Ze delen hun eindoordeel over de Dryzzle FUTURELIGHT en Apex Flex FUTURELIGHT

Beschermd in weer en wind: Buitenexperts testen de nieuwste shelljassen van The North Face

Buiten is het altijd mooi, ook als het regent. Maar je wilt tijdens je buitenavonturen geen compromissen sluiten. Met de FUTURELIGHT-technologie belooft The North Face waterdichtheid, ademend vermogen, robuustheid, duurzaamheid én comfort, zelfs in de zwaarste omstandigheden. In hoeverre wordt deze belofte waargemaakt? Bever Buitenexperts Arnoud en Heidi testten de Apex Flex FUTURELIGHT en Dryzzle FUTURELIGHT en zochten het voor je uit.

Met de juiste gear ben je verzekerd van geslaagde buitenavonturen. Maar die perfecte buitenspullen vinden, is niet altijd makkelijk. Een jas kan je nog zo goed beschermen tegen wind en regen, als ‘ie je bewegingsvrijheid beperkt, geniet je nog niet optimaal. Hetzelfde geldt wanneer het ademend vermogen minimaal is.

 

Anders dan bij conventionele membranen laat de nanovezelstructuur van FUTURELIGHT lucht door. Dit zorgt voor een betere ventilatie en een goed ademend vermogen, waarbij waterdichtheid en duurzaamheid behouden blijft. De structuur maakt het kledingstuk daarnaast superdun en flexibel en daarmee heel comfortabel.

Maken de Apex Flex FUTURELIGHT en Dryzzle FUTURELIGHT de beloften waar?

De test

Buitenexperts Arnoud (Bever Den Haag City & Leiden) en Heidi (Bever Amsterdam Gelderlandplein) testten twee nieuwe shelljassen met deze nieuwe technologie: de Apex Flex FUTURELIGHT voor heren en dames en de Dryzzle FUTURELIGHT voor heren en dames.

Apex Flex FUTURELIGHT

De Apex Flex FUTURELIGHT is gemaakt om jou te beschermen in elke situatie en weersomstandigheid. Of je nu fietst in een plotselinge stortbui of een helling beklimt terwijl zon en regen vechten om een plekje in de lucht. En je kunt deze shell blijven dragen, wat je tempo ook is. De jas beschikt namelijk over FUTURELIGHT, wat de jas niet alleen waterdicht maakt, maar ook goed laat ademen.

 

De drielaagse shell voelt niet aan als een shell en ziet er ook niet zo uit. De stof is zacht, voelt fijn aan op de huid en is supercomfortabel dankzij de lichte stretch. Bovendien heeft de Apex Flex een gladde achterkant die, in tegenstelling tot traditionele shell-jassen, niet koel aanvoelt op de blote huid. Je kunt de jas ook zonder schuldgevoel dragen op de mooiste buitenplekjes. De Apex Flex is namelijk gemaakt van gerecyclede materialen en heeft een duurzame waterafstotende (DWR) afwerking. Goed voor de natuur én voor jou.

 

Je vormt de pasvorm gemakkelijk naar je lichaam met de volledig verstelbare capuchon, verstelbare manchetten met klittenband en het trekkoord in de zoom. En dankzij de half-zichtbare PU-steekzakken en de binnenborstzak met ritssluiting neem je gemakkelijk je waardevolle spullen mee op jouw buitenavonturen.

De Apex Flex FUTURELIGHT beschermt je in elke situatie en weersomstandigheid

Dit vinden onze Buitenexperts van de Apex Flex FUTURELIGHT

Eerste indruk

Arnoud: “Mijn eerste indruk van de Apex Flex is heel goed. Ik heb de donkerblauwe variant getest en vind de jas er strak uitzien. De stof oogt ook mooi.”

 

Heidi: “De jas ziet er heel mooi uit. Hij voelt heel zacht aan en ik vind de petrol kleur ook erg sprekend.”

