Praktische informatie voor de Bever Dutch Mountain TrailNavigeer snel naar:

Beste Buitenliefhebber,

 

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: we hebben slecht nieuws. Na uitvoerig overleg met weer- en natuurdeskundigen en het medische team, hebben we met pijn in ons hart moeten besluiten om de eerste editie van de Bever Dutch Mountain Trail aankomend weekend te annuleren.

 

Dat slecht weer de reden zou zijn achter deze moeilijke beslissing, hadden we nooit verwacht. We zeggen immers altijd: slecht weer bestaat niet, alleen slechte gear. Maar als dat slechte weer ervoor zorgt dat we jouw veiligheid en die van de 150 andere deelnemers niet kunnen garanderen, kunnen we niet anders.

 

Na zo’n lange periode van droogte zal de extreme regen er namelijk voor zorgen dat de steile en smalle paden op de DMT in gevaarlijk gladde modderpaden veranderen. Daarnaast wordt er voor twee van de drie wandeldagen onweer voorspeld, wat natuurlijk een echte no-go is als je in het bos loopt of je in een open gebied bevindt. Kortom: we kunnen niet anders dan het evenement annuleren. We hopen dan ook op jullie begrip.

 

Hoe nu verder?


Op dit moment werken we met man en macht om ervoor te zorgen dat het eten en drinken dat was ingekocht een nieuwe bestemming krijgt. Daarna gaan we meteen aan de slag met het plannen van een nieuwe datum. Want één ding is zeker: de Bever Dutch Mountain Trail gaat er komen! Zodra de nieuwe datum bekend is, laten we jullie die uiteraard direct weten.

 

Tickets blijven geldig


Het ticket dat je hebt gekocht, blijft geldig. Wil je liever niet de nieuwe datum afwachten en meteen het volledige aankoopbedrag teruggestort krijgen? Dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is een mailtje sturen naar events@bever.nl en in je mail duidelijk je naam, ticketnummer en rekeningnummer vermelden. Wij zorgen er dan voor dat het geld zo snel mogelijk weer op je rekening staat.

 

Hopelijk tot snel!

 

Met hartelijke groeten,

 

Het eventteam van Bever


Hieronder vind je alles wat je moet weten over de Bever Dutch Mountain Trail. Denk aan starttijden, een paklijst en meer informatie over maatlijden. Mis je informatie of heb je specifieke vragen? Stuur dan een mail naar events@bever.nl.

Laatste update: 5 september

 

 

volgende nieuwsbrief 7 september.

Update: staking streekvervoer en OV

Update 5 september;

 

Zoals het er nu voorstaat kunnen we as donderdag gewoon gebruik maken van het streekvervoer en de NS. Het betreft verstoringen en enkele uitval van treinen. advies is dan ook om je reis eerder te beginnen.

 

Update 2 september Arriva; 

Door aangekondigde FNV-stakingen in het ov kan onze dienstregeling te maken krijgen met verstoringen.

We proberen zoveel mogelijk de normale dienstregeling te rijden. Pas op het laatste moment zal duidelijk zijn of er ritten uitvallen door de staking. Als dat het geval is, dan wordt dat zo snel mogelijk verwerkt in de diverse digitale reisplanners en -apps.

 

Op donderdag 8 september is er waarschijnlijk een staking van het streekvervoer en de NS in onder meer Noord-Brabant en Limburg. Wij hebben met beide partijen contact gehad, maar hebben helaas geen concrete informatie gekregen over de staking en de gevolgen hiervan voor de dienstregeling. Momenteel zijn we druk bezig met het uitvragen van verdere informatie en het zoeken naar alternatief vervoer. Wanneer er updates zijn, maken wij die hier bekend. Houd deze pagina dus goed in de gaten.

Locatie start en finish

De BDMT vindt plaats van donderdag 8 t/m zondag 11 september 2022. We verwachten je donderdag 8 september tussen 15.00 uur en 17.00 uur bij Landgoed Overste Hof in Landgraaf. 

De startplek is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Kom je met het ov, dan adviseren wij bus 5 van Arriva. Deze vertrekt vlakbij station Landgraaf en rijdt naar SnowWorld. Vanaf daar is het nog zo’n 10 minuten lopen naar de start. Plan je reis via 9292.nl voor de exacte tijden.

