Getest door Buitenexperts: dit is dé multifunctionele wandelschoen voor sportievelingen

De beste manier om los te komen van de heisa van alledag is een micro-avontuur. Spontaan eropuit in de natuur en de avonturier in jezelf ontdekken. Het mooiste: het kan zo vaak, zo wild en zo ‘micro’ als je wilt. En met de juiste schoen geniet je optimaal van ieder moment, wat je ook gaat doen. Buitenexperts Guido en Stien trokken de stoute LOWA INNOX GTX-schoenen aan en gingen op micro-avontuur om ze te testen. Lees snel verder en vind uit hoe de schoenen de test doorstonden!

We vergeten het zo vaak in ons o-zo-drukke leven: even op ‘pauze’ drukken en genieten van het moment. Zelfs de kleine geluksmomentjes kunnen een groot verschil maken. Denk aan een schilderachtige zonsondergang, een onverwachte prachtplek tegenkomen in de natuur of het er even tussenuit zijn an sich. Micro-avonturen zijn een soort kleine expedities. Ze hebben de feel van een groots avontuur, maar zijn simpel, betaalbaar en snel te organiseren. 

Dé schoen voor avonturiers

Wanneer je spontaan op avontuur gaat, wil je natuurlijk schoenen aan die elke uitdaging de baas zijn. De INNOX PRO GTX LO van LOWA is dé schoen voor avonturiers. Deze flexibele en lichtgewicht schoen is namelijk multifunctioneel en gemaakt om altijd en overal in beweging te blijven. Dankzij de speciaal ontwikkelde, rubberen buitenzool heb je altijd voldoende grip. Daarbij geniet je van optimale demping dankzij de tussenzool van LOWA DynaPU®. Door het driehoekige profielontwerp van de MULTI TRAC®-zool heb je daarnaast minder snel last van vermoeide voeten. Zo zet je altijd met plezier dat stapje verder.

 

Natuurlijk zoek je in die perfecte schoen voor jouw buitenavonturen meer dan alleen comfort en flexibiliteit. Hij moet, net als jij, tegen een stootje kunnen! De INNOX PRO GTX LO bestaat uit robuuste materialen, die in weer en wind optimaal comfort bieden. De ademende, wind- en waterdichte GORE-TEX-voering zorgt ervoor dat je voeten droog blijven, zonder dat ze bij inspannende tochten bezweet raken. Daardoor geniet je in alle weersomstandigheden optimaal van je micro-avontuur.

 

Draag je liever een hogere schoen? Ook dan zit je helemaal goed bij LOWA. De INNOX PRO GTX MID heeft namelijk alle functionaliteiten van de LO-variant, maar zijn samengevoegd in een middelhoge wandelschoen.

Speciaal voor vrouwen

Wist je dat de aanzet van de kuit bij vrouwen lager begint dan bij mannen? Daarbij heeft een vrouwenvoet een kleiner volume. LOWA wil een optimale pasvorm garanderen en heeft daarom de leest van de vrouwenvariant van de schoen (INNOX PRO GTX MID Ws) aangepast aan de anatomie van vrouwenvoeten. Zo is de alleskunner uitgerust met een speciale schachtafwerking, die zachter en flexibeler is. Ook zijn de wreefhoogte en de omvang bij de bal van de voet dusdanig aangepast dat de schoen perfect aansluit. Kortom: dames, bereid je voor op een heus Assepoester-moment!



Een voorbeeld van een leuk micro-avontuur is een uitdagende wandeling. Bijvoorbeeld een flinke dagtocht met een bijzondere twist. In dit blog tippen we vier wandelingen waarmee jij verzekerd bent van een avontuurlijke dag in de natuur.

3, 2, 1… Testen maar!

Als een wandelschoen ‘dé schoen voor avonturiers’ wordt genoemd, moeten onze Buitenexperts ‘m natuurlijk uitproberen. Bever Buitenexperts Guido en Stien gingen allebei op micro-avontuur om de INNOX PRO GTX LO en INNOX PRO GTX MID Ws aan de ultieme test te onderwerpen. Lees snel door om te ontdekken wat ze van de wandelschoenen vinden!

Eerste indruk

Guido: “Ik mocht de LOWA INNOX PRO GTX LO testen tijdens mijn micro-avontuur. Ik was meteen fan van het uiterlijk van de wandelschoen: hij oogt als een superstoere schoen voor alle leeftijden. Ook voelt ‘ie heel licht aan.”