Pasvorm

Arnoud: “De jas sluit redelijk goed aan. Het is geen athletic fit, maar zit gewoon goed om het lijf. Maat medium valt daarnaast ook als een medium, niet geheel onbelangrijk. 😉 De stof rekt goed mee, wat de bewegingsvrijheid bevordert. Een klein puntje van kritiek: de ritsrunners van de jassen zijn erg klein uitgevoerd, waardoor het met handschoenen aan lastig grip krijgen is. Dit komt ook doordat de jaszakken wat verder naar achter zijn geplaatst dan bij de meeste jassen.”

 

Heidi: “De jas is gestroomlijnd en heeft daardoor een mooie pasvorm. Wel vind ik het jammer dat ‘ie niet van twee kanten ritsbaar is. Ook vind ik de capuchon niet zo prettig in te stellen op het hoofd. Ik merk wel meteen bij het aantrekken dat de Apex Flex supercomfortabel aanvoelt. Dit gevoel hield gelukkig aan tijdens het hiken en fietsen! Het materiaal beweegt goed mee, dat is erg prettig.”


Kom winkelen op afspraak

Buiten is pas echt genieten met de juiste producten. Daarom vinden wij het bij Bever extra belangrijk om jou te adviseren en je te helpen bij het kiezen van de juiste uitrusting. Bijvoorbeeld jouw nieuwe The North Face-jas! Benieuwd welke jas het beste aansluit bij jouw wensen en plannen? Kom dan winkelen op afspraak in een van onze winkels. Maak gemakkelijk online een afspraak en laat ons direct weten waarover je graag advies wilt ontvangen. Je kunt dan op de afgesproken tijd maximaal een uur lang producten bekijken en passen. En natuurlijk al je vragen stellen aan onze Bever Buitenexperts!


Getest tijdens…

Arnoud: “Ik heb de jas getest tijdens verschillende langere wandelingen op de Veluwe en op de fiets naar mijn werk, tussen Voorburg en Leiden. Beide activiteiten gingen door weer en wind, dus ik heb de water- en winddichtheid goed kunnen testen!”

 

Heidi: “Ik heb de jas gedragen tijdens het wandelen, hiken, tourfietsen en woon-werkfietsverkeer. Zodoende heb ik ‘m in de stad, op het strand, in de polder en in het bos getest. Ook heb ik de jas expres gedragen in verschillende weersomstandigheden: hij heeft miezerregen, een langdurige regenbui en flinke wind doorstaan.”


“De jas ziet er niet uit als een shell, zoals The North Face ook belooft.”


Materiaal

Arnoud: “De jas is gemaakt van een dikke stof. Stevig, maar toch met stretch. De binnenkant lijkt dan weer gemaakt van een soort fleecemateriaal. The North Face zegt dat de Apex Flex ‘niet voelt als een shell en er ook niet zo uitziet’. Dit klopt zeker! Het is geen traditionele hardshell en lijkt op het eerste gezicht zelfs meer op een softshell.”

 

Heidi: “De binnenzijde van de jas voelt superzacht aan. Vooral bij de kin is dit heel prettig! Ook het materiaal aan de buitenzijde voelt fijn aan. Het valt me vooral op dat de stof niet knispert, zoals vaak het geval is bij waterdichte jassen. De jas ziet er inderdaad niet uit als een shell, zoals The North Face ook belooft bij de Apex Flex.”

De Apex Flex FUTURELIGHT is water- en winddicht en ademt goed

Wind- en waterdichtheid en ademend vermogen

Arnoud: “Voor zover ik buien heb getrotseerd is deze jas echt waterdicht. Ik heb de Apex Flex wel voornamelijk getest in miezerregen, helaas kreeg ik geen grote buien over me heen. Wel had ik flinke tegenwind en de winddichtheid van de jas is erg goed! De wind dringt niet door de stof, ook niet tot de rits. Het ademend vermogen is verbazingwekkend goed. In eerste instantie leek het bijna in de jas te waaien, wat vooral tijdens het wandelen heel prettig is. In vergelijking met mijn andere jassen ademt de Apex Flex beter.”

