Winkelen op afspraak: Carlyn is klaar voor de Mount Everest

Winkelen op afspraak: Carlyn is klaar voor Everest Basecamp

Een personal shopper die jou begeleidt bij ‘t vinden van de juiste uitrusting voor je avontuur - klinkt goed, toch? Als je bij ons komt winkelen op afspraak weet je zeker dat je top voorbereid de winkel weer uitgaat. We spraken 3 Beverklanten over hun ervaring met zo’n shopping date. Vandaag nr. 3, Carlyn - en haar voorbereiding op de klim naar Everest Basecamp.


Ga je een specifieke reis maken of groot sportdoel achterna? Dan kan het slim zijn om wat extra expertise in te roepen bij je paklijst en voorbereiding. Carlyn kwam hiervoor bij ons. We vragen haar naar haar ervaringen!

Voor welk avontuur heb je gewinkeld?

‘Begin dit jaar hakte ik de knoop door om naar Everest Base Camp te lopen. Ik vlieg eind oktober naar Kathmandu en loop dan vanuit Lukla in een dag of 15 naar EBC.

 

Van kinds af aan kom ik al in de bergen en ik ben gewend om veel te lopen. Sinds een paar jaar ben ik gefascineerd door de Mount Everest en wat klimmers beweegt om (niet geheel zonder risico) naar het dak van de wereld te klimmen. Uiteindelijk wilde ik wel eens met eigen ogen zien en ervaren hoe ik zelf op hoogte reageer.

 

Heel eerlijk: ik sta niet direct te springen om daadwerkelijk naar de top te klimmen, maar de Everest Base Camp trek brengt je tot aan de voet en is ook al een behoorlijk mooie uitdaging. Een fysiek - en waarschijnlijk ook mentaal - zware uitdaging, in een spectaculair landschap tussen verschillende 8.000 meter-toppen. Een tocht waarvan ik verwacht dat deze je zonder luxe faciliteiten vermoedelijk behoorlijk op jezelf terugwerpt. Je ene voet voor je andere voet neerzetten en gaan… Ik wil wel eens weten hoe ik daar mee omga!’

Hoe kwam je op het idee om te gaan winkelen op afspraak?

‘Aangezien dit iets is dat ik nog niet eerder heb gedaan, moest ik het nodige aanschaffen. Via verschillende sites en video’s op YouTube heb ik me verder verdiept in wat andere mensen zoal meenemen op trip als deze. Vervolgens ben ik nagegaan wat ik zelf nodig dacht te hebben: wat moet er mee, wat heb ik daarvan al en wat moet ik dus nog aanschaffen (met uiteraard een inschatting van de kosten)? Zo kreeg mijn paklijst langzaam vorm.

 

Zo kwam ik uiteindelijk bij Bever terecht: een professionele zaak waar ik al jaren graag kom - en die ik soms ook bewust vermijd omdat het net een snoepwinkel is! Via de site kwam ik erachter dat je een afspraak kan maken waarbij je persoonlijk begeleid wordt met het voor jou specifieke doel. Voor mij waren de belangrijkste vragen:

  • Is mijn paklijst ok? (klopte behoorlijk goed!)
  • Zijn mijn schoenen (nog) geschikt om ruim 2 weken op te gaan lopen in die omgeving? (nee)
  • Advies over twee jassen die ik in de winkel had laten bezorgen (goeie keuze gemaakt)
  • Aanschaffen van een slaapzak die warm genoeg is (check)
  • Advies over de juiste kleding lagen (ook dat is gelukt)

Uiteindelijk werd het een sport om zo praktisch en economisch spullen bij elkaar te zoeken, waarmee ik slimme combinaties kan maken en niet inlever op kwaliteit. Voorbeeld: ik kan een slaapzak aanschaffen die tot -20° gaat, of voor een slaapzak die warm genoeg is, niet tot -20° maar waarin ik met behulp van laagjes (thermo)kleding die ik toch al meeneem, tot de gewenste temperatuur kan komen - als dat nodig is.’