 

Stien: “Zodra ik de INNOX PRO GTX MID Ws uit de doos haalde, werd ik meteen vrolijk. Wat een leuke, sportieve en kleurige schoen! Ze zijn opvallend zonder schreeuwerig te zijn.”

Pasvorm

Guido: “Direct pluspunten: de schoen sluit perfect aan. Ik draag maat 41,5 of 42 en heb een normale tot smalle voet. De testsschoen is een maat 8 en past perfect: hij biedt voldoende ruimte aan de voorkant.”

 

Stien: “De wandelschoen is gemaakt van soepele stof, waardoor ‘ie makkelijk om de voet sluit. Ook om de wreef sluit de schoen goed aan. Hieruit blijkt meteen de speciaal voor vrouwen aangepaste leest! Ik heb een brede voorvoet, maar die past met gemak in de schoen. De voorkant is daarnaast wat ruim en laat de tenen mooi vrij. Mijn indruk is dat de maat normaal tot wat groter valt.”

Getest tijdens…

Guido: “…een wandeling van zo’n 20 kilometer over de heide van het Dwingelderveld. Dit gebied bestaat uit zowel heide als bosgebied en door de behoorlijke regenval in de periode vooraf, kon ik de schoenen testen door extreem nat gras en grote plassen. Op de dag van mijn avontuur vochten regenwolken en een waterig zonnetje om een plekje aan de hemel. Ik kreeg flink wat regen en wind te verduren! Een micro-avontuur is van de gebaande wegen gaan en dus heb ik de verharde paden zoveel mogelijk gelaten voor wat ze waren en ben ik heerlijk door de blubber gebanjerd. Spoiler alert: de schoen doet op dit terrein precies wat ‘ie belooft!”

 

Stien: “…een avontuurlijke wandeling. Op een stralende zondag pakte ik om 07.00 uur de bus naar het Drenthse Gieten om een etappe van het Drenthepad te lopen. De route van 21 kilometer leidt naar Zuidlaren en gaat over bos- en zandpaden met hier en daar asfalt. In de dagen voor mijn avontuur had het hard geregend en dus kwam ik flink wat blubber en regenplassen tegen die ik natuurlijk niet ontweek!”

Draagcomfort

Guido: “De INNOX PRO GTX LO is een heerlijk soepele schoen, vooral op onverhard terrein. Het gemak is optimaal: aantrekken en gaan! Doordat het een kunststof schoen is, hoef je ‘m namelijk niet ‘in te lopen’. Daarbij is ‘ie zo lichtgewicht dat je na twee kilometer niet eens meer door hebt dat je überhaupt een schoen draagt. De demping is ook heerlijk, vooral op onverharde paden.”

 

Stien: “Door de soepele stof ervaar ik de wandelschoenen als heel comfortabel. Ik heb gedurende mijn hele tocht geen last gehad van vervelende drukpunten. Door de soepelheid van het materiaal voel ik wel wat minder ondersteuning, alleen een beetje door het dikker gepolsterd manchet. De schoenen zijn daarnaast superlicht: je merkt nauwelijks dat je ze aan hebt. Daardoor tik je de kilometers met gemak weg. Ik heb de wandelschoenen ook niet één keer opnieuw hoeven veteren. Met name aan de voorkant voelt de zool wat dunner aan. De originele inlegzolen heb ik daarom vervangen door de SuperFeet trailblazer comfort-inlegzool.”

Waterdichtheid

Guido: “Grote plassen, natte heide, nat gras: voor deze schoen is het kinderspel. Hij is 100 procent waterdicht! Wat betreft het ademend vermogen was ik vooraf wat sceptisch. Ik kies zelf namelijk altijd voor een volledig ademende schoen, omdat ik snel warme en klamme voeten krijg. In deze wandelschoen heb ik echter geen nadelen ervaren! Vooral in combinatie met een wollen of bamboe sok is het ademend vermogen subliem.”

 

Stien: “De meeste mensen ontwijken plassen en blubber op een droge dag, ik banjerde er vrolijk doorheen. De INNOX PRO GTX MID Ws zijn hier gelukkig voor gemaakt: ze hielden mijn voeten volledig droog. Ook het ademend vermogen heeft de test goed doorstaan. Na 21 kilometer had ik wel wat warme voeten (niet zweterig), maar dat vind ik normaal. Helemaal omdat de temperatuur flink was gestegen.”

