Met de hand gemaakt van traceerbaar leer: dit is wat Meindl-schoenen zo uniek maakt

Al meer dan 300 jaar maakt Meindl wandelschoenen die jouw wandeltochten op en top genieten maken. Schoenen die stabiliteit en comfort bieden, die superlang meegaan én die op duurzame wijze zijn gemaakt. Met de Identity-serie biedt Meindl zelfs unieke schoenen die je van alpenweide tot het Bever-schap kunt traceren. We nemen je mee in de wereld van Meindl en tippen een aantal fijne stappers die absoluut van pas komen tijdens je volgende wandeltocht.

Wandelschoenen aan? Top, want we maken een flinke sprong terug in de tijd. Naar 1683 om precies te zijn. In officiële documenten uit dit jaar zien we voor het eerst de naam Petrus Meindl terugkomen als de eerste schoenmaker in het Duitse Kirchanschöring. Hij waarborgt rasecht vakmanschap dat hij leert aan zijn zoon – die het op zijn beurt weer overbrengt op zijn zoon. Vandaag de dag staat dan ook al de negende generatie aan het roer van Meindl. Generaties die elk hun ontwikkelingen doorvoerden.

Baanbrekende ontwikkelingen

Wist je dat deze Meindl-mannen grondlegger zijn van een aantal heel bekende vernieuwingen in de schoenenwereld? Zo bedacht Alfons Meindl in 1976 de schoencategorieën A tot D. Deze categorieën worden tegenwoordig algemeen gebruikt om bergschoenen te classificeren. Drie jaar later kwam het schoenenmerk met de allereerste multi-grip zool die Vibram® voor Meindl produceert. En wat dacht je van Gore-Tex? Begin jaren 80 was er nog geen ideale oplossing om schoenen waterdicht te maken. Meindl was de eerste fabrikant die wandelschoenen ontwikkelde met Gore-Tex in de voering!

 

En dit is maar een greep uit de flinke lijst ontwikkelingen in de wereld van wandelschoenen waar Meindl verantwoordelijk voor is. Kortom: Meindl staat al meer dan 300 jaar voor vakmanschap en vernieuwingen – een garantie voor geweldige wandelavonturen. 

Een stapje dichter bij een mooiere wereld

Maar niet alleen als het gaat om het optimaliseren van schoenen is Meindl een vooraanstaand merk. Ook wat betreft duurzaamheid blijft het zich verbeteren. Al in 1991 richtte Meindl een milieucommissie op voor verantwoord handelen met betrekking tot productie en verwijdering. En in 2006 ontving de schoenenfabrikant zelfs de Beierse Staatsmedaille voor diensten aan milieu en gezondheid. Meindl zet alles op alles om jouw buitenervaring zo duurzaam mogelijk te maken. Duurzaamheid is geen doel, maar een weg.

 

De boom is voor het Duitse merk het symbool van duurzaamheid. Elke boom is diepgeworteld, groeit en vertakt zich; zo is hij geïntegreerd in de kringloop van de natuur. Meindl ziet duurzaamheid ook holistisch. Daarom hebben ze de ‘9 bomen van duurzaamheid’ ontwikkeld: product, partner, werknemers, bedrijf, sociaal, productie, verpakking, logistiek en ontwikkeling. Deze 9 onderdelen vormen samen een ecosysteem: EcoStep.

Vol vertrouwen de natuur in

Hoe jij deze duurzame aspecten dan terugziet? Als je een paar Meindl-schoenen hebt, weet je dat al. De wandelschoenen gaan dankzij het kwaliteitsmateriaal en de kundige werkwijze namelijk superlang mee. En heb je ze uiteindelijk toch helemaal afgelopen? Dan kun je ze een tweede leven geven door ze te laten verzolen, bijvoorbeeld bij een Bever-winkel bij jou in de buurt.

