Hardloopschoenen

Een goed paar hardloopschoenen kopen lijkt misschien simpel, maar is in werkelijkheid iets ingewikkelder. Je schoenen zijn namelijk essentieel om blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren. Hardloopschoenen ondersteunen en beschermen je tijdens je run en zijn vochtregulerend. Daarnaast is er keuze tussen neutrale of anti-pronatie schoenen die ondersteunen voor een rechten afwikkeling van de voet. Onderzoek welke schoenen het beste bij jouw voeten passen en blijf met plezier hardlopen!
filter:
71 artikelen
Toon alle artikelen
Sorteer:
Populair
  • Populair
  • Korting
  • Prijs (oplopend)
  • Prijs (aflopend)
  • Merken: A - Z
  • Merken: Z - A
max aantal bereikt
Vergelijken kan vanaf 2 artikelen
Bestel nuBestel nu

Hardloopschoenen

Een comfortabel en succesvol rondje begint met een paar goede hardloopschoenen. Niks is zo storend als schoenen die geen ondersteuning bieden of niet goed passen. Bever heeft meerdere hardloopschoenen in de collectie zitten van kwalitatieve merken met hoogstaande producten.
 

Hardloopschoen eigenschappen
Je voeten vormen het fundament van je hele bewegings- en houdingsapparaat, daarom zijn goede hardloopschoenen essentieel. Hardloopschoenen bieden bescherming en demping en moeten daarnaast natuurlijk goed passen. Hardloopschoenen worden van synthetische materialen gemaakt. Deze materialen zorgen voor een goede vochtregulatie en blijven ademend. De zolen van hardloopschoenen geven veel grip. Zo kun je op verschillende ondergronden lopen, zonder af te doen aan grip.
 

Type pronatie en hoogte heeldrop
Er zitten meerdere verschillen tussen hardloopschoenen. Zo is de ene schoen ontworpen met neutrale, over- of onderpronatie, een hoge of een lagere heeldrop. De specifieke behoeftes verschillen namelijk per loper. Een neutrale loper landt op de buitenzijde van de hiel en zet af met de tweede teen, ook wel een neutrale afwikkeling genoemd. Anti-pronatie schoenen zijn ontworpen voor hardlopers die overproneren, de voet van de loper staat bijvoorbeeld te ver naar binnen. Omdat er in over pronerende schoenen een ondersteuning zit, zorgt de ondersteuning ervoor dat voeten rechter afwikkelen waardoor ‘doorzakken’ wordt verminderd. Heeldrop hoogte is per loper ook afhankelijk. Heb je graag weinig zool of juist een cushioning zool die zeer goed dempend en dus minder belastend functioneert?
 

Hardlopen blijft leuk met de juiste schoenen
Met de juiste schoenen voorkom je blessures en verbeter jij je prestaties. Bij Bever worden drie grote merken in de hardloopwereld aangeboden. Zo kun je hardloopschoenen vinden van Salomon, Asics en The North Face. Loop je favoriete rondje, ontdek nieuwe paadjes en leef je vooral uit, met goede hardloopschoenen verkrijgbaar bij Bever.