5 mini-expedities om cadeau te doen met Vaderdag

Jawel, na het verwennen van alle moeders in Nederland, is nu de beurt aan onze lieve vaders. Wederom: daar kunnen wij wel wat mee! Bij ons geen suffe cadeaus als whiskyglazen, boekenbonnen of aftershave. Wij tippen je liever 5 mini-expedities die je in het weekend met je pa kunt ondernemen in Nederland.
 
De Mount Everest beklimmen, maanden lang door de jungle dwalen of een bizar lange trail lopen: het zou fantastisch zijn om deze dingen samen met je vader te doen. Maar in de praktijk lukken dit soort avonturen niet altijd: tijd, geld of andere verplichtingen gooien soms roet in het eten. Toch hoeft een expeditie niet altijd groots te zijn! Buiten is nooit ver weg en avontuur vind je overal. Dus ook in Nederland en ook voor één of twee dagen. Dus, micro-adventure: kom maar bij papa!

1. Wadlopen

Samen actief de overweldigende natuur van de Wadden verkennen: perfect voor jullie bonding. En dan is er ook nog een grote kans om zeehonden te spotten! 😍 Bij Wadlopen Pieterburen vind je verschillende soorten wadlooptochten van allerlei lengtes en niveaus.

Extra cadeautip voor tijdens het struinen:

2. Meerdaagse kanotocht

Een hele kleine actieve vakantie samen! Bij een meerdaagse kanotocht leg je langere afstanden af in een canadese kano. Tijdens de tocht vaar je door mooie natuurgebieden waarbij je af en toe een stad of een dorpje passeert. Je komt op plekken waar niet veel mensen varen. Kanoën leuk, maar is een paar uur je wel quality-time genoeg? Denk dan eens aan een de 1,5 durende nachtkano-trip door de grachten van Utrecht of, iets compleet anders: kanovaren door de branding in een speciale sit-up kano. Dit kan in Nederzandt (bij Noordwijk).

Extra cadeautip voor tijdens jullie kano-avontuur: