Voor elke wandelaar en wandeling de juiste schoen: Buitenexperts testen LOWA’s

Wandelschoenen van LOWA: wie kent ze niet? Van een klassieker als de RENEGADE tot de multifunctionele MALTA GTX: deze kwalitatieve schoenen zijn gemaakt voor al jouw outdooractiviteiten. Onze Buitenexperts Ellen en Thijs trokken elk een paar wandelschoenen van LOWA aan om ze stevig te testen. Ze vertellen je alles over hun avonturen.

Of je nu op citytrip gaat, een stevige wandeling maakt of op huttentocht gaat, LOWA is je perfecte partner. Het Duitse merk maakt schoenen voor elk type wandelaar en wandeling. En met de juiste wandelschoen geniet je optimaal van al jouw wandelavonturen! We vertellen je hieronder eerst wat over de verschillende LOWA’s die Buitenexperts Ellen en Thijs hebben getest. Daarna lees je hun eerlijke oordeel. Te nieuwsgierig?

 

 

LOWA MALTA GTX MID

Over de perfecte partner gesproken… De LOWA MALTA GTX MID, in heren- en damesmodel, is ontworpen om elk moment te kunnen wisselen tussen stad en natuur. De combinatie van robuust splitleer en de ademende Gore-Tex-voering houdt je voeten gegarandeerd droog. Ideaal voor lange dagen buiten, waarop je niet weet welk weer je te wachten staat. Dankzij het stijlvolle design misstaat de schoen daarnaast niet in het dagelijks leven. Onder die casual uitstraling zit een technische schoen verstopt. Zo is ‘ie voorzien van een direct aangespoten tussenzool, bestaande uit twee lagen LOWA DynaPU voor optimaal comfort. En dankzij het noppenprofiel heb je altijd en overal perfecte grip.

LOWA RENEGADE MID GTX

De LOWA RENEGADE (voor heren en dames) mag gerust de klassieker onder de multifunctionele wandelschoenen genoemd worden. Na twee decennia bewijst ‘ie zich nog steeds als tijdloze schoen met alom geprezen pasvorm. Dankzij de Gore-Tex-voering is de schoen waterdicht én ademend. De MONOWRAP-tussenzool zorgt voor extra comfort en bescherming. Voeg hier de VIBRAM-loopzool aan toe en je hebt een combinatie die zorgt voor ultiem wandelcomfort. Zowel bij drukke dagelijkse activiteiten als op een spontane tocht is deze schoen de ideale metgezel. De RENEGADE is ook verkrijgbaar voor wandelaars met smalle voeten.

 

 

Dit vindt Bever Buitenexpert Ellen van de LOWA MALTA GTX MID

Testomstandigheden

Weer: motregen en hoosbuien

Locatie: bos, stad en schelpenpaden in Zuid-Kennemerland

Activiteiten: hond uitlaten en een dagwandeling

Uiterlijk en gevoel

Eerste indruk

“Voor ik de schoen ontving, heb ik al even op Bever.nl gekeken naar het model. Daar stond de MALTA namelijk al op. De schoen deed me meteen aan de LOWA LOCARNO hoog denken. Toen ik de schoen uit de doos haalde, vond ik ‘m echter steviger ogen. Toch heeft ‘ie niet die ‘lompe’ wandelschoen-look! De schoen oogt sportief en is een mooi model voor mensen die beginnen met wandelen of veel in de stad lopen.”

Materiaal

“Het nubuckleer ziet er stoer uit en blijft mooi na gebruik. Ik had verwacht dat het snel vies zou worden, maar dat was dus niet zo. Ik heb niet voorzichtig gelopen tijdens het testen, maar er zitten geen vaste vlekken op.”

Pasvorm

“De schoen valt normaal, dus je normale wandelschoenenmaat zou moeten passen. Ik heb smalle, rechte voeten en vind de schoen wel wat breed aanvoelen. Om ‘m lekker te laten passen, heb ik daarom een vrij dikke sok aangetrokken. Rond de enkel geeft de schoen meer dan voldoende steun. Wel voelt het materiaal daar in het begin wat hard aan. Om deze reden strik ik de schoen van boven naar beneden. Dus eerst lus ik de bovenste haakjes en dan de onderste, met aansluitend de strik.”