 

Daarbij is het natuurlijk fijn om te weten dat je loopt op schoenen die lokaal zijn gemaakt. Kortere transportroutes ontzien immers het milieu. En dat je wandelschoenen gemaakt zijn van LWG Gold gestandaardiseerd leer en niet in de buurt zijn gekomen van schadelijke PFC-stoffen is natuurlijk heel wat waard.

Meindl Identity

Als duurzaamheid ook bij jou hoog in het vaandel staat – wat als buitenliefhebber vast het geval is – maak je een extra bewuste keuze met een van de Meindl Identity-modellen. Deze schoenen zijn gemaakt van traceerbaar leer, dat komt van biologisch vee van gecertificeerde boerderijen rond Kirchanschöring, al vanaf dag 1 de standplaats van Meindl. De band met hun geboorteplaats was voor Meindl dan ook de inspiratie voor deze schoenenserie. Kortom: de ideale combinatie van duurzaamheid, regionaliteit en kwaliteit. Maar ook een unieke kans voor jou. Met deze wandelschoenen weet je namelijk precies welke weg jouw nieuwe stappers hebben afgelegd. Als dat geen fijne start is voor alle hikes die jij tegemoet gaat!


Traceerbaar leer: zo werkt ‘t

Meindl is met de Meindl Identity-serie de eerste schoenenfabrikant die een gedetailleerd bewijs van herkomst levert voor het gebruikte bovenleer. Het merk creëert hiermee volledige transparantie. Voor een perfect model zijn vaak meer dan 200 werkstappen nodig, maar omdat je natuurlijk niet de hele dag de tijd hebt, vatten we het samen.

 

  1. De alpenweide
    De schoenen waarop jij de natuur verkent, beginnen zelf ook in de natuur. De koeien van de Meindl Identity-boeren grazen op de mooiste ecologische alpenweiden in Beieren en Salzburg. Dit bevordert de biodiversiteit in de weilanden en zorgt voor blije koeien.

  2. De boer
    Alle boeren die betrokken zijn bij het proces, werken volgens biologische principes. Ook belangrijk: de korte transportroutes van en naar de lokale boeren ontzien het milieu.

  3. De leerlooierij
    In de Meindl Identity-serie wordt alleen hoogwaardig rundleer gebruikt. Dankzij speciaal geoptimaliseerde, milieuvriendelijke looiprocessen realiseert Meindl de hoge ecologische eisen. Het voeringleer is daarnaast chroomvrij. In de Duitse leerlooierij Heinen wordt het nummer van het oormerk van de biologische runderen in het leer gestanst. Meindl stempelt dit nummer vervolgens op elk paar schoenen dat is gemaakt van dit leer.

  4. De productie
    Meindl produceert de schoenen in Europese fabrieken en onder de beste arbeidsomstandigheden. Ook bijzonder: achter elke machine zit nog altijd een mens.

  5. Het resultaat
    Er bestaat geen Meindl Identity-schoen zoals de jouwe. Jouw nieuwe wandelschoen heeft namelijk een ID-nummer in reliëf waarmee je het bewijs van herkomst kunt opzoeken. Een unieke schoen met een eigen, transparant verhaal. 

 


De duurzame wandelschoen voor jouw avonturen

Een boswandeling omgeven door de mooiste herfstkleuren, uitwaaien aan de kust of zoek je het liever hogerop in Duitsland? Wat ook je voorkeur heeft, op ons blog vind je stapels wandelinspiratie. Net als op Instagram trouwens, in onze Bever Routetips. Er rest echter nog een vraag: welke schoenen maken jouw wandeling de perfecte ervaring? We helpen je een handje!

Dé schoen voor: duurzame stappen zetten

De Meindl Tessin Identity is een van de schoenen uit de befaamde Identity-serie. Verkrijgbaar in een heren- en damesmodel, lichtgewicht, waterdicht, geschikt voor elke wandeling en natuurlijk traceerbaar. Vergeet dus niet in de tong van de schoen te kijken voor de unieke code en die in te vullen op deze website. Een perfect passende wandeling is deze hike in de Duurzaamheidsvallei.

