Dit zijn de mooiste LAW’s in Europa (en de schoenen die je erbij aan wilt)

Europa is een waar wandelparadijs. Van idyllische meren tot imponerende bergmassieven en ruige kustlijnen: je vindt het er allemaal. Genoeg om te zien tijdens je langeafstandswandeling! Samen met Hanwag tippen we een aantal van de mooiste routes. En we vertellen je meteen welke wandelschoen het beste bij die route past

Hanwag weet als geen ander hoe belangrijk het is dat je de juiste wandelschoenen draagt tijdens je buitenavonturen. De ene wandeling is immers de andere niet. Afhankelijk van het weer, het terrein en de bepakking die je draagt, ontwerpt het merk passende wandelschoenen voor iedere tocht. 

De Kungsleden Trail - Zweden

De Kungsleden Trail, ook wel bekend als het Koningspad, is een echte ontdekkingstocht door het noorden van Zweden. Het populairste gedeelte is het deel tussen Abisko en Hemavan. Het hele parcours bewandelen duurt ongeveer een maand, maar omdat de route in losse secties is onderverdeeld, kun je de lengte van je wandeling gemakkelijk aanpassen.

 

De relatief lage hoogten en het redelijk vlakke terrein, in combinatie met goed onderhouden wandelpaden, maken de route geschikt voor de meeste wandelaars. Zolang je maar weerbestendig bent. 😉 Ook al is dit het land van de middernachtzon, zonneschijn is niet vanzelfsprekend in het midden van de zomer. Sterke wind en regen zijn helemaal niet ongewoon.

 

Als je van plan bent om in de hutten langs het pad te overnachten, moet je wel even van tevoren reserveren. Maar voor de echte thru-hiking-ervaring is een nacht onder canvas de beste keuze. Gelukkig kun je volgens het Zweedse allemansrecht je tent overal neerzetten. Zolang het maar met respect en aandacht voor de natuur wordt gedaan.

 

De perfecte schoenen voor de Kungsleden zijn de Hanwag Banks GTX. Deze betrouwbare, waterdichte wandelschoen staat garant voor puur wandelgenot. De waterdichte Gore-Tex-voering houdt je voeten onder alle omstandigheden droog en de Vibram Endurance Pro-zool zorgt voor goede grip op alle soorten terrein. Zo trotseer je vol vertrouwen het majestueuze Koningspad.

Het langste wandelpad van Nederland: het Trekvogelpad

Is het verre Noorden je toch een stapje te ver? Dan kun je je in Nederland ook prima voor een paar dagen in de wildernis wanen. Dwars door Nederland loopt een groot aantal langeafstandswandelingen (LAW’s) met een totale lengte van 6000 km. Langs deze paden liggen verschillende kleine natuurcampings waar je zonder al te veel mensen tegen te komen midden in de natuur kunt overnachten. De mooiste kampeerterreinen vind je in het Groene Boekje.

 

Het Trekvogelpad is het langste natuurpad van Nederland. Deze 414 kilometer lange LAW loopt van Bergen aan Zee naar Enschede en biedt een mooie dwarsdoorsnede van Nederland. Van het strand en de duinen tot de veenweiden, bossen, heiden en de vogelrijke landgoederen van de Achterhoek. Langs het Trekvogelpad liggen veel campings. Kijk hier voor een overzicht van alle accommodaties langs de route.

 

Het Trekvogelpad leidt je door talloze gebieden. Een schoen die steun biedt op verschillende ondergronden is dus een must wanneer je deze uitdaging aangaat. Hanwag paste het ontwerp van de Banks aan met als doel de pasvorm te optimaliseren en het pasbereik te vergroten. De schoenen zijn verkrijgbaar in een specifieke dames- of herenleest en in verschillende leest-uitvoeringen. Zo vind je altijd Banks die precies aansluiten bij jouw voeten.

 

Hanwag heeft voor de verschillende leesten rekening gehouden met de breedte van je voet. De Straight Fit Extra heeft bijvoorbeeld een 6 mm breder bovenwerk en een bredere zool. Heb je juist smalle voeten? Probeer dan de Banks Narrow Lady GTX, die speciaal ontworpen zijn voor wandelaars met smallere voeten. Twijfel je? Kom dan langs in onze winkels voor een uitgebreide Bever 3D-voetanalyse

The Slovenian Mountain Trail

The Slovenian Mountain Trail is een prachtig langeafstandspad dat door de bergen van Slovenië slingert. Het pad loopt door het beste landschap van het land, inclusief de opmerkelijke Julische Alpen. Sinds 1953 verbindt The Slovenian Mountain Trail (Slovenska Planinske Poti) de duizelingwekkende bergketens van Slovenië: Pohorje, de Julische Alpen, de Kamnik-Savinja Alpen en Karavanke – inclusief Triglav, de hoogste top van het land. 

 

Beginnend in de alpenstad Maribor volgt het langeafstandspad bergruggen, pieken en valleien. Het leidt wandelaars door de Pannonische vlaktes, over plateaus en heuvels, en uiteindelijk door glooiende mediterrane wijngaarden voordat het eindigt in het kustplaatsje Ankaran. Er liggen meer dan vijftig hutten en bijna tachtig checkpoints langs het goed onderhouden pad, dus er zijn veel verschillende mogelijkheden om te overnachten of de route op te delen. 

 

Een wandeling langs The Slovenian Mountain Trail is de perfecte manier om de schoonheid van het Sloveense landschap te ervaren. Daarnaast bewonder je de vele culturele bezienswaardigheden en de architectuur van de rustieke bergdorpen. En dat alles onder het genot van het ruisen van talloze watervallen, beken en rivieren en het schouwspel van de ondergaande zon achter de bergen.

