Buitenexpert Rens noemt 8 producten waarmee je nog meer geniet van je dag op de mountainbike

Met deze tips en producten is jouw dag op de mountainbike altijd een succes

Niets lekkerder dan mountainbiken. Inspannend en ontspannend tegelijk en dus dé manier om actief buiten te zijn. Hoe je jouw dag op de mountainbike helemaal compleet maakt, lees je in dit blog. Buitenexpert Rens geeft je namelijk 8 producten die je tocht nóg fijner maken.

Wanneer de voorjaarszon aan de hemel verschijnt, halen veel fietsliefhebbers de racefiets tevoorschijn. Heerlijk natuurlijk, maar dat betekent niet dat je jouw mountainbike een sabbatical moet geven! Mountainbiken kan namelijk het hele jaar door. Op warme dagen kun je je lekker verschuilen onder het bladerdek van het bos, je kunt je bochten oefenen zonder glibberen en je geniet daarbij van een heel ander uitzicht dan in het najaar. Need to say more? En met deze producten wordt elke tocht in de zon nóg een beetje beter.

Mountainbiken kan het hele jaar door, ook in het voorjaar!

1. Wie de fietsschoen past…

Natuurlijk kun je met iedere schoen fietsen, maar met speciale fietsschoenen (gecombineerd met de juiste pedalen), gaat het nog efficiënter. Doordat je vastzit aan de pedalen, kun je namelijk niet alleen maar duwen, maar een 360 graden duw/trek-beweging maken. Ook is het makkelijker om met je fiets over takken en rotsen te hoppen. Speciale mountainbike-schoenen zijn er daarnaast voor gemaakt om vies en nat te worden en je genoeg grip te geven, ook wanneer de ondergrond modderig en glad is.

 

De Vaude AM Downieville Low is een slimme keuze voor heren. Deze comfortabele schoen geeft je gegarandeerd fiets- én wandelplezier! De combinatie van klittenband en veters houdt je voet perfect in positie en geeft je meer controle. De pasvorm wordt nog beter dankzij de Ortholite inlegzool, die bij het pedaalgedeelte uit hard PU-schuim bestaat. Dit zorgt voor een optimale krachtoverdracht. Ook handig: je kunt deze schoen met alle gangbare kliksystemen gebruiken.

 

Voor vrouwen is de Vaude AM Moab Syn een goede optie. Met deze robuuste fietsschoen heb je goede grip op afdalingen en draagpassages. Dit dankzij het hexagon-profiel bij het pedaaldeel, de speciale rubbermix en het diepere profiel bij de tenen en hiel. De klassieke vetering, Ortholite inlegzool en het harde PU-schuim bij het pedaaldeel zorgen daarnaast voor een goede pasvorm en efficiënte krachtoverbrenging. En de EVA-tussenzool met extra dempingselement bij de hakken maakt de schoen nóg comfortabeler. Voor jou als buitenliefhebber is het voeringsmateriaal, dat tot 40 procent uit gerecyclede materialen bestaat, natuurlijk ook een dikke pre!

 

Check ook eens ons complete advies voor fietsschoenen.

De juiste fietsbroek geeft je meer comfort op de mountainbike

2. Comfortabel fietsen dankzij de juiste broek

Ieder mountainbike-broekie leert razendsnel: de juiste fietsbroek is onmisbaar. Een exemplaar met goede zeem verhoogt het comfort op de fiets namelijk aanzienlijk. Hoe langer je tochten, hoe steviger je zeem mag zijn. Bij mountainbiken zie je vaak dat men een liner, een losse binnenbroek met zeem, combineert met een short. Je kunt daarnaast ook een lycra (wielren)broek dragen. Een korte broek is een groot deel van het jaar te gebruiken. Wanneer het frisser wordt, draag je er gewoon beenstukken onder!

