moederdag_header

8 originele cadeau-ideeën voor Moederdag

Daar is ‘ie weer: die ene dag in het jaar waarop je min of meer verplicht je moeder in het zonnetje zet. Iedere hoek van de straat biedt inmiddels een ruime keuze aan typische moederdag-attenties. Maar het kan ook anders: geef je moeder een beetje exclusieve buiten-tijd samen cadeau! Dat kan perfect met deze 8 originele ideeën.

Winkels stallen hun (roze verpakte) moederdag-waar ruimschoots voor je uit: chocola, luxe douchecrème, bloemen… Supersympathiek hoor, maar is dit waar je moeder het allervrolijkst van wordt? Neem haar mee naar buiten! En ontdek samen hoe leuk het is om - we noemen maar wat - te vliegvissen of yoga te doen op het strand.

Dus, komende Moederdag sta jij ‘s ochtends voor je moeders (voor- of slaapkamer) deur: ‘Hoi ma, happy Moederdag! Hier heb je je ontbijtje en om 10.00 uur moet je klaarstaan, want dan gaan we iets vets doen!’ Is dit iets te heavy voor jou (of voor je moeder 😉..)? Geef de activiteit dan cadeau om op een later moment samen te gaan doen. Hieronder 8 avontuurlijke opties - inclusief instant-tastbare cadeau-tip!

1. Foodwalk door de Lage Vuursche met je moeder

Uit eten gaan is ook maar zo zitten en praten. En na een stevige wandeling smaakt je maaltijd (buiten) ook nog eens extra lekker! Geef je moeder de best of both worlds en doe haar een foodwalk cadeau. Bijvoorbeeld de foodwalk door de Lage Vuursche, waar je ook geniet van heerlijke gerechten bij restaurant-café Buiten in de Kuil. Maar een andere locatie, afstand en menu kan natuurlijk ook. Genoeg te kiezen!

Extra cadeautip voor tijdens jullie foodwalk:

2. Kennismakingsles klimmen met je moeder

Wil je moeder altijd al eens proberen te klimmen, maar komt het er steeds niet van? Gruwelt ze bij het idee dat jij elk weekend aan de hoogste muur hangt en op vakantie aan ruige wanden slingert? Laat haar kennismaken met de klimsport! Met een kennismakingsles ervaar je samen hoe het is om naar grote hoogte te klimmen.

Extra cadeautip voor bij het klimmen:

3. Cursus vliegvissen met je moeder

Veel origineler ga je het niet krijgen. En vliegvissen is hot! Deze sport is niet alleen meer weggelegd voor de happy few in het buitenland: ook het Nederlandse polder- en rivierenlandschap blijkt een schatkamer voor de recreatieve én fanatieke vliegvisser. Ga samen met je moeder een paar uur per week snuffelen aan deze specifieke sport. Bij de Vereniging van Nederlandse Vliegvissers lees je er alles over. Let op: de cursus voor beginners duurt 4 zaterdagen - dat is véél quality time 😉.

Extra cadeautip voor tijdens het vliegvissen: