Spontaan op avontuur: 4x wandelen met een twist

Je hoeft niet ver van huis om bijzondere avonturen te beleven. De natuur om ons heen biedt de mogelijkheid om er spontaan op uit te trekken en de avonturier in jezelf naar boven te halen. Klinkt dit je als muziek in de oren? Ga dan op micro-avontuur en ontdek de omgeving om je heen op een nét iets andere manier.

 

Micro-avonturen – kleine, vaak spontane uitstapjes, zijn eigenlijk kleine expedities. Ze hebben de spirit van een groots avontuur, maar zijn simpel, betaalbaar en makkelijk te organiseren. Een uitdagende wandeling is een voorbeeld van een leuk micro-avontuur. En wat is er nu leuker dan zo’n wandeling, mét een bijzondere twist? Samen met LOWA tippen we vier wandelingen waarmee jij verzekerd bent van een avontuurlijke dag!

 

Samen met LOWA mogen we een micro-avontuurpakket weggeven! Onderaan het blog lees je wat er in zit én hoe je kans maakt! 

Een wildplukwandeling

Wandelen en je eigen maaltijd bij elkaar plukken? Dat doe je tijdens een wildplukwandeling: een echt culinair micro-avontuur. Je verzamelt je eigen eten in de natuur, in velden en weides maar ook gewoon in het bos!

 

Ben je nog niet zo bekend met het plukken van je eigen eten? Kies dan voor kruiden en planten die goed herkenbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn madeliefjes, brandnetels, paardenbloemen, zevenblad en weegbree. Mocht je twijfelen over een bepaalde plant, laat ze dan staan. En het méést belangrijke tijdens een wildplukwandeling: ga respectvol om met de natuur.

 

Hier vind je inspiratie voor overheerlijke wildplukrecepten! Ook worden er geregeld speciale wildplukwandelingen georganiseerd waarbij je met een groepje like-minded mensen op jacht gaat naar smakelijke planten.


Zo ga je voorbereid wildplukken!

  • Trek een paar stevige, waterdichte wandelschoenen aan.
  • Neem een tas of mand mee waar je je vondsten makkelijk kunt meenemen. En eventueel een zakmes om planten af te kunnen snijden.
  • Neem voldoende eten en drinken mee.
  • Een EHBO-doosje en zonnebrand zijn altijd een goed idee! 

De perfecte schoen voor een uitdagende wildplukwandeling is de INNOX PRO GTX MID. Dit is een waterdichte allrounder waarmee je comfortabel de natuur verkend op zoek naar eetbare planten. De flexibele en sportieve schoen is gemaakt van een robuuste kunststofmelange, die met elke beweging meebeweegt en voor maximaal draagcomfort zorgt. Om ervoor te zorgen dat je voeten ook bij slecht weer en tijdens inspannende tochten droog blijven, zorgt de ademende en waterdichte GORE-TEX voering voor een optimaal klimaat in de schoenen. De DynaPU-tussenzool zorgt daarnaast voor de nodige demping, en de LOWA MONOWRAP stabiliseert iedere stap.


Bever Voetanalyse

Geniet van buiten met de perfecte wandelschoenen

Buiten begint bij Bever! Dankzij onze jarenlange ervaring als wandelspecialist weten onze Buitenexperts alles van voeten en schoenen.

 

Dit voetspecialisme breiden we uit met de Bever 3D-voetanalyse. Hiermee krijg je bij binnenkomst een volledige loop- en voetanalyse, zodat onze Wandelexperts jou passend advies kunnen geven. Voordat we je voet analyseren, vragen we naar jouw doelen, activiteiten, ondergrond, ervaring, mate van demping, benodigde stabiliteit en eventuele klachten en blessures. Hieraan schenken we extra aandacht wanneer je uiteindelijk schoenen gaat passen.

 

De 3D-voetanalyse bestaat uit verschillende onderdelen. De scanplaat zorgt ervoor dat we elk onderdeel van jouw voet in kaart kunnen brengen.

 

Deze analyse maakt het gemakkelijk om de eigenschappen van jouw voet te bepalen, zodat jij straks met de perfect passende wandelschoenen naar huis gaat.

 

Hier lees je in welke winkels je gebruik kunt maken van de 3D-voetanalyse.

 

En dankzij ons uitgebreide assortiment wandelschoenen hebben wij altijd de juiste schoen voor iedere pasvorm en elke looptechniek. Kortom: welke wandelschoen je ook zoekt, bij Bever vind je altijd de perfect passende schoen!


Spanning in het donker tijdens een nachtwandeling

Een nachtwandeling is een micro-avontuur dat je overal kunt beleven. Wil jij echter de sterrenhemel aanschouwen en je kennis van de constellaties testen? Dan is het verstandig om een plek buiten de stad uit te kiezen. De lichtvervuiling van stedelijk gebied maakt het namelijk een stuk lastiger om de sterren te onderscheiden.

 

Je kunt je geluk beproeven zodra het begint te schemeren. Kleed je warm aan en trek de natuur in. Plan voldoende tijd in, afhankelijk van de route die je gaat lopen is het slim om wat extra tijd in te calculeren zodat je zonder haast van het nachtelijke landschap kunt genieten. Met deze tips ben jij binnen de kortste keren een echte sterrenkijker 😉. 


Nachtelijk avonturieren als een pro!

  • Trek een paar stevige, waterdichte wandelschoenen aan.
  • Neem een stevige rugzak mee met voldoende eten en drinken.
  • Afhankelijk van het weer is het altijd verstandig om een extra fleece en/of regenjas mee te nemen.
  • Een zaklamp komt goed van pas in het donker. 

Afhankelijk van waar je deze wandeling gaat ondernemen is de LOWA VENTO of de INNOX PRO GTX de perfecte metgezel. Staat jouw wandeling bijvoorbeeld gepland in een park, dan heb je met de VENTO een goed paar schoenen te pakken. Deze sportieve lichtgewicht schoen biedt het beste van twee werelden: een stijlvol design voor in het dagelijks leven en optimale functionaliteit voor in de natuur.

 

Ga je voor wat onregelmatiger en woester terrein? Dan is de INNOX PRO GTX jouw beste vriend. De flexibele, robuuste schoen zorgt ervoor dat je zonder zorgen de sterrenhemel af kunt speuren. De INNOX PRO is namelijk volledig waterdicht en het de LOWA MONOWRAP stabiliseert iedere stap. Je ogen op de weg houden is dus helemaal niet nodig!

Terug naar de bron tijdens een rivierwandeling

Bij wandelen denken veel mensen aan de bergen of de bossen. Maar soms wordt de richting van een wandeling ook bepaald door een rivier. Dit micro-avontuur kun je bij elke rivier, beek of stroom beleven. Hoe dichter je startpunt bij de rivierbedding ligt, hoe beter!

 

Hier vind je toffe routes die langs rivieren lopen, ze staan garant voor weidse uitzichten en bijzondere luchten.

 

Naast dat je langs een rivier kunt lopen, kun je dit type wandeling ook nog van een extra challenge voorzien. Kies een stroompje of beekje bij je in de buurt en kijk of je ‘terug naar de bron’ kunt lopen. Wellicht kun je het punt verkennen waar dit stroompje ontspringt! Helemaal fan? Pas het dan op ‘macroniveau’ toe: volg een van de grote rivieren terug naar de bron tijdens een meerdaagse hike. 


Zo wandel je het water tegemoet!

  • Trek een paar stevige, waterdichte wandelschoenen aan.
  • Neem een stevige rugzak mee met voldoende eten en drinken.
  • Afhankelijk van het weer is het altijd verstandig om een (regen)jas mee te nemen.
  • Zorg dat je een kaart of GPS bij je hebt. 

De RENEGADE GTX MID van LOWA is jouw steun en toeverlaat tijdens wandelingen langs een meanderende rivier. De schoen is tegelijk ademend en volledig waterdicht door het GORE-TEX membraan. De Vibram Evo Trac-zool zorgt voor goede grip op (onregelmatige) ondergronden, en vermoeide voeten zijn verleden tijd dankzij de LOWA MONOWRAP. Je volgt met gemak de onvoorspelbare bochten en slingeringen van het water!

Wandelen én cultuursnuiven

Wandelen met een vleugje cultuur: the best of both worlds. Dit micro-avontuur is de perfecte manier om op ontdekking te gaan zonder veel voorbereiding te hoeven treffen. Veel steden hebben wandelroutes waarbij je bijzondere streetart-kunstwerken kunt aanschouwen. Je kunt een geplande route lopen zoals deze in Rotterdam of je kunt zelf op verkenning gaan en kijken wat voor schilderingen je allemaal tegenkomt.

 

Een cultuurwandeling van deze tijd is de speciale culinaire wandeling. In veel steden organiseren horecagelegenheden speciale wandelingen waarbij je van tentje naar tentje wandelt onder het genot van een heerlijke versnapering. Of je nou geniet van een walk-in dinner of alle goede koffiezaakjes uittest, er is voor ieder wat wils. Hier vind je inspiratie voor jouw volgende culinaire wandeltocht!


