Tunneltenten

Een tunneltent is verreweg de simpelste en meest doeltreffende tent waarbij gebruik wordt gemaakt van 2 of meer boogstokken. Dit type tent biedt zeer veel binnenruimte voor een schappelijk gewicht. Door de grote oppervlakte gekoppeld aan het lage gewicht zijn dit prima trekkerstenten, zowel te voet als met de fiets. De Scandinavische merken Hilleberg en Helsport maken al sinds hun oprichting in de 50’er en 70’er jaren tunneltenten, dus mogen we wel zeggen dat we kwaliteit in huis hebben.
filter:
85 artikelen
Toon alle artikelen
Sorteer:
Populair
  • Populair
  • Korting
  • Prijs (oplopend)
  • Prijs (aflopend)
  • Merken: A - Z
  • Merken: Z - A
max aantal bereikt
Vergelijken kan vanaf 2 artikelen
Bekijk actie
Bekijk EssentialsBekijk Essentials
Bekijk collectieBekijk collectie
Bestel nuBestel nu
Bekijk eventBekijk event

Tunneltenten

Als je houdt van makkelijk en graag extra ruimte hebt, dan is een tunneltent of boogtent een goede keuze. Deze tentvorm komt in alle verschillende maten met ieder een ander doeleinde. Het is belangrijk om te kijken naar het materiaal waar de tent van is gemaakt. Nylon is zeer scheurvast en lichtgewicht. Polyester zakt niet in zoals nylon en is vaak voordeliger. Katoen en technisch katoen zijn stevig, goed ademend en Uv-bestendig, dit maakt  de stof ideaal voor familiekamperen in de zomer.

 

Familie tunneltent

De katoenen familie boogtent van de Waard is natuurlijk een betrouwbare keuze voor jarenlang kampeerplezier op de camping. Ideaal voor een gezin van 4 personen. Heb je geen zin in gedoe met stokken? Dan kan je een opblaastent overwegen. Hiervan hoef je alleen de buizen op te pompen.

 

Lichtgewicht tunneltent

Voor een adventure race of een solo-avontuur waar elke gram telt, kun je kiezen uit meerdere 1-persoons boogtenten. Terra Nova en Nordisk zijn hierin koplopers en maken tenten die net zo veel wegen als een flesje water. Voor een fietsvakantie is een tunneltent ook ideaal. In de voortent kun je goed je bagage kwijt. Ga je winterkamperen? Dan is de Nallo 3 van Hilleberg een ideale tent voor een trekking in zware omstandigheden in Scandinavië.

 

Voordelige tunneltent

Voor de beginnende kampeerders en scouts maakt Vango voordelig geprijsde tunneltenten waarmee je lekker op pad kunt gaan.

 

Kiezen van een tent

Bekijk hier de keuzehulp bij het kiezen van jouw perfecte tent. Wil je de tenten graag opgezet zien? Kom dan naar een van onze Basecamping stores. Hier vind je alles voor jouw volgende kampeeravontuur.