 

Heidi: “Zelf heb ik de jas in de regen getest met een rugzak op en hij houdt de regen goed tegen. De jas heeft verder een goed ademend vermogen, uitstekend zelfs vergeleken bij veel andere jassen! Echter één grote maar: tijdens het testen van de jas had ik het, ondanks meerdere laagjes, soms wel wat koud. Dit kwam voor mijn gevoel doordat de wind op momenten iets door de jas heen kwam.”

Tijdens welke buitenactiviteit(en) heb je de jas gebruikt en waarvoor zou je ‘m aanraden?

Arnoud: “Ik zou deze jas vooral aanbevelen aan wandelaars, vooral wie graag wandelt op kustpaden of in de bergen. Hiervoor is de jas heel geschikt! Voor mensen die van doorfietsen houden, is de stof misschien net wat te dik.”

 

Heidi: “De enorme bewegingsvrijheid en zachtheid van de jas onderscheidt de Apex Flex voor mij van andere jassen. Ik zou deze shell aanbevelen voor dagelijks gebruik of duuractiviteiten.”


Goed voor de natuur, goed voor jou

The North Face wil ook met deze FUTURELIGHT-jassen hun ecologische voetprint minimaliseren, zonder in te leveren op de prestaties van het product. Bij het ontwikkelen van FUTURELIGHT is daarom constant gedacht aan de toekomst van onze planeet! Het materiaal is bijvoorbeeld gefabriceerd met 90 procent gerecyclede materialen en gemaakt met partners die dezelfde passie hebben voor duurzaamheid en verantwoorde productie.


Dryzzle FUTURELIGHT

De Dryzzle-jas van The North Face heeft een update gekregen. Dit seizoen is de jas gemaakt met de speciale aanpasbare, ademende en waterdichte FUTURELIGHT-technologie en gesealde naden. Dit maakt de Dryzzle nog betrouwbaarder voor je actieve avonturen in natte en winderige omstandigheden.

 

Naast bescherming biedt deze drielaagse shell ook comfort. In tegenstelling tot veel andere shell-jassen voelt de rekbaar gebreide rug bijvoorbeeld niet koel aan op de blote huid. Verder kun je de Dryzzle gemakkelijk afstellen naar je lichaam dankzij de bevestigde, volledig verstelbare capuchon en de manchetten met klittenband. En door de stormflap met kliksluiting hoef je niet bang te zijn voor de kou. Deze houdt je lichaamswarmte namelijk vast en houdt wind en regen op afstand.

 

De Dryzzle is gemaakt met gerecycled polyester en heeft een duurzame waterafstotende (DWR) afwerking. Iets wat goed aansluit bij The North Face’ passie voor eco-gedreven innovatie. En natuurlijk ook bij jouw liefde voor buiten!

De Dryzzle FUTURELIGHT is duurzaam, ademend en waterdicht

Dit vinden onze Buitenexperts van de Dryzzle FUTURELIGHT

Eerste indruk

Arnoud: “Ziet er goed uit! De groene kleur is heel sprekend en de stof ziet er ook mooi uit. Het materiaal glanst iets, waardoor de jas een waterdichte look heeft. De look van de jas is verder heel clean: zelfs de koordjes om de capuchon te stellen zitten aan de binnenkant van de jas. Dit betekent trouwens wel dat je die van tevoren goed moet afstellen, zodat je er later niet mee hoeft te prutsen. Net als bij de Apex Flex lijken de zakken wat verder naar achter geplaatst en zijn de runners wat klein uitgevoerd.”

 

Heidi: “De Dryzzle FUTURELIGHT oogt als een echte The North Face-jas. De mintgroene kleur vind ik daarnaast heel fleurig en passend bij het seizoen.”

Pasvorm

Arnoud: “De jas heeft een regular fit en lijkt rond het torso wat extra ruimte te bieden. Hierdoor heb ik veel bewegingsvrijheid, wat fijn is, omdat de stof niet heel erg meegeeft.”

 

Heidi: “Het model valt erg recht en de capuchon heeft een mooie pasvorm. De bewegingsvrijheid is prima, maar in vergelijking met de Apex Flex vind ik de jas iets minder comfortabel dragen.”

