Je eerste meerdaagse kanotrip? Niet zonder deze 4 items

Misschien is peddelen op rivieren en meren wel de meest pure manier om je door de wildernis te bewegen. Je beweegt je voort op eigen kracht en komt met je kano of kajak op plekken die je anders nooit zou bereiken - helemaal als je langer dan een dag op het water verblijft. Voor als dat is wat je gaat doen: hierbij 4 items die je in dat geval sowieso aan boord wilt hebben!

Om je eerste kano- of kajakavontuur bijna gegarandeerd tot een succes te maken, zijn er 4 items echt onmisbaar. 

Drysack voor droge spullen

Klinkt vrij obvious, maar we benadrukken 't toch maar even: ga niet varen zonder een (of meerdere) drysack(s) aan boord! Drysacks zijn (wait for it...) waterdichte zakken die je spullen beschermen tegen water en vocht en helpen om ze op een georganiseerde manier op te bergen.

De drysacks zijn beschikbaar in verschillende maten (variërend van 3 liter tot 30 liter) en in allerlei opvallende kleuren. De compactere zakken zijn superhandig voor het kleinere spul zoals camera's en mobiele telefoons. De grotere zijn meer geschikt voor bijvoorbeeld kleding en voedsel, omdat dat soort bagage zich gemakkelijker laat 'verschuiven' om goed in je boot te passen.

Dit worden je beste vrienden als je dagenlang op het water bent!

Met een verrekijker houd je land in zicht

Wanneer je omgeven bent door de meest fantatische uitzichten, wil je die natuurlijk helemaal in je op kunnen nemen. Ook bij het spotten van nieuwe eilandjes of oevers om mogelijk te gaan aanleggen,wil je goed kunnen zien waar je nu eigenlijk op afvaart. Een verrekijker is daarom echt een must op het water.   

Er zijn allerlei soorten verrekijkers, maar houd er bij een kanotrip rekening mee dat je vrijwel doorlopend deining van het water ervaart. Een verrekijker met vergrotingsfactor van 7x is dan prettig, da's de ideale stand tussen een optimale vergroting en een stabiel beeld. Iets anders om rekening mee te houden: de boot is waarschijnlijk niet de meest zachtzinnige opbergplek voor een verrekijker. Kies dus voor een kijker die tegen een stootje kan en stikstofvulling heeft, zodat er geen vocht in terechtkomt. Verrekijkers voor op het water hebben daarnaast vaak een speciale glascoating voor een beter zicht.

Gaat een speciale verrekijker voor op het water je net iets te ver en heb je er liever een die meer allround te gebruiken is? Kies dan voor een maximale vergroting van 8x. Een waterdichte verrekijker is hoe dan ook een goede investering, die kun je dan ook altijd gebruiken wanneer het slecht weer is. Wil je een uitgebreid advies over verrekijkers, kom dan langs in één van onze winkels!

Teva's: praktisch en stiekem ook te gek

Wij kunnen geen genoeg krijgen van Teva's en dat heeft een reden! Ze zijn ideaal voor buiten in het algemeen, maar ook zeker in warme landen of in natte omstandigheden. Deze sandaal is namelijk ontworpen als antwoord op het gebrek aan goede schoenen voor activiteiten op het water.

Voor alle Teva's geldt dat ze snel drogen, een stevig voetbed hebben en dat ze door de hielbandjes goed aan de voeten blijven zitten (en niet losschieten, zoals met de klassieke flipflops toch wat sneller gebeurt). En ohja, ze zijn ook nog een hartstikke leuk om te zien - mag ook gezegd worden, toch? 😊

EHBO-kit in waterdichte zak voor eerste hulp bij kano-ongevallen

Je gaat er natuurlijk van uit dat er niets gebeurt tijdens je kanotrip, maar beter kun je er tóch maar rekening mee houden. Een schrammetje, sneetje of insectenbeet overkomt de beste. Om hier op voorbereid te zijn, neem je de compacte Waterproof EHBO-kit mee in je kano. De kit is verpakt in een waterdichte zak met rolsluiting en staat bol van de pleisters, compressen en andere noodzakelijke artikelen.

Nog een handige eigenschap van de EHBO-kit: hij blijft drijven. Dus mocht je onverhoopt toch omslaan, dan is de kans groot dat je deze levensredder in ieder geval níet verliest. Oh, let trouwens wel op: zorg ervoor dat de kit compleet blijft én check voor je vertrekt de houdbaarheidsdatum. 

Vergeet je floaty mindset niet
Hoewel je er natuurlijk verstandig aan doet om één en ander goed voor te bereiden, wordt het een trip om nooit te vergeten! Dus het allerbelangrijkste niet vergeten: je gaat voor je plezier!

 

Om alvast even in de stemming te komen, kijk ook even naar deze kano- en kajakpro’s 🚣‍😎:   

Goede vaart, en onthoud: a smooth sea never made a skilled sailor .

________

Voor de eerste keer backpacken? Bekijk welke 4 items daar onmisbaar bij zijn. Lees waarom een opvouwbare kajak de moeite waard is, hoe je Corsica het beste ontdekt of ga terug naar de blog.