou de JWP SHELL zeker aanraden, vooral aan mensen die een lichte jas zoeken die je beschermt tegen de elementen. De jas is verder perfect voor een stedentrip, actieve vakantie of (flinke) dagwandeling, maar ook voor de vrouw die elke dag op de fiets naar haar werk gaat en een jas zoekt waarop ze kan vertrouwen.”

 

Rens: “Ik heb ontzettend veel plezier van de shell! Of het nu wandelen, fietsen of klimmen in de Ardennen is: deze jas bewijst zich perfect voor de meest uiteenlopende buitenactiviteiten. En de jas kan écht elke weersomstandigheid aan! Ik zou de jas dan ook aanbevelen aan iedereen die graag een wind- en waterdichte jas wil hebben voor verschillende buitenactiviteiten.” 

Eigen observaties

Tamara: “Ik ben erg te spreken over de heupzakken in de jas. Ze zijn heerlijk om je handen in te steken en geschikt om de jas in op te bergen, maar ze zijn ook opvallend ruim! Na het boodschappen doen, had ik mijn ene zak mijn sleutels, mobiel, mondkapje, een reep chocolade en een pakje kaas. In de andere zak stopte ik een pot aardbeienjam. De zakken zijn dus superruim én sterk genoeg om minimaal tien minuten een pot jam te houden.

 

Ik kan me verder voorstellen dat deze jas zelfs nog beter kan zitten in combinatie met andere kleding uit de JWP-lijn. Deze kledingstukken hebben een vergelijkbare pasvorm, waardoor je nog meer bewegingsvrijheid krijgt wanneer je laagjes draagt. Ook hebben alle items uit de collectie een basic uitstraling in vrolijke kleuren die goed te combineren zijn met de jas én kleding die al in je kast ligt. Heel handig als je weinig mee wilt nemen tijdens een reis. De gehele collectie is licht, sneldrogend en hopelijk net zo comfortabel als deze shell.”

 

Rens: “De JWP SHELL heeft de juiste look voor elke gelegenheid en doet wat ‘ie belooft. Ik ben daarom erg benieuwd naar de rest van de lijn! De andere items uit de Jack Wolfskin PACK AND GO!-collectie zijn ook gemaakt van superlichte en zachte materialen die – als ze doen wat ze beloven – prettig en modieus dragen tijdens verschillende buitenactiviteiten. Superhandig wanneer je een langere reis maakt, waarbij je zowel culturele als actieve dingen wilt doen. De shell heeft me in ieder geval overtuigd! ”

 

De kleding uit de lichtgewicht collectie is superhandig voor jouw buitenavonturen

Ultiem genieten van ieder buitenavontuur

Heb jij door de verhalen van Rens en Tamara ook zo’n zin gekregen om er lekker op uit te gaan? Pak dan snel je spullen en trek de deur achter je dicht! Op ons blog vind je het hele jaar door inspiratie voor de tofste buitenactiviteiten. Avonturen die je natuurlijk kunt beleven in de collectie van Jack Wolfskin PACK AND GO!. Check de volledige collectie hier of kom winkelen op afspraak. Wie weet helpen Buitenexperts Rens en Tamara jou wel bij het kiezen van je nieuwe uitrusting! 

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.