Waarom de wandelschoenen van LOWA je ideale metgezel zijn tijdens elk sportief micro-avontuur

Met zo min mogelijk spullen dichtbij huis een tof, sportief buitenavontuur meemaken. Wie wil dat nou niet? De herfst is een ideaal seizoen voor micro-avonturen. Met de wandelschoenen van LOWA en hun instant perfect fit weet je zeker dat elk sportieve micro-avontuur te gek wordt. Waarom? We leggen het uit. En we tippen meteen een aantal toffe micro-avonturen voor dit najaar!

Een micro-avontuur is een geweldige manier om te ontsnappen aan de waan van de dag. Omdat je er zo weinig voor nodig hebt, kun je eigenlijk elk moment van de dag besluiten om eropuit te trekken. Het enige wat je écht moet hebben, zijn goede wandelschoenen. Schoenen met een perfecte pasvorm, van topkwaliteit, die heerlijk comfortabel zitten én tegen een stootje kunnen. En dat is precies waar LOWA al bijna 100 jaar garant voor staat. Wie een wandelschoen van LOWA aantrekt, voelt meteen dat het goed is. Ook als je ‘m voor het eerst aantrekt, zit ‘ie gelijk als gegoten. Een instant perfect fit noemen we dat.

Schoenen maken het verschil tussen een heerlijk en een horror-uitje

Voeten zijn er in alle soorten, maten en geuren. Logisch dus dat niet elke schoen lekker zit. Elke buitenliefhebber weet dat comfortabele schoenen het verschil maken tussen een heerlijke wandeling en een totaal mislukt uitje. Knellende drukpunten, opkomende blaren, en meer van dat soort ellende. Au! Dankzij de instant perfect fit van de LOWA-wandelschoenen is dat allemaal verleden tijd.

Wandelschoenen van LOWA houden namelijk rekening met al die verschillende soorten voeten. Voor elke voet, hoe smal, standaard of breed ook, heeft het Duitse schoenenmerk een passende leest. Het doel is glashelder: elke schoen moet perfect passen. Want alleen met een perfect passende schoen ervaar je maximaal comfort en (dus) geluk tijdens elk sportieve outdooravontuur. LOWA’s slogan is niet voor niets ‘simply more’. Het merk streeft altijd naar meer, zodat jij de perfecte buitenervaring beleeft. 


LOWA – 100% Made in Europe

LOWA is het verhaal van de Duitse Lorenz Wagner, zoon van een schoenmaker, die er een enorme passie voor schoeisel op nahield. In de voetsporen van zijn vader broedde hij in het Duitse dorp Jetzendorf uren, dagen en maanden op het verbeteren van leesten, modellen en zolen. Een schoen was volgens Lorenz pas af als de pasvorm en functionaliteit helemaal perfect waren. Daarvoor gebruikte hij altijd alleen de beste materialen en zoolconstructies. Met als resultaat: stevige, comfortabele en zeer duurzame schoenen.

Inmiddels zijn we bijna een eeuw verder, maar de zoektocht naar de perfecte schoen is nooit gestopt. LOWA staat nog altijd garant voor de beste pasvorm, optimaal comfort en de hoogste kwaliteit. En dat allemaal dichtbij huis: elke LOWA-schoen wordt volledig in Europa gemaakt. Innovatie speelt hierbij een belangrijke rol: door innovatieve technologieën toe te passen, zorgt LOWA ervoor dat elke schoen nóg beter, comfortabeler en duurzamer is en de verwachting van outdoorliefhebbers continu overtreft. Voor een wandeling in het bos met je hond, een stevige strandwandeling of voor een meerdaagse trektocht in de bergen: door de ideale pasvorm, kwaliteit en het ultieme comfort loop je zo weg op je LOWA’s. 


LOWA-wandelschoenen voor de sportievelingen

Het Duitse merk maakt wandelschoenen voor elk type outdooractiviteit. We lichten er vier uit die met name geschikt zijn voor de sportieve buitenliefhebber.

1. INNOX PRO GTX: voor ieder buitenavontuur

Deze multifunctionele, allround schoen van LOWA is lichtgewicht, supercomfortabel en daardoor geschikt voor heel veel verschillende activiteiten. In de stad, het bos of op het strand: de fijne pasvorm, kwaliteit en comfort zorgen ervoor dat je overal even fijn en stabiel loopt. Daar heeft de kunststofmelange waar de INNOX PRO GTX van gemaakt is, alles mee te maken. Die beweegt namelijk bij elke stap mee en zorgt voor maximaal draagcomfort. De direct aangespoten tussenzool zorgt voor optimale demping, de innovatieve LOWA monowrap en de Soft Stabilizer stabiliseren elke stap. De ademende en waterdichte Gore-Tex-voering doen de rest. 