 

We finishen op zondag 11 september in de Bever-winkel in Maastricht. Na de finish is er geen vervoer terug naar het startpunt. We vragen je daarom om met het openbaar vervoer te reizen, zodat je vanaf de finish direct naar huis kunt. Mocht dit niet handig voor je zijn, dan kun je iemand vragen om je af te zetten in Landgraaf of om je op te halen in Maastricht. Een andere optie is de trein van Maastricht naar Heerlen. Vanaf daar rijdt bus 5 richting SnowWorld Landgraaf.

 

 

 

Adres start:

 

Landgoed Overste Hof

Overstehofweg 14

6372 VG Landgraaf

 

 

 

 

Adres finish:

 

Bever Maastricht

Mosae Forum 144

6211 DT Maastricht

 

 

 

Er ligt ons een stevige uitdaging te wachten. Het is dan ook extra leuk als vrienden en familie bij de finish staan om je binnen te halen op zondag 11 september. Nodig ze gerust uit om je prestatie samen te vieren!

Na de finish is iedereen vrij om naar huis te gaan wanneer het uitkomt. Geniet lekker na op één van de vele terrassen die Maastricht rijk is en vertel je vrienden en familie alles over je avontuur.

 

Opening en starttijden

Donderdag 8 september om 17.00 uur wordt het event officieel geopend voor alle deelnemers. Bij aankomst zal er koffie en thee met een heerlijk stuk Limburgse vlaai voor je klaarstaan. Toon Heezemans, directeur van de Dutch Mountain Film Festival en oprichter van de Dutch Mountain Trail, zal kort vertellen over het ontstaan van deze uitdagende trail. 

 

Vrijdagochtend gaat de eerste etappe van start. Je kunt tussen 7.00 en 8.30 uur starten. We lopen dus niet in groepsverband. Weet je van jezelf dat je een rustige loper bent, start dan zo vroeg mogelijk.

Het avondprogramma houden we nog even geheim.

Overnachten

We overnachten op prachtige plekken langs de route, veelal met idyllische vergezichten over het Zuid-Limburgse land. Heb je een ticket voor Wandelaars, dan zorgen wij dat er elke dag een tent met slaapmat en slaapzak voor je klaarstaat. Heb je een ticket voor Hikers, dan dien je je eigen tent, slaapmat en slaapzak mee te nemen en deze zelf te dragen naar de volgende locatie. We zijn bewust weg van de massa en gaan terug naar de natuur. Het is daardoor niet altijd mogelijk om te douchen. We vragen je hiervoor je begrip.

 

Tijdens het event zijn we met een grote groep. En omdat iedereen eigen rust- en slaapwensen heeft, vragen we je rekening te houden met elkaar. Probeer vanaf 22.00 uur het volume terug te brengen en wees vanaf 23.00 uur stil. 

 

Overnachting donderdag 8 september

Landgoed Overste Hof

Overstehofweg 14

6372 VG Landgraaf

Beperkt sanitair / geen douche

 

Overnachting vrijdag 9 september

De Paradijsvogels

Cottessen 12

6294 NE Vijlen

sanitair / 4 x douche

 

Overnachting zaterdag 10 september

De Kloostermuur

Hoogcruts 9

6255 NS Noorbeek

sanitair / 4 x douche

Eten en drinken

De Bever Dutch Mountain Trail is all-inclusive. Elke dag verzorgen wij ontbijt, lunch en diner. Daarnaast zal er voor tussendoortjes gezorgd worden in de vorm van fruit. De maaltijden zullen bestaan uit energierijk voedsel, zoals pasta en nasi. Zo kom je zeker de dag door! Houd er wel rekening mee dat de BDMT is als een berghut in de Alpen: we eten wat de pot schaft. Er zullen verder voldoende salades aanwezig zijn en je kunt je dorst lessen met water of fris. Kortom: er is meer dan genoeg eten en drinken aanwezig voor iedereen. We vragen je wel om verstandig om te gaan met het eten. Duurzaamheid en verspilling is iets waar wij als Bever dagelijks oplossingen voor zoeken. 

