Te veel keuze? Vind jouw verrekijker

  

Merk
Kleur
Prijs
Prisma
Vergroting
Diameter objectief
Uittredepupil
Close focus
Gezichtsveld op 1000m
Gewicht
Levertijd
Uit eigen voorraad

Verrekijkers & telescopen

Of je nu verre reizen maakt of graag vogels of evenementen bekijkt, met een verrekijker zie je meer. Als je een verrekijker koopt, is het van belang te bedenken wat je ermee wilt doen. Voor safari en vogelspotten is een vergroting van 8 tot 10x het populairst. Wil jij hem ook gebruiken in de schemering? Kies dan voor een hoge uittredepupil en groot objectief, zodat er voldoende licht in je ogen valt voor een goed beeld. Bij Bever hebben we een ruim aanbod, zodat we altijd de juiste kijker voor jouw activiteit hebben. 

Sorteren op:
Bekijk collectie
Bekijk collectie
max aantal bereikt
3 artikelen vergelijken

Verrekijkers

Met verrekijkers en telescopen haal je dat wat ver weg is dichtbij. Zo kun je de meest schuchtere en zeldzame vogels en dieren in detail bestuderen zonder hen te storen. Wij hebben een breed assortiment verrekijkers met verschillende eigenschappen. Welke verrekijker het meest voor jou geschikt is, hangt deels af van je activiteit, deels af van je persoonlijke voorkeur maar ook af van welk dagdeel je hem gebruikt en hoe stabiel je hand is. De volgende eigenschappen zijn van groot belang bij de keuze van een verrekijker.


Vergroting
De vergroting geeft aan hoeveel een object vergroot wordt als je door de kijker kijkt. Welke vergroting voor jou het beste is, hangt af van je activiteit. Een sterkere vergroting zorgt niet alleen voor meer detail, maar mogelijk ook voor een minder stabiel beeld. Zeker als je geen vaste hand hebt, is dit iets om mee te nemen in je afweging.


Objectief
Het objectief is de diameter van de lenzen aan de voorkant van de kijker. Dit heeft invloed op de helderheid van je beeld bij weinig licht, maar ook op de grootte en het gewicht van je kijker. Als je de kijker vaak in de schemering gebruikt, zoals bij vogelspotten, is een groter objectief aan te raden.


Uittredepupil
De uittredepupil is het lichtcirkeltje dat door een verrekijker op het oog valt. Gezonde ogen hebben een pupil van 2-7mm, waarbij de pupil bij veel licht kleiner is dan bij weinig licht. Als je een verrekijker zoekt voor gebruik in de schemering, dan is een hoge uittredepupil van groot belang.


Gezichtsveld op 1000 meter
Het gezichtsveld is de breedte van het beeld dat een kijker op 1000 meter toont. Bij een kleiner gezichtsveld zie je meer detail, maar is het lastiger een bewegend object te vinden. Op safari is een groter gezichtsveld vaak handiger, omdat je dan met snel bewegende dieren van doen hebt.


Lenzen
Een ander belangrijk aspect bij je keuze is de kwaliteit van de lenzen en de coating. De prijs van de kijker geeft een goede indicatie van de kwaliteit van de lenzen.