2. MALTA GTX: dé schoen voor de herfst

Maak kennis met de nieuwste aanwinst in de LOWA-collectie: de MALTA MID GTX. Een stijlvolle, halfhoge wandelschoen die niet misstaat in het dagelijks leven, maar daarnaast perfect is voor een sportief (micro-)avontuur in de natuur. Dankzij de combinatie van robuust splitleer en een waterdicht, ademend Gore-Tex-membraan blijven je voeten gegarandeerd droog – geen overbodige luxe in een jaargetijde (en land) waarin je soms overvallen wordt door de bekende four seasons in one day. Ook fijn: het noppenprofiel dat altijd en overal voor fijne demping, optimale grip en perfect draagcomfort zorgt. Flexibel genoeg voor dagelijks gebruik, stabiel genoeg voor sportieve wandelingen in de natuur: beter wordt het niet.

3. RENEGADE: altijd de perfecte fit

De RENEGADE mag met met recht een ‘klassieker’ genoemd worden. De schoen is al bijna 25 jaar vast onderdeel van de LOWA-collectie. En niet zonder reden: de pasvorm en het ongeëvenaarde comfort van de schoen worden al jaren de hemel in geprezen. Zowel voor een ontspannen wandeling(etje) door het park, als voor een paar dagen Pieterpad: de RENEGADE past perfect. Met dank aan de combinatie van een stevige upper van nubuck- en suède splitleer, een unieke zoolconstructie en verschillende andere technische features. Dankzij de LOWA Monowrap sta je niet op, maar in de zool. Vanaf het eerste moment dat je de RENEGADE aantrekt, wil je niets liever dan naar buiten.  

4. ZIRROX GTX LO: sportief in de natuur

Op het eerste gezicht lijkt dit exemplaar meer op een hardloopschoen dan op een wandelschoen. Schijn bedriegt: de ZIRROX GTX LO is gemaakt voor sportieve (berg)avonturen. Een multifunctionele schoen die niet alleen uitstekend draagcomfort biedt, maar ook alles heeft wat je nodig hebt voor een perfecte outdoorervaring – in alle weersomstandigheden. De schoen is heel licht en het materiaal is lekker soepel. Dankzij de twee verspringende veterogen kun je de pasvorm naar wens aanpassen en daarnaast zorgen ze ervoor dat je hiel goed op z’n plek blijft. Het waterdichte Gore-Tex-membraan en de speciale Multi-Traczool maken het succesverhaal compleet.  


Het ontstaan van een LOWA-schoen in 10 stappen

Er komt heel wat kijken bij de productie van een LOWA-schoen. Een deel van het proces verloopt zelfs nog handmatig! We geven je een exclusief kijkje in de keu- eh, fabriek.

 

  1. Leer uitzoeken en looien
    LOWA gebruikt uitsluitend speciaal geselecteerde runderhuiden uit Europa, vrij van verontreinigende stoffen. Deze huiden worden in de looijerijen stabiel, duurzaam en waterdicht gemaakt, waarna ze worden gespleten.

  2. De patronen stansen
    Een patroonsnijder drukt de patronen uit het leer. Stansen, heet dit. De plek waar in het leer gesneden wordt, bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van de schoen.

  3. Delen aan elkaar naaien
    Met een krachtige naaimachine worden alle leerdelen aan elkaar genaaid. Bij een Gore-Tex-schoen worden de naden strak afgedicht met tape.

  4. Lijmen en haakjes vastzetten
    Een speciaal spray-on lijmproces zorgt ervoor dat de poriën van het materiaal openblijven, zodat vocht goed naar buiten kan. En een speciale klinkmachine worden daarna de metalen oogjes en haakjes vastgezet

  5. De leest
    Voor elk type schoen heeft LOWA een speciale leest ontworpen, die de schoen zijn eigen kenmerkende pasvorm geeft.

  6. Zwicken
    Dit is het vormen van de schacht en het plaatsen van de leest. Machines zorgen ervoor dat de schacht stevig en goed om de leest zit, waarna de tangen de onderste rand naar de onderkant van de leest trekken. Hierna wordt deze vast gemaakt onder de brandzool, de stevige plaat onder de schacht die zorgt voor stabiliteit in de achtervoet en flexibiliteit in de voorvoet.

  7. Stootrand monteren
    De rubberen stootrand beschermt het leer tegen vocht en beschadiging tijdens je wandelingen. Deze stootrand is een typisch kwaliteitskenmerk van LOWA en wordt handmatig aangebracht.

  8. Zolen aan de schoen persen
    Bijna alle zolen van LOWA-schoenen zijn gemaakt van slijtvast en gripvast rubber en voorzien van een dempende tussenzool of PU foam. Na voorbehandeling en verhitting worden de zool en schacht verlijmd met een pneumatische pers. Direct hierna gaan de schoenen door de koeltunnel. Het temperatuurverschil zorgt voor een sterkere hechting.