Specificaties

Comfort

“De schoenen zijn in het begin vrij stijf aan de bovenkant, maar dat was na de eerste wandeling al stukken minder. Een kwestie van inlopen, dus. Verder voelen de schoenen ongelofelijk licht aan. In het begin dacht ik bij het optillen van mijn voeten even dat een deel van de zool miste! Ondanks het lichte gewicht biedt de schoen wel voldoende stabiliteit.”

Grip

“Ik heb de schoenen gedurende twee regenachtige weken kunnen testen. Toen ik de hond uitliet in het bos en door de wijk, merkte ik meteen dat de schoen ontzettend veel grip biedt. Ook op natte stenen! De enige ondergrond waar de schoen ietsje meer moeite mee leek te hebben, was modder in combinatie met een nat bladerdek. Maar als je dan iets beter op je stappen let, is er niets aan de hand.”

Ondersteuning

“De schoen biedt voldoende ondersteuning, ze voelen stevig aan tijdens het wandelen. Vooral in het bos ondervond ik de goede stabiliteit van de schoen. De enkel wordt goed ondersteund, waardoor je gemakkelijk over bijvoorbeeld boomwortels stapt.”

Demping

“De LOWA MALTA-schoenen lopen als een zonnetje, zelfs in de regen. ;) Normaal gesproken draag ik schoenen van On Running als ik ga wandelen, die bekend staan om hun demping. Maar na een flinke wandeling merkte ik dat deze LOWA’s de dreun van het lopen ook heel goed opvangen, ongeacht het terrein. Vooral in de betonnen bunkers in IJmuiden kon ik de demping goed vernemen. Super!”

Waterdichtheid

“Ik heb de schoenen twee weken kunnen testen. Twee regenachtige weken! Na ze goed uitgeprobeerd te hebben in motregen in bos en stad, heb ik ze in de stromende regen gedragen in IJmuiden. Zelfs op het strand bleven mijn voeten droog! Mijn broek was volledig doorweekt, maar mijn sokken kurkdroog. Love them! Verder is het ademend vermogen ook heel goed. Ik heb behoorlijk last van transpirerende voeten en merk dat ik na een dag wandelen geen natte plekken heb ik mijn sokken. Klein kanttekening: ik heb de schoenen niet in de warmte kunnen testen.”

Gebruik

Wat maakt de LOWA MALTA GTX MID dé schoen voor stad en natuur?

“De combinatie tussen een sportieve look en een technische schoen maakt de LOWA MALTA GTX MID voor mij de perfecte schoen voor urban én outdoor. Door het sportieve uiterlijk kun je de schoen prima dragen in de stad, vooral omdat ze niet ogen als een ‘lompe’ wandelschoen. Maar doordat de schoenen veel ondersteuning en demping bieden en daarbij comfortabel, waterdicht en ademend zijn, zijn ze ook perfect voor een serieuzere wandeling.”

Wie zou je de schoen aanraden?

“Ik zou deze schoen aanraden aan beginnende wandelaars die een wat sportievere wandelschoen willen. Of mensen die naast hun zware bergschoenen een lichter model zoeken. De LOWA MALTA GTX MID is dan een goede afwisseling.”

Dit vindt Bever Buitenexpert Thijs van de LOWA RENEGADE MID GTX

Testomstandigheden

Weer: zowel in vrieskou als een zachte winterdag

Locatie: een fijne wandeling door het Hilversumse bos en de heide, een strandwandeling en een stevige wandeling met kampeerspullen door het bos

Activiteiten: verschillende wandelingen

Uiterlijk en gevoel

Eerste indruk

“De LOWA RENEGADE MID GTX-schoenen zien er mooi uit. Ze ogen sterk, verzorgd afgewerkt en bovenal niet lomp. Ik wil bij het zien en voelen van de schoen meteen aan de wandel!”

Materiaal

“Het materiaal ziet er top uit! De VIBRAM-zool heeft een goed profiel en voelt aan als sterk rubber. Het nubuckleer dat is gebruikt is daarnaast mooi, soepel en stevig.”