 

De Gore Wear C5 Trail Light Short is een lichtgewicht short waarin je ongehinderd de pedalen kunt intrappen. Combineer het short met de Craft Greatness Bike Boxer en je dagje op de mountainbike is gegarandeerd comfortabel. Dit lichtgewicht fietsondergoed is namelijk vochtregulerend en beschikt over een speciaal C6 Infinity Pad-zeem.

 

Dames kunnen zonder zorgen doortrappen dankzij de Gore Wear C3 Liner Short Tights. Deze ademende liner beschikt over een Active Women Various-zeem dat je comfortabel naar ieder doel brengt. Hierover kun je bijvoorbeeld de Gore Wear Shorts dragen. Dit is een praktische, maar stijlvolle fietsbroek met een verstelbare taille die ook nog waterafstotend is!


3. Maak je outfit af met een ademend fietsshirt

Het juiste fietsshirt is een essentieel onderdeel van je mountainbike-outfit. Fietsshirts zijn, in tegenstelling tot gewone shirts, namelijk afgestemd op je behoeftes en houding. Zo is het rugpand vaak iets langer en is het materiaal ademend en sneldrogend. Zo houdt niets je meer tegen om alles uit je mountainbike-avontuur te halen.

 

Het Endura Hummvee-fietsshirt is een goede optie. Dit shirt is licht, droogt snel en is voorzien van een drietal open achterzakken. Zo kun je dus gemakkelijk een energiereep meenemen. De Endura FS260-Pro Jersey II is een mooi, nauwsluitend fietsshirt van Lycra dat perfect is voor dames die graag op de mountainbike stappen. Het shirt droogt snel en heeft een atletische pasvorm, waardoor het shirt niet flappert tijdens het fietsen. De vier open achterzakken en het ritsvakje zorgen er daarnaast voor dat je sleutels, geld en een snack zonder problemen mee kunt nemen. Praktisch én elegant!

Kom winkelen op afspraak

Buiten is pas echt genieten met de juiste producten. Daarom vinden wij het bij Bever extra belangrijk om jou te adviseren en je te helpen bij het kiezen van de juiste uitrusting. Benieuwd wat het beste aansluit bij jouw wensen en plannen? Kom dan winkelen op afspraak in een van onze winkels. Bijvoorbeeld in Ede, waar je Buitenexpert Rens tegenkomt! Maak gemakkelijk online een afspraak en laat ons direct weten waarover je graag advies wilt ontvangen. Je kunt dan op het afgesproken moment producten bekijken, passen en al je buitenvragen stellen aan onze Bever Buitenexperts.


4. Geen geglibber en geglij met de juiste handschoenen

Met een paar fietshandschoenen behoud je grip op je stuur, ook wanneer je handen zweterig worden of je stuur onder de modder zit. En dat staat gelijk aan meer veilige kilometers! Fietshandschoenen hebben soms een speciale padding op de handpalm, zodat je het stuur comfortabel kunt vasthouden. Of juist een speciale handpalm zonder padding voor maximaal gevoel tijdens het sturen. Kortom: de juiste handschoenen zijn essentieel voor je mountainbiketocht!

 

Als je het Bever Buitenexpert Rens vraagt, zit je met de Endura SingleTrack Liteknit en de AGU High Summer altijd goed. De Endura-handschoenen wegen bijna niets en hebben een handpalm van duurzaam, synthetisch leer voor optimale controle over je stuur. De AGU High Summer is een vingerloze handschoen zonder kussentjes, die je ook op de warmere dagen genoeg grip biedt en je handen beschermt.

 

Veiligheid boven alles. Daar hoort een goede fietshelm bij!

5. Houd je koppie erbij: draag een helm!

Veiligheid boven alles. Daar hoort uiteraard een goede fietshelm bij! Dit is de ultieme must-have voor iedere mountainbiker. Een goede mountainbikehelm zit stabiel en recht op je hoofd. Alleen dan biedt een helm namelijk de juiste bescherming.