  9. Leest verwijderen
    Als de schoen klaar is, wordt de leest eruit gehaald. Tot voor kort werd dit handmatig gedaan, maar inmiddels gebeurt dit zware karwei met een machine.

  10. Schoen afwerken
    Tijdens de laatste kwaliteitscontrole worden veters ingeregen, binnenzolen ingelegd en productlabels bevestigd. Tot slot worden de schoenen in een schoenendoos verpakt.

Schoenen aan, het avontuur tegemoet! 3 tips voor toffe micro-avonturen

De herfst is een heel geschikt seizoen om op micro-avontuur te gaan. Niet te warm, niet te koud, en met redelijk stabiele temperaturen rond de 20 graden ideaal om lekker buiten te zijn. Kortom: laat de boel de boel, trek stevige, comfortabele en waterdichte wandelschoenen aan en hup, het avontuur tegemoet! We geven je een drietal tips om het maximale uit je micro-avontuur te halen en welke LOWA-wandelschoenen daarbij je ideale metgezel zijn. 

1. Herfstwandeling op de Veluwe

Om met een micro-avontuur-instapmodelletje te beginnen: wandelen op de Veluwe is altijd een goed idee. Aal helemaal in de herfst, wanneer het natuurgebied misschien wel op zijn allermooist is. Er zijn heel veel goed gemarkeerde wandelingen – variërend van 2 tot 30 kilometer – en vrijwel allemaal even mooi. Fiets- en mountainbikeroutes zijn er trouwens ook, mocht je daar meer zin in hebben. Wat je ook doet, zorg dat je je ogen openhoudt voor al het moois dat je onderweg tegenkomt. De prachtigste bomen, ronddartelende reeën, zwijnen en zelfs edelherten. Met een beetje geluk spot je de zogenaamde Gelderse Big Five: edelhert, ree, zwijn, vos en een moeflon (een klein, wild schaap). Wil je je micro-avontuur een extra dimensie geven? Maak er dan een kampeeruitje van. Als je dat een brug te ver vindt, kun je ook een tiny house of boshuisje huren.


Ideale schoenen voor een herfstwandeling: MALTA GTX 

2. Clean-up op het strand, in het bos of de binnenstad

Wil je je wandeling nóg mooier maken? Combineer dan het zeer aangename met het nuttige en ga voor een ‘plandelsessie’: een mix tussen plastic rapen en wandelen. Laad kinderen en honden in, koers richting strand of de duinen en het grote micro-opruim-avontuur kan beginnen. Naar het bos of de heide kan trouwens ook, want treurig maar waar: overal zwerft afval rond. Je kunt het combineren met een mooie wandeling langs de kust of een wandeling over prachtige boswachterspaden, maar zelfs een wandeling door je eigen woonplaats kan een hoop opleveren. Vooral heel veel afval en nieuwe energie. Als iedereen af en toe zou plandelen, zou de wereld een mooiere én schonere plek zijn. Tip: vergeet niet om handschoenen en deze speciale juttas (gemaakt van 100% gerecycled materiaal!) mee te nemen.

Ideale schoenen voor een clean-up: INNOX PRO GTX MID  

3. Bosbaden in de Ardennen

Iets verder weg van huis, maar minstens zo geweldig: bosbaden in de Ardennen. Je hoeft trouwens niet eens per se naar de Ardennen; een goed gevuld bos in de buurt kan ook prima. Waar het bij bosbaden – overgewaaid vanuit Japan, alwaar men het shinrin-yoku noemt – om gaat, is dat je heel bewust en langzaam door het bos beweegt, terwijl je alles goed in je opneemt. De kunst is om zo langzaam mogelijk te ‘baden’ door het bos, en zo min mogelijk prikkels van buitenaf toe te laten. Onze tip: combineer het met een dagje stevig wandelen, een overnachting, en sluit je micro-avontuur af met een paar uur ontspannen bosbaden. Geloof ons: je voelt je na afloop een compleet ander mens.


Ideale schoenen voor een bosbadsessie: MALTA GTX

Wees de baas van je eigen micro-avontuur

Het mooie van een micro-avontuur is dat jij zelf bepaalt hoe lang het duurt, waar het is en hoe sportief en intensief het is. Laat ons je vooral op weg helpen met deze tips voor een te gek micro-avontuur.

 

Gelijk de INNOX PRO GTX, MALTA, RENEGADE of ZIRROX-schoenen van LOWA aanschaffen voor jouw eerstvolgende micro-avontuur? Kom vooral langs in een van onze winkels waar onze Buitenexperts klaarstaan om je van allerhande gevraagd en ongevraagd advies te voorzien.

   

   

   

   

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.