basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Hartslagmeters

Blijf bij de tijd met een van onze horloges. Wij hebben een ruim aanbod in horloges van klassieke, lifestyle uurwerken tot geavanceerde smartwatches met hartslagmeting, gps, routenavigatie en apps die je een diepgaande analyse van je sportieve vorderingen geven. Een ding hebben onze horloges echter gemeen, de uitmuntende kwaliteit en hoogwaardige materialen van gerenommeerde merken zoals Garmin en Suunto. Dus waar je ook voor kiest, smartwatch of klassiek model, onze horloges laten je nooit in de steek. Als je dus een keer te laat bent voor een meeting dan ligt dat in ieder geval niet aan je horloge!

filter:
28 artikelen
Sorteren op:
Best verkochte producten
  • Best verkochte producten
  • Kortingspercentage
  • Prijs: Laag naar hoog
  • Prijs: Hoog naar laag
  • Merken: A-Z
  • Merken: Z-A
max aantal bereikt
Vergelijken kan vanaf 2 artikelen
Naar alle folderproductenNaar alle folderproducten
Tot 50% korting op een grote selectie Nomad-productenTot 50% korting op een grote selectie Nomad-producten
WeekaanbiedingWeekaanbieding

Hartslagmeter

 

Veel smartwatches en sporthorloges, maar ook activity trackers, zijn uitgerust met een hartslagmeter. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Je hartslag geeft je namelijk essentiële informatie over de intensiteit van je training, maar ook de toename van je conditie. Als je op hartslagzone traint dan kun je trainen op optimale spier-, snelheid-, conditietoename of juist vetverbranding. Je recovery hartslag toont de tijd die nodig is voordat je hartslag na een training weer normaal is en geeft je een goede indicatie van je conditie. Daarnaast is een caloriemeting accurater als je hartslag daarin meegenomen wordt. Kortom, hartslagmeting geeft je veel opties. Maar wat voor hartslagmeter wil je?

Ruwweg zijn er twee verschillende types hartslagmeters:
 

Optische hartslagmeters
Deze zijn geïntegreerd in je uurwerk. Led-lampjes aan de achterkant van je horloge schijnen op je huid. Vervolgens kan je horloge de variatie in het gereflecteerde licht vertalen naar je hartslag. Het handige aan deze horloges is dat ze comfortabel zijn, dat jij je hartslagmeter altijd bij de hand hebt en dat je geen borstband nodig hebt. Een nadeel is dat deze techniek nieuw is, en hoewel ze voor de gemiddelde gebruiker zeker accuraat genoeg is, is ze iets minder nauwkeurig dan een hartslagmeter om de borst. Veel horloges met optische hartslagmeter geven je daarom ook de optie met een hartslagband te werken.

Losse hartslagmeter
Een losse hartslagmeter draag je meestal om je borst. Net zoals een ecg in het ziekenhuis meet een borstbandhartslagmeter de stroom die je hart afgeeft. Deze informatie kan hij omzetten in je hartslag. Dit is iets accurater dan een optische hartslagmeter. Echter het is wel noodzakelijk om een aparte hartslagmeter om je borst te dragen. Voor zwemmers zijn er vaak aparte hartslagmeters beschikbaar die ook in het water werken.