Pasvorm

“De schoen sluit verrassend goed aan. Hij is ook makkelijk aan te snoeren met de veters, wat bijdraagt aan de fijne pasvorm. De RENEGADE valt normaal. Bij vrijwel alle wandelschoenen heb je een iets grotere maat dan bij je casual schoen, dus dat is hier niet anders. Ik test een 42,5, tegenover mijn normale schoenmaat 42.”

Specificaties

Comfort

“De schoenen dragen heel comfortabel. Ze voelen ook superlicht aan – al komt dat misschien ook doordat ik B-schoenen gewend ben. Die zijn al snel zwaarder. De RENEGADE biedt ook veel gemak: je stapt er gemakkelijk in en loopt er zo op weg.”

Grip

“Ik vind de grip van de wandelschoenen heel goed. Mijn eerste wandeling ging door het Hilversumse bos en over de heide. ’s Nachts had het 4 graden gevroren en overdag was het nog rond het vriespunt, waardoor de bevroren bladeren vaak glad aanvoelen. Met deze schoenen had ik daar helemaal geen last van.”

Ondersteuning

“De schoenen bieden prima ondersteuning. Voor meerdaagse tochten zou ik mijn zooltjes erin doen, maar voor kortere tochten is dat niet nodig.”

Demping

“Ik ben tevreden over de demping. Eventueel kan er bij hak nog wat meer demping, maar als je daar behoefte aan hebt, is dat met een zooltje ook snel opgelost.”

Waterdichtheid

“De mate van waterdichtheid van de LOWA RENEGADE is heel goed. Ik heb geen enkele keer natte voeten gehad, zelfs niet toen ik tijdens mijn strandwandeling een stukje door het water liep. Daarbij zijn de schoenen dankzij de Gore-Tex-voering voldoende ademend – ook toen ik ze binnen droeg tijdens het werken. Natuurlijk zijn schoenen met Gore-Tex wel wat warmer dan schoenen zonder, maar met de juiste sok van synthetisch materiaal of merinowol voelt het niet te warm.”

Gebruik

Wat maakt de LOWA RENEGADE dé schoen voor elke wandeling?

“Deze wandelschoen is licht en gemakkelijk aan te trekken. Daarbij is ‘ie soepel, maar geeft toch goede ondersteuning. Echt een schoen om zo op weg te lopen! Ook de goede grip is een pre. Niet alleen op natte bladeren, maar ook bijvoorbeeld in de gladde stationshal van Utrecht Centraal.”

Wie zou je de schoen aanraden?

“Iedereen zou met deze schoen zo weglopen. Veel verschillende voeten passen erin, van gemiddeld tot iets breder. Daarbij lopen ze gewoon heerlijk. Ze geven voldoende steun bij de enkel, goede grip in alle omstandigheden en voelen stabiel aan. Dagwandelingen, de hond uitlaten, meerdaagse tochten: het kan allemaal op de veelzijdige LOWA RENEGADE MID GTX.

 

Wel zou ik vooraf bedenken hoe jouw wandelavonturen eruit gaan zien. Ik zou de schoen adviseren voor kortere wandelingen van 1 uur tot maximaal 1 week, met een bepakking van maximaal 15 kilo. Neem je meer mee of ga je langer op pad (in bergachtig gebied), kies dan liever voor een wandelschoen in de categorie B. Let wel: dit is natuurlijk ook afhankelijk van jezelf, hoe getraind je bent en op welk terrein je loopt.”  

Talloze wandelavonturen wachten op je!

LOWA heeft de perfecte wandelschoen voor iedere wandelaar. Dus ook voor jou! Vind je het moeilijk om in te schatten welke schoen aansluit bij jouw wandelavonturen? Vraag dan gerust onze Buitenexperts om hulp in een van onze winkels. Zij geven je graag persoonlijk advies, zodat jij heel wat fijne kilometers kunt maken op je nieuwe schoenen. Je checkt de complete collectie van LOWA natuurlijk ook online.

   

   

   

   

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.