De Dryzzle FUTURELIGHT heeft een regular fit en biedt genoeg bewegingsvrijheid

Getest tijdens…

Arnoud: “Ik heb deze jas gedragen tijdens twee wandelingen van een uur of twee. Ook heb ik er vijf dagen in gefietst naar werk, wat gelijk staat aan een uur per dag. Het weer was erg wisselvallig, wat goed uitkwam voor het testen!”

 

Heidi: “Ik heb de Dryzzle meerdere dagen getest bij verschillende activiteiten. In weer en wind heb ik ‘m gedragen tijdens het wandelen, fietsen en hiken om zo een goed beeld te krijgen van de jas.”

Materiaal

Arnoud: “De stof is erg dun en inderdaad superzacht. Desondanks voelt het materiaal niet kwetsbaar aan! Van buiten is de jas glad en bij bewegingen kraakt de stof toch wat. De jas is aan de binnenkant prettig afgewerkt, waardoor het in de zomer ook fijn zal aanvoelen op de blote huid.”

 

Heidi: “Net als de Apex Flex voelt het materiaal van de Dryzzle erg zacht aan. Heerlijk!”

De Dryzzle FUTURELIGHT biedt goede waterdichtheid en houdt wind buiten.

Wind- en waterdichtheid en ademend vermogen

Arnoud: “Ik heb de jas helaas niet kunnen testen in grote buien, maar de Dryzzle biedt supergoede waterdichtheid in kleinere buien en miezerregen. Ook de wind blijft buiten. Op de fiets bleef mijn torso warm – ook rond de rits dringt de wind niet door de stof. De Dryzzle ademt daarnaast goed, ook tijdens wandelingen. Op de fiets houdt de jas minder warmte vast, doordat de stof dun is en niet is afgewerkt met een fleece-laagje. De regular fit, die net wat meer ruimte biedt, zorgt er ook voor dat de warmte wat sneller wegtocht.”

 

Heidi: "Van deze jas word je heel blij in een flinke regenbui! De Dryzzle voelt nog waterdichter dan de Apex Flex en de regen parelt heel mooi van de stof. Ook is ‘ie goed winddicht. Wel ademt de Dryzzle voor mijn gevoel iets minder goed dan de Apex Flex. De ritsen compenseren dit echter: deze bieden goede ventilatie.” 


“Doordat het materiaal licht en dun is, kun je de jas gemakkelijk opvouwen en meenemen.”


Tijdens welke buitenactiviteit(en) heb je de jas gebruikt en waarvoor zou je ‘m aanraden?

Arnoud: “De Dryzzle is een echte aanrader voor klanten die zoeken naar een lichte, waterdichte jas die niet oogt als een reguliere regenjas. De pasvorm biedt genoeg bewegingsvrijheid. Ook zou ik deze jas aanraden aan buitenliefhebbers die graag dagtochtjes maken en niet te zwaar bepakt op pad willen. Doordat het materiaal licht en dun is, kun je de jas namelijk gemakkelijk opvouwen tot klein pakketje, vooral als je ‘m in de capuchon rolt. Zo kun je de Dryzzle zonder problemen meenemen in je rugzak en ben je op alle weersomstandigheden voorbereid.”

 

Heidi: “Ik vind de Dryzzle een topjas voor dagelijks gebruik. In Nederland word je nog weleens verrast door een flinke regenbui en met deze jas ben je daar supergoed tegen beschermd!”

Deze FUTURELIGHT jassen zelf uitproberen? Kom winkelen op afspraak bij Bever!

Geniet van buiten in weer en wind

Slecht weer bestaat niet, alleen slechte gear! Laat een regenbui je dus niet tegenhouden om optimaal te genieten van buiten. Bekijk hier alle The North Face FUTURELIGHT-producten of kom winkelen op afspraak. Wie weet helpen Bever Buitenexperts Arnoud of Heidi jou wel bij het kiezen van je nieuwe uitrusting! Check ook ons blog voor stapels inspiratie voor je nieuwe avonturen in de buitenlucht.

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.