 

We maken lange wandeldagen die veel energie slurpen. Tijdens de wandeling kom je daarom halverwege zogenaamde Eat & Walk-locaties tegen. Hier kun je een lunchpakket meenemen of ter plekke lekker wat eten. We hebben elke dag ook een veganistische variant op het menu staan. Heb je een specifieke dieetrestrictie, dan vragen we je dit door te geven via events@bever.nl. Omdat we lange wandeldagen maken, is het belangrijk om goed en regelmatig te eten. Naast een versnapering bij de Eat & Walk-locaties onderweg, raden we je daarom aan om zelf extra snacks mee te nemen. 

 

Na de wandeling kun je genieten van een echt Bever Buitenbiertje. Wij vragen je – voor zowel jezelf als je mededeelnemers – om verantwoordelijk met alcohol om te gaan. Bij misbruik verzoeken wij je het evenement te verlaten. 

EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje, helemaal als je lange dagen wandelt op onverhard terrein. Daarom zal er ook gedurende de BDMT een arts aanwezig zijn. We vragen je om goed naar je lichaam te luisteren en bij twijfel altijd contact op te nemen met de arts. Haar telefoonnummer wordt bij de opening met je gedeeld. Bel bij nood altijd 112! 

Paklijst

BDMT voor wandelaars

Je loopt de DMT in 3 dagen. Wij verzorgen een tent, slaapmat en slaapzak en vervoeren deze voor je naar de volgende overnachtingsplek.

 

BDMT voor hikers

Je loopt de DMT in 3 dagen. Je zorgt zelf voor je tent, slaapzak en slaapmat en draagt deze zelf naar de volgende locatie.

 

BDMT fast & light

Je loopt de DMT in 1 keer. Je start zaterdagmiddag en finisht zondagmiddag. Gezien de zwaarte en uitdaging van deze versie, krijgen fast & light-deelnemers een eigen informatiemail.

 

Wat moet je verder meenemen?

 • paspoort
 • kleding 
 • persoonlijke verzorging
 • evt medicijnen
 • powerbank
 • regenkleding
 • zonnebrand
 • handdoek
 • zaklamp/hoofdlamp
 • drinkfles
 • toiletspullen
 • klein EHBO setje

 

 

De weersvoorspelling geven aan dat we veel regen en onweer kunnen verwachten, pas hier je kleding op aan.

Ook het weer houden we nauwlettend in de gaten. We bekijken per dag wat we de dag ernaar kunnen verwachten en passen de beslissingen daarop aan zodat we naast een uitdagend ook een veilig evenement hebben.

Route

De Dutch Mountain Trail is grotendeels bewegwijzerd met blauw/witte markering. Echter is de route niet overal even goed aangegeven, waardoor je snel van het pad kunt raken. We raden je daarom aan te lopen met een boekje of app. Elke deelnemer krijgt bij opening het DMT-boekje met een uitgeschreven routebeschrijving erin. Daarnaast 

Op plekken waar we van de reguliere route afwijken, zie je bordjes met BDMT en de juiste richting erop.

 

De route in komoot - gratis offline navigeren!

Wij hebben de drie etappes van de Bever Dutch Mountain trail ook beschikbaar op routeplan en navigatie app komoot. Je kunt gratis gebruik maken van de app en offline navigeren om de batterij van je telefoon sparen door onderstaande code te gebruiken waarmee je het komoot Regiopakket Zuid-Nederland ontgrendeld. Ben je al bekend met komoot? Log dan in op je komoot profiel op je desktop en vul de code in via www.komoot.nl/g. Heb je nog geen komoot account? Volg dan de stappen via www.komoot.nl/g om gratis een account te openen, en vul vervolgens de code in. Met het invullen van de code ben je automatisch volger van Bever op komoot en kun je meteen naar de BDMT route collectie gaan.

De directe link is deze: https://www.komoot.nl/collection/1720371/-bever-dutch-mountain-trail

 

Met deze unieke code voor de Bever Dutch Mountain Trail 2022 kun je de route gratis downloaden: BEVERDMT22Huisdieren

Honden en/ of andere huisdieren kunnen helaas niet mee tijdens de BDMT.

Tips & tricks

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.