Dé schoen voor: ruig terrein trotseren

Door bossen en over bergen? De Meindl Island MFS Active GTX (voor dames en heren) loodst je probleemloos over ruig terrein. Dankzij het Memory Foam System vormen de schoenen zich perfect naar jouw voeten, waardoor je comfortabel loopt, stap na stap. Herfstbui? Het ademende Gore-Tex-membraan houdt je voeten droog en dankzij het rubberen profiel heb je altijd voldoende grip. Ook wanneer je spannende wandelpaden in Duitsland trotseert! Check hier onze tips voor de mooiste gebieden in Duitsland.

Dé schoenen voor: dames met een bredere voet

Heb je bredere voeten? Dan ken je waarschijnlijk het knellende gevoel van schoenen met een te smalle leest. Dit doet pijn, vermindert je wandelplezier en kan zelfs langdurige klachten geven. Gelukkig heeft Meindl daar iets op gevonden: Meindl Comfort Fit. Deze leest geeft meer ruimte in de voorkant van de schoen en een stevige grip bij de hiel. Wandelplezier: check!

 

De Meindl Tramin Lady GTX Comfort Fit is een mooi voorbeeld. Deze waterdichte, halfhoge wandelschoen heeft een extra brede leest én onderscheidt zich door z’n lage gewicht. Op zoek naar een allround schoen voor verschillende ondergronden? Dan is de Meindl Matrei GTX Comfort Fit een goede fit voor jou. Liever een laag model? De Meindl Palermo Lady GTX is een waterdichte, lage wandelschoen die supergeschikt is voor wandelroutes in Nederland.

Dé schoen voor: stad en natuur

Na je wandeling even boodschappen doen? Of een flinke hike combineren met een etentje tijdens je stedentrip in eigen land? Een veelzijdige schoen met een sportief uiterlijk is in zo’n geval wel zo fijn. De Meindl Houston GTX is een lichtgewicht A-schoen met een sportief uiterlijk. Dankzij een vrij beweegbare kabel die achter de hiel langsloopt, heb je daarbij optimale hielfixatie. Voeg daar een gedeeltelijk gerecyclede Multigrip G4-profielzool aan toe en je bent om.

Dé schoen voor: enkels die extra support nodig hebben

De Meindl Lady Walker GTX is een stevige, halfhoge schoen die geschikt is voor wandelingen op verharde en onverharde paden. Bijvoorbeeld als je een van deze prachtige boswachterspaden bewandelt dit najaar. Dankzij de Gore-Tex-voering blijven je voeten ook droog als je door plassen banjert en door het Memory Foam System vormt de schoen zich naar de vorm van je voet. Optimaal comfort, dus.

Dé duurzame wandelschoen voor jouw avonturen

De Meindl Vakuum Ultra GTX is dé schoen voor wandelaars die flinke afstanden willen afleggen. Of je nu over verharde of onverharde paden gaat: deze schoen is je maatje! Dankzij het Gore-Tex-membraan blijven je voeten droog en het halfhoge model zorgt dat elke stap stevig en stabiel voelt. Laat die kilometers maar komen! Langeafstandswandelaar Ursula heeft er al flink wat kilometers op zitten en geeft je graag tips voor jouw aankomende LAW op je nieuwe Meindl-schoenen.

Jouw perfecte schoen

Meindl heeft een schoen voor iedere voet en elk wandelavontuur. Bestel je favoriete Meindl-schoen online of kom langs in een Bever-winkel voor de complete collectie. Als je langskomt in de winkel, kun je er ook voor kiezen om een Bever 3D-voetanalyse te laten doen. Deze uitgebreide scan vertelt je alles over elke knobbel en bobbel in je voet, bepaalt zorgvuldig de stand van je enkel en laat precies zien hoe groot en breed je voeten zijn. Zo weten onze Buitenexperts meteen of je beter af bent met een hoger model schoen of een Comfort Fit-leest. Je gaat dus altijd de winkel uit met jouw perfecte paar Meindl-schoenen!

   

   

   

   

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.