Kies de juiste rugzak

Er komt veel kijken bij het uitzoeken van de juiste rugzak. Bever heeft een enorm assortiment rugzakken variërend van dagrugzakken tot zeer complete (trekking)backpacks.

Dagrugzakken

Een compacte rugzak voor een dagje weg of dagelijks gebruik naar school of werk. Kies uit dagrugzakken met een extra ruim hoofdvak voor al je boeken of een model met handige vakken voor het veilig vervoeren van je laptop of tablet. Ga je met de fiets, dan is een waterdichte rugzak handig.

 • Inhoud 20 tot 30 liter
 • Voor dagelijks gebruik
 • Voor je werk of studie

Tourrugzakken

Ben je langer op pad en draag je je rugzak de hele dag met je mee? Neem dan een lichtgewicht tourrugzak. Deze rugtassen geven je meer bewegingsvrijheid en zijn minder zwaar voor je schouders en rug. Kies voor een stevige en slijtvaste heupband en een rugzak met 30 tot 55 liter inhoud.

 • Inhoud 30 tot 55 liter
 • Bewegingsvrijheid
 • Veelzijdig

Trekkingrugzakken

Maak je een lange trektocht of rondreis, dan breng je meer spullen mee. Je kunt je volledige uitrusting kwijt in een trekkingrugzak met 55 tot 100 liter inhoud. De meeste last draag je op de heupen, daarom hebben deze backpacks een dikkere, gepolsterde heupband en meer afstelmogelijkheden.

 • Inhoud 55 tot 100 liter
 • Veel afstelmogelijkheden
 • Dikke gepolsterde heupband

Travelpacks

Op een stedentrip of onderweg naar je vakantieadres hoeft zware bagage je niet in de weg te zitten. Een travelpack combineert het pakvolume van een koffer met het draagcomfort van een rugzak. Ideaal ook voor backpacken in Azië of Zuid-Amerika. De schouder- en heupbanden kun je gemakkelijk wegritsen. En door het grote voorvak kun je gemakkelijk bij al je spullen.

 • Groot pakvolume
 • Duurzaam materiaal
 • Grote opbergvakken

 

 

Hoe kies je een rugzak?

Keuze uit meer dan 350 rugzakken

De juiste rugzak kiezen is makkelijker als je jezelf eerst de vier volgende vragen stelt:

 1. Wat ga je precies doen?
 2. Hoe lang ga je weg?
 3. Hoeveel spullen neem je mee?
 4. Focus je op het gewicht of de robuustheid van de rugzak?

Advies op maat nodig? Kom gerust langs in één van onze 40 winkels. 
Je kunt nu ook een persoonlijke afspraak maken met één van onze medewerkers.

Zo heb je altijd advies op maat.

 

Welke dagrugzakken zijn er?

Dagtocht maken? Welke dagrugzakken zijn er?

De juiste dagrugzak kiezen is makkelijker als je bepaalt waarvoor je hem gaat gebruiken. is het voor school of werk, om te wandelen/fietsen of zelfs om mee te klimmen. En dagrugzak heeft meestal tussen de 20 de 30 liter inhoud.

 

Advies op maat nodig? Kom gerust langs in één van onze 40 winkels. 
Je kunt nu ook een persoonlijke afspraak maken met één van onze medewerkers. Zo heb je altijd advies op maat.

 

 

 

Pak je rugzak met zorg in. Ten eerste om gemakkelijk bij je spullen te kunnen, maar vergeet ook draagcomfort niet. Zeker als je de rugzak de hele dag draagt.

 1. Stop zware spullen op ongeveer een derde deel van je rugzak, zo dicht mogelijk tegen je rug aan. Hiermee verhoog je je stabiliteit en blijf je in een natuurlijke houding lopen.
 2. Trek de heupband eerst goed strak aan. De schouderbanden stel je af door je schouders eerst iets op te trekken. Dan trek je de schouderbanden aan tot ze je schouders raken.
 3. Een rugzak voor heren is langer en heeft meer pakvolume dan een rugzak voor dames. Kies altijd een rugzak die goed bij je postuur en draagkracht past.

Houd het droog en veilig

Ben je de hele dag buiten, dan pak je soms een buitje mee. Vergeet je regenhoes niet, dan kun je deze zo over je rugzak doen. Een rugzak is nooit volledig waterdicht, stop waardevolle spullen daarom in een waterdichte zak.

 

Gaat je tas in het ruim van een vliegtuig, dan doe je je rugzak in de transporthoes. Natuurlijk altijd handig: slotjes voor aan je tas om 'm veilig achter te laten in het bagagehok van het guesthouse.