Wandel, eet, aanschouw!

  • Trek een paar stevige, waterdichte wandelschoenen aan.
  • Neem eventueel een rugzak mee met wat drinken en een snack.
  • Afhankelijk van het weer is het altijd verstandig om een extra fleece en/of regenjas mee te nemen.
  • Neem altijd een navigatieapparaatje mee!

Culturele wandelingen loop je het meest comfortabel op de LOWA VENTO. Stel je zowel in het dagelijks leven als bij het volgende buitenavontuur een sportieve uitstraling op prijs? Ga dan voor de deze toffe wandelschoen in de speciale Bever-uitvoering. De lichtgewicht schoen biedt het beste van twee werelden: een stijlvol design voor dagelijks gebruik en optimale functionaliteit voor de volgende wandeltocht.


De wandelschoen voor jouw micro-avontuur

Je hebt besloten om op micro-avontuur te gaan, én je hebt een nieuw paar wandelschoenen nodig. Welk model moet je dan kiezen? Een hoge of lage schoen? Wel of geen GORE-TEX? We kunnen ons voorstellen dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. LOWA helpt je graag op weg.

Hoog of laag?
De keuze tussen hoge of lage wandelschoenen hangt af van waar je gaat lopen en wat de behoeften zijn van jouw lichaam. Heb je bijvoorbeeld zwakke enkels of ga je op zwaar terrein lopen, kies dan voor de optimale steun van een hoge wandelschoen. Ben je juist op zoek naar een luchtige, flexibele wandelschoen óf ga je op vlak terrein wandelen? Dan kan de bewegingsvrijheid van een lage wandelschoen perfect zijn voor jou. 

Met of zonder GORE-TEX?
Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord: GORE-TEX. GORE-TEX is een membraan dat gebruikt wordt om schoenen waterdicht te maken. Dankzij de constructie van dit membraan kan water niet naar binnen, maar kan transpiratievocht wel naar buiten. De schoen is zo waterdicht, maar blijft wel ademen. Laat je keuze afhangen van waar en wanneer je meestal gaat wandelen. In een warm droog gebied zijn schoenen zonder GORE-TEX een goede optie. Wandel je vaker in koude of natte omstandigheden, kies dan voor een wandelschoen mét GORE-TEX. 

LOWA heeft een uitgebreide collectie wandelschoenen, met zowel lage als hoge modellen, met of zonder GORE-TEX. Geef jij de voorkeur aan een lage schoen zonder GORE-TEX? Kijk dan eens naar de LOWA VENTO. Deze sportieve lichtgewicht schoen biedt het beste van twee werelden: een stijlvol design voor in het dagelijks leven en optimale functionaliteit voor in de natuur.

Toch liever een hoge schoen met GORE-TEX? Dan heeft LOWA de INNOX PRO GTX MID. Deze multifunctionele allrounder is heerlijk comfortabel en lichtgewicht en perfect voor verschillende activiteiten, of je nu door de stad wandelt of daarbuiten. 


Win een micro-avontuurpakket

Micro-avonturen en LOWA gaan hand in hand. Daarom wil het merk je stimuleren om ook de natuur op z’n ‘micro’ te ontdekken! Een micro-avontuurpakket is dé perfecte introductie tot deze toffe buitenactiviteit. En wij mogen 5x een pakket voor twee weggeven!

 

Wat zit er in:

-          Kaartjes voor Nationaal Park De Hoge Veluwe

-          Een gaaf boek over het Nationaal Park

-          Een LOWA-pakketje met leuke items voor onderweg

 

Zo doe je mee:

  • Volg Bever op Instagram of Facebook
  • Laat uiterlijk voor 4 juni onder deze Instagrampost of deze Facebookpost weten met wie jij een van de spontane wandelingen uit dit blog zou willen ondernemen en welke!
  • De winnaar ontvangt uiterlijk 7 juni een privébericht van ons

Let’s go on an adventure!

Naar buiten met LOWA

LOWA produceert sinds 1923 hoogwaardige outdoorschoenen door de liefde voor buiten te combineren met innovatieve technologieën. Het merk staat garant voor de beste pasvorm, optimaal comfort én de hoogte kwaliteit. Ook duurzaamheid en veiligheid staan hoog in het vaandel bij LOWA. Om te kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van het materiaal, ontwikkelt en produceert LOWA volledig in Europa, en gebruiken zij alleen Europese grondstoffen. Duurzaam genieten van buiten, dat doe je met LOWA. 

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.