Hoe heb je het winkelen op afspraak ervaren?

‘Goed. De verkoopster snapte precies mijn afwegingen en heeft me daarnaast een aantal andere dingen doen afwegen. Prettige, allesbehalve opdringerige verkoop met persoonlijke aandacht. Na ongeveer 2,5 á 3 uur winkelen ben ik uiteindelijk goed geslaagd de winkel uitgelopen. Score: een gecontroleerde paklijst, een slaapzak, een 3-laags hardshell jas, een paar bergwandelschoenen (nog steeds mijn complimenten over het feit dat het allereerste paar wat de medewerker pakte uiteindelijk ook de schoen is geworden die ik gekocht heb 😊), een paar goede wandelsokken (dat zijn er ondertussen 3 geworden) en nog een heleboel aanvullend advies.‘

Ontbreekt er nog iets in je tas en zo ja, wat en waarom?

‘Zo nu en dan loop ik Bever even binnen en neus ik tussen de spullen waarvan ik weet dat ik ze nog moet hebben, maar nog niet exact weet hoe ik het zelf wil. Afgelopen weekend heb ik uiteindelijk nog een Osprey waterzak van 2,5 liter gekocht om maar zo makkelijk mogelijk te kunnen drinken, één van de belangrijkste dingen op hoogte.‘

Hoe ben je je fysiek en mentaal aan het voorbereiden op je reis?

‘Ik ben langzaamaan begonnen met trainen, voornamelijk kracht maar ook cardio. Ik sport gelukkig al behoorlijk wat; 5 tot 6 uur per week. Over mijn benen maak ik me geen zorgen, die zijn al sterk genoeg.

 

Daarnaast focus ik me nu wat meer op conditietraining. Als ik niet in een omgeving met heuvels kan lopen, boots ik de zwaarte na door bijvoorbeeld op de sportschool de loopband op een helling van 15% te zetten met ongeveer 5 kilometer per uur. Vervolgens doe ik mijn rugzak om met 10 kilo erin, en dan maar lopen.

 

In het weekend probeer ik met wandelingen verschillende combinaties van kleding uit, zodat ik weet hoe bepaalde kledingstukken combineren qua temperatuur en comfort in verschillende weersomstandigheden. Vanaf de zomer wil ik 2 tot 3 keer in de week langere stukken gaan lopen. In Nepal lopen we straks niet meer dan 10 kilometer per dag, maar daar doen we dan wel bijna de hele dag over…’

En... heb je er ook al een beetje zin in?

‘Heel erg!  De voorpret en het maken van verschillende keuzes in wat mee te nemen vind ik al onwijs leuk. Maar ik kijk vooral uit naar het landschap, de mensen en het dorpje Namchee Bazaar. En het allermeest: naar de ochtend dat ik mezelf naar de top van Kala Patthar gesleept heb op 5.600 meter hoogte, met uitzicht op Mount Everest tijdens zonsopgang - met nog maar 50% zuurstof in mijn longen 😅.’

Ook winkelen op afspraak bij Bever?

Benieuwd of het winkelen op afspraak ook handig is voor jouw plannen? We horen graag hoe we je kunnen helpen. Maar een afspraak op onze website en we zien elkaar snel. Tot buiten!

Carlyns favoriete items

Paspoort

Naam: Carlyn Nooy

Leeftijd: 39 jaar

Beroep: Account Manager Meetings & Events bij een Zakenreisorganisatie

Traveldroom: Op dit moment met stip de EBC trek! Maar ik wil ooit nog een keer heel graag zeilen in Frans Polynesië; het Noorderlicht zien, naar Machu Pichu en aan de rand van de Ngorongo krater staan. :)

Mountains are calling! Lees ook over de winkelen-op-afspraak-ervaring van Alette, die zich voorbereidde op een wereldreis, ontdek hoe mooi je kunt wandelen en (wild)kamperen op de Strijbeekse Heide of ga terug naar het blog.

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.