 

Met de Endura MT500 vlieg je veilig over heuvels en door bochten. Deze helm voldoet aan het Koroyd Safety Initiative (KSI), dat hogere normen stelt dan de vereiste helmnormen. Hierdoor wordt het risico op een schedelbreuk aanzienlijk verminderd! Mega veilig dus, maar ook heel praktisch. De helm beschikt namelijk over een verstelbare klep, een antibacteriële padding, een ‘brildock’ en een opklikbare houder voor een koplamp of helmcamera. Daarbij houd je dankzij de ventilatieopeningen altijd het hoofd koel.

 

Alle mountainbikehelmen bij Bever voldoen aan de internationaal gestelde veiligheidsnormen. Toch even passen? Maak hier een winkel-afspraak en krijg persoonlijk advies van een Bever Buitenexpert. 

6. Ultiem gemak dankzij een fietsrugzak

Voor langere tochten neem graag je iets extra’s mee. Denk aan een jack voor onverwacht weer, iets te eten, voldoende drinken, een reserve tube en tools voor een eventuele reparatie. Al deze spullen kun je gemakkelijk opbergen in een compacte rugzak. De CamelBak Lobo is een handig fietsrugzakje met drinkzak. Zo is het drinkslangetje altijd binnen bereik en kun je drinken, terwijl je je handen veilig aan het stuur houdt.

 

Ben je graag op pad zonder rugzak? Dan is een zadeltas onmisbaar. Een goede keuze is de Vaude Tool Stick M-zadeltas. Deze tas biedt voldoende ruimte voor gereedschap, reserveonderdelen en energierepen. Zo ga je dus zonder rugtasje alsnog goed voorbereid op pad.

Een kleine rugzak of zadeltas is onmisbaar als je een dag op pad gaat

7. Ga voorbereid op pad met de juiste tools

Bike tools zijn handig om bij je te hebben tijdens je tochten. Hiermee kun je bijvoorbeeld eenvoudig je derailleur-kabel vastdraaien wanneer die losschiet. Vergeet ook niet een reserve tube. Een lekker band zit immers in een klein hoekje! In zo’n geval zijn ook een bandenlichter en een compacte fietspomp handig, zodat jij je tocht snel weer kunt hervatten.

 

Met de Lezyne Repair Kit heb je alles bij de hand als je onverwachts met een lekke band komt te staan. De kit bestaat uit een pompkop, patronen, bandenplakset en twee Power Levers-bandenlichters. Met deze items kun je gemakkelijk je band van de velg halen, je binnenband plakken en je band weer oppompen. 

8. Vul je energie aan met genoeg eten en drinken

Fietsen kost energie. Om je energielevel op pijl te houden, moet je daarom goed blijven eten en drinken tijdens je mountainbiketocht. Gewoon water drinken is een optie, maar het is nog beter om je water aan te vullen met extra mineralen. Met de PowerBar Raspberry Pomegranate Electrolyte-tabletten maak je zelf in een handomdraai een extra hydraterende drank. Mét een lekker smaakje!

 

Ook voeding is belangrijk. Bij Bever vind je veel compacte voeding, zoals repen en gelletjes. Die geven je stapels energie, maar nemen weinig ruimte in. Perfect voor op de mountainbike, dus! De Energy Bar Cashew Caramel met cashewnoten en karamel is superlekker en smelt niet als het warm is. Ook de PowerBar Tropical Fruit PowerGel is een aanrader. Deze gel bevat extra natrium ter compensatie van elektrolytverlies door transpiratie.

 

Berg lege verpakkingen altijd goed op, zodat je ze onderweg niet verliest. Zo houden we samen onze trails schoon! 

Alles voor een geslaagde dag op de mountainbike vind je bij Bever!

Je vindt het bij Bever

Alles voor een geslaagde dag op de mountainbike vind je bij Bever. De juiste kleding en accessoires, maar ook route-inspiratie! Check bijvoorbeeld dit blog met toffe mountainbikeroutes in Nederland. Heb je na het lezen van Rens’ tips helemaal zin gekregen om te fietsen? Bekijk dan ook eens de tips van Bever Buitenexpert Philip voor een dag ultiem genieten op de racefiets.

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.