 

Een paar Hanwag Tatra II GTX-bergschoenen misstaan niet wanneer je de Slovenian Mountain Trail bewandelt. Deze waterdichte, comfortabele trekkingschoen is geschikt voor veelzijdige tochten van middelhoge moeilijkheidsgraad. Deze schoen is optimaal voor ongelijk terrein van de Ardennen tot in de Alpen. En de combinatie van het bovenwerk van hoogstaande kwaliteit nubuck en een binnenvoering van GORE-TEX zorgt voor stevigheid en een betrouwbare waterdichtheid.


Nieuw in de collectie: De Hanwag Blueridge

Hanwag produceert al meer dan honderd jaar hoogwaardige berg- en wandelschoenen. Onlangs heeft het merk de nieuwste toevoeging in de collectie geïntroduceerd. De Hanwag Blueridge. Het materiaal van deze schoen is uitsluitend afkomstig van Europese leveranciers en de schoen wordt volledig in Europa gemaakt. Het hoogwaardig Perwanger-bovenleer wordt daarnaast gecombineerd met 100% gerecycled textiel, dat gecertificeerd is met de ‘Global Recycling Standard’. 

 

Als het duurzame aspect van de schoen je nog niet overtuigd heeft, doet het multifunctionele aspect het misschien. Deze schoen is namelijk je beste vriend tijdens al je zomerse buitenavonturen. Of het nu in de bergen is of tijdens een wandeling langs de kust – de schoen is gemaakt voor actieve dagen in de natuur. Waterdicht, dempend, stabiliserend en ook gewoon heel comfortabel: Hanwag Blueridge is dé nieuwe toevoeging aan je wandelcollectie. 


De Alpine Traverse - van München naar Venetië

Het is een droom voor velen en een must voor elke ambitieuze bergwandelaar: de langeafstandswandeling die door de gehele Alpen naar de Middellandse Zee voert. Ooit was het Goethe die de grote bergketen overstak op zijn reis naar Venetië. Deze Europese langeafstandsroute, die is opgedeeld in 30 dagetappes met talrijke variaties, is een van de beste en meest begeerde routes in de Alpen.

 

Enkele van de hoogtepunten op het pad van München naar de Adriatische Zee zijn de imposante kalkstenen kliffen van het Karwendel-gebergte, de Tuxer Alpen met adembenemende uitzichten op gletsjers en de bijzondere rotsformaties van de Dolomieten. De Alpen te voet oversteken biedt meer dan genoeg onvergetelijke bergpanorama's. De route voert over goed onderhouden en gemarkeerde bergpaden. Is het afleggen van de volledige lengte van het pad te veel of te tijdrovend, dan kan het worden opgesplitst in verschillende secties van een week of wandeletappes. Zoals Goethe zei: "Je bent pas ergens geweest als je er te voet bent geweest.”

 

Tijdens bergtochten als deze kun je vertrouwen op de Hanwag Alverstone GTX II. Deze robuuste bergschoen is waterdicht, stabiel en biedt voldoende grip op oneffen terrein. Ook beweegt de flexibele schacht gemakkelijk mee met de stand van het onderbeen. De schoen is voorzien van ‘Click-Clamp'-veterogen met een 2-zone veterbinding, zodat je de veters op de wreef en op de enkel onafscheidelijk kunt afstellen. De Alverstone is dus precies af te stellen op jouw voeten. Hup, de bergen in! 

Focus op duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het productieproces van Hanwag. Om transportafstanden kort en de bijbehorende CO2-uitstoot laag te houden, produceert Hanwag in zijn eigen productiefaciliteiten en alleen met lokale producenten die exclusief voor Hanwag werken. Alle noodzakelijke stappen – onderzoek en ontwikkeling, productie en aanlevering van grondstoffen – vinden plaats in Europa.

 

Hoewel Hanwag alleen maar hoogwaardige materialen gebruikt, ontkomen ook deze schoenen niet aan ouderdomsslijtage. Houd daarom altijd goed in de gaten hoe je schoenen eruitzien. Zie je dat het profiel van de zool afvlakt? Dan is het tijd om je schoenen te laten verzolen. Dat kan gemakkelijk met onze reparatieservice. Handig én duurzaam! 


100 jaar Hanwag

Hanwag staat al vanaf 1921 symbool voor traditioneel handwerk in combinatie met technische expertise, continue innovatie, duurzaamheid en traditie. Al honderd jaar produceert het merk in de hoofdvestiging in Vierkirchen hoogwaardige berg- en wandelschoenen. In samenwerking met alpinisten, hikers, trekkers en berggidsen creëren de schoenmakers van Hanwag innovatieve schoenen, die tot in de puntjes geperfectioneerd zijn. Met een sterke focus op de perfecte pasvorm, robuustheid en de verwerking van de beste materialen zijn alle producten “Made in Europe”.


Buiten op je best

Heeft dit blog jouw wandelkoorts aangewakkerd en je nieuwsgierigheid naar langeafstandwandelen gewekt? In dit blog leer je precies hoe je traint voor een langeafstandswandeling. Ook vertelt Bever Ursala waarom het langeafstandswandelen zo bijzonder is

 

Klinkt een (langeafstands)wandeling je goed in de oren, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Check dan onze adviespagina’s voor handige tips of kom langs in een van onze Bever-winkels. Onze Buitenexperts hebben een grote bron aan kennis die ze graag inzetten om jou van het beste advies te kunnen voorzien. Misschien kom je wel thuis met een paar comfortabele en betrouwbare Hanwag-schoenen. De hele collectie van het merk vind je hier


Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.