basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

365 dagen bedenktijd Ruilen mag tot een jaar na aankoop
Vanaf 50 euro Gratis verzenden
Retourneren is gratis In één van onze winkels

Gränsfors Bruks Scandinavian Forest Axe

Deze professionele bijl is geschikt om voor het zwaardere werk in de bossen.

product.sold.out
Alleen online
{{ vm.state.webThumbOverlay.code }}

{{vm.model.data.title}}

Gränsfors Bruks Scandinavion Forest Axe is een professionele bijl voor diegenen die op traditionele wijze in het bos willen werken. Ideaal voor het afsnoeien van een gevelde boom. Door de ronde vormen is hij geschikt om mee in hout te werken dat vers hars bevat, bijvoorbeeld den en spar. De lange steel van 64 cm geeft kracht bij het hakken. De bijl weegt 1,2 kg en een beschermhoesje van leer wordt bijgeleverd.

 • Gewicht (g): 1200
 • Lengte (cm): 64
 • Lengte totaal (cm): 64
 • Lengte lemmet (cm): 8,5
 • Aantal functies: 1
 • Staalsoort: Zweeds staal
 • Heft: Geolied Hickory
 • Materiaal lemmet: Carbon staal
 • Type lemmet: Glad

 • Inclusief lederen beschermhoesje
 • Productcode: MEBAA82003

  Heb je een vraag over onze producten?

   

  Onze klantenservice staat voor je klaar (ma-vr 9-21u | za 10-18u).

   

  En met 40 winkels in heel Nederland is er altijd een Beverwinkel bij je in de buurt.

   

  Gränsfors bijlen worden gemaakt door zeer vakbekwame smeden. Het bewijs voor hun bekwaamheid is dat ze bijlen kunnen smeden met een dusdanige precisie dat nabewerking niet meer nodig is. Dit onderscheidt Gränsfors bijlen van andere bijlen.

   

  Bij Gränsfors Bruk mag het smeedhandwerk zijn tijd nemen en worden de smeden niet per stuk betaald. Daarom hoeft niemand achteraf de bijlen te schuren, slijpen, polijsten of verven om gebreken in het smeedwerk te verbergen of te verwijderen. Een competente smid is trots op zijn bekwaamheid. Wanneer hij tevreden is met zijn werk en de bijl heeft goedgekeurd, slaat hij zijn initialen in de kop van de bijl.  

   

  In 1990 werd Gränsfors Bruk een prijs toegekend voor ‘Ecologisch design’ door The Swedish Society of Crafts and Design en The Swedish Society for Nature Consnservation. In 1995 ontving Gränsfors Bruk een andere prijs van The Swedish Society of Crafts and Design voor de jachtbijl. Gränsfors Bruks bijlen hebben een beschermhoesje van leer, gelooid volgens oude, traditionele methodes.  

   

  Van alle houtsoorten is hickory het meest geschikt voor de steel omdat het sterk en flexibel is dankzij zijn lange vezels. Stelen van glasfiber en kunststof zijn wellicht duurzamer maar wij zijn van mening dat hickorystelen sterk genoeg zijn en milieuvriendelijker (Hickory wordt gekweekt in het zuiden van de VS en werd vroeger ondermeer gebruikt voor ski’s en tennisrackets. In Zweden gebruikte men vroeger lijsterbes, es, beuk of berk als steel).

   

  De steel is behandeld met lijnolie en bijenwas. De vorm zorgt voor een goede grip, ook wanneer je ‘m aan het eind vasthoudt, wat in meer kracht en een zekere slag resulteert.

  Je hebt nog geen recent bekeken producten