Terrein

Guido: “Mijn eerste en laatste kilometer ging over asfalt. De schoen doet ’t hier prima, maar ik vond de afwikkeling iets minder fijn. Op onverhard en oneffen terrein is de schoen echter meer dan perfect! Tijdens het tweede deel van mijn route kreeg ik te kampen met veel oneffenheden, blubber en gladde ondergrond. Zonder extra te hoeven opletten, kon ik ook op dit terrein gemakkelijk doorlopen. Je kunt dus optimaal genieten van je route zonder op te letten waar je je voeten plaatst. Een groot voordeel wanneer je een avontuurlijk pad kiest!”

 

Stien: “De wandelschoen biedt uitstekende grip. Hierdoor loop je zelfverzekerd en comfortabel in alle weersomstandigheden! Ook doet ‘ie het prima op zowel verhard als onverhard terrein. Vooral op dat laatste is deze schoen een uitblinker! Door de wat dunnere zool zou ik de schoen echter niet snel pakken voor rotsachtige ondergrond. Ik denk dat je die er net te veel doorheen zou voelen. Al moet ik zeggen dat een inlegzool al een groot verschil maakte.”

Aan wie zou jij deze schoen aanraden?

Guido: “Ik zou de INNOX PRO GTX LO aanraden aan iedereen die, net als ik, regelmatig korte en middellange afstanden loopt (5 tot 25 kilometer). Onverhard is het bij dit model wel belangrijk om voldoende vertrouwen te hebben in je enkels. Je hebt op je enkelgewricht namelijk geen ondersteuning. Gelukkig is er voor die mensen de INNOX PRO GTX MID, die dezelfde functionaliteiten biedt, maar meer ondersteuning bij de enkels.”

 

Stien: “De INNOX PRO MID Ws is de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een lichte en toegankelijke schoen. Een wandelschoen die je gemakkelijk meepakt om eropuit te gaan. De schoen heeft een mooie uitstraling die past bij alle leeftijdscategorieën. Gewicht en comfort doen de rest! Of de schoen voldoende steun biedt voor bijvoorbeeld een twee weken lange route door Nederland, vind ik zonder testen moeilijk inschatten. Maar voor een micro-avontuur zeg ik: veters strikken en gaan!”


Bever Voetanalyse

Geniet van buiten met de perfecte wandelschoenen

Buiten begint bij Bever! Dankzij onze jarenlange ervaring als wandelspecialist weten onze Buitenexperts alles van voeten en schoenen.

 

Dit voetspecialisme breiden we uit met de Bever 3D-voetanalyse. Hiermee krijg je bij binnenkomst een volledige loop- en voetanalyse, zodat onze Wandelexperts jou passend advies kunnen geven. Voordat we je voet analyseren, vragen we naar jouw doelen, activiteiten, ondergrond, ervaring, mate van demping, benodigde stabiliteit en eventuele klachten en blessures. Hieraan schenken we extra aandacht wanneer je uiteindelijk schoenen gaat passen.

 

De 3D-voetanalyse bestaat uit verschillende onderdelen. De scanplaat zorgt ervoor dat we elk onderdeel van jouw voet in kaart kunnen brengen.

 

Deze analyse maakt het gemakkelijk om de eigenschappen van jouw voet te bepalen, zodat jij straks met de perfect passende wandelschoenen naar huis gaat.

 

Hier lees je in welke winkels je gebruik kunt maken van de 3D-voetanalyse.

 

En dankzij ons uitgebreide assortiment wandelschoenen hebben wij altijd de juiste schoen voor iedere pasvorm en elke looptechniek. Kortom: welke wandelschoen je ook zoekt, bij Bever vind je altijd de perfect passende schoen!


Nu is het jouw beurt!

Misschien klinkt een micro-avontuur je als muziek in je oren. Of vind je het juist iets te spannend, omdat je niet weet waar je moet beginnen. We hebben goed nieuws: er is altijd een avontuur dat past bij jou en je wensen. LOWA geeft je een lijst van leuke, uitdagende micro-avonturen om uit te proberen en vertelt precies wat je nodig hebt.

 

Eerst die nieuwe LOWA INNOX PRO GTX-schoenen aanschaffen voor jouw micro-avontuur? En misschien meteen een verdere wandeluitrusting? Kom langs in een van onze winkels. Onze Bever Buitenexperts, zoals Guido en Stien, helpen je graag bij het maken van de juiste keuze! Je checkt de volledige collectie van LOWA natuurlijk ook gewoon online. 

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.