Zo navigeer je met Garmin tijdens je meerdaagse trekking

Meerdaagse trektochten in onbekende gebieden zijn de ultieme uitdaging. Maar met grote avonturen komen ook grote verantwoordelijkheden. Een betrouwbaar navigatie- en communicatiesysteem is dan ook een absolute must. Je wilt te allen tijde weten waar je bent en deze informatie kunnen delen. Gelukkig heeft Garmin de perfecte producten voor elk avontuur in de buitenlucht.

Je hebt vast wel eens van Garmin gehoord. Al bijna 35 jaar lang is het merk dé specialist op het gebied van navigatie en smartwatches, met een schat aan ervaring in het maken van betrouwbare en geavanceerde producten voor outdoorliefhebbers. Of je nu een GPS-apparaat of een smartwatch nodig hebt, Garmin heeft het allemaal. In dit blog lichten we drie Garmin-producten uit en tippen we bij welk type trektocht ze het beste passen. 


Trektochten door relatief bewoonde gebieden

Wanneer je van plan bent om een trektocht te maken in gebieden die relatief dicht bij bewoonde gebieden liggen, loop je minder risico om buiten het bereik van mobiele netwerken te vallen. Dit betekent dat de kans om verdwaald te raken aanzienlijk kleiner is. Echter, zelfs in zulke situaties is het van essentieel belang om altijd goed voorbereid op pad te gaan. Het is aan te raden om een navigatieapparaat te kiezen dat ook zonder mobiel netwerk kan navigeren, zodat je niet afhankelijk bent van een constante internetverbinding.

 

In zo’n geval is de Garmin epix Pro-smartwatch de perfecte metgezel! 


Een smartwatch voor een trektocht door bewoonde gebieden: Garmin epix Pro

De Garmin epix Pro is de ultieme smartwatch voor avontuurlijke buitenliefhebbers. Met gemakkelijke bediening via knoppen en het helder AMOLED touchscreen, kun je moeiteloos door de vele functies bladeren en instellingen aanpassen, zelfs tijdens intensieve outdoor-activiteiten. De ingebouwde LED-zaklamp met variabele lichtintensiteit en een rood veiligheidslicht geeft je meer zicht tijdens het trainen in het donker. Ook zorgt het voor handige verlichting wanneer je die nodig hebt. 

 

Dankzij de handige Wi-Fi-verbinding kun je zonder gedoe jouw favoriete TopoActive-kaarten downloaden, zodat je altijd de juiste navigatie-informatie bij de hand hebt. En als je snel op pad wilt, kun je vertrouwen op de voorgeladen Topo-kaarten die al op het horloge zijn geïnstalleerd. Bovendien biedt de epix Pro toegang tot meerdere wereldwijde navigatiesatellietsystemen, waaronder GPS, GLONASS en GALILEO. Zo raak je nooit de weg kwijt, of je nu een afgelegen bergpad bewandelt of jezelf door dichtbegroeide bossen waagt.

epix Pro features en batterijduur

Boost daarnaast je uithoudingsvermogen met de Real Time Uithoudingsvermogen-functie, die je helpt om jouw energieniveaus tijdens activiteiten te begrijpen en overbelasting te voorkomen. Zo kun je efficiënter trainen en betere resultaten behalen. En het beste van alles? Met de Gen5-hartslagmeting hoef je geen aparte hartslagband meer te dragen! Je hebt direct toegang tot je hartslaggegevens, waardoor je je inspanningen kunt optimaliseren en gerichter kunt trainen.

 

De epix Pro heeft daarnaast een indrukwekkende batterijduur.

De smartwatch heeft een batterijduur tot 31 dagen in smartwatchmudos en 11 dagen in always-on modus. Wanneer je alleen gebruikt maakt van GPS is dit maximaal 82 en 58 uur in always-on modus. In Expeditiemodus kun je de smartwatch zelfs 27 dagen gebruiken.

epix Pro modellen en formaten

De epix Pro van Garmin is beschikbaar in drie verschillende formaten. De Sapphire-edities hebben een krasbestendige lens van saffierglas die ervoor zorgt dat de kans op beschadigingen aanzienlijk kleiner is.

 

Kortom, met de Garmin epix Pro heb je de perfecte metgezel voor al jouw avonturen in de buitenlucht. Of je nu bergen beklimt, nieuwe paden verkent of gewoon van de natuur geniet, deze smartwatch biedt alles wat je nodig hebt om jouw grenzen te verleggen.


Trektochten door afgelegen gebieden

Wanneer je een trektocht maakt door afgelegen gebieden is het belangrijk dat je een navigatieapparaat bij je hebt dat ook zonder verbinding met Wi-Fi of mobiele netwerken kan functioneren. Het is daarom verstandig om een apparaat te kiezen wat navigeert op satellieten, maar waarbij je ook kaarten offline kunt gebruiken. Ook is het belangrijk dat je zonder mobiele data noodsignalen of berichten kunt verzenden en je locatie kunt delen. 

 

Met deze tips bereid je je voor op zo’n trektocht:

 • Plan je route vooraf. Bestudeer kaarten van het gebied en bepaal je route voordat je vertrekt. Identificeer belangrijke oriëntatiepunten, paden of wegen die je kunt volgen met behulp van je GPS.
 • Markeer waypoints. Maak gebruik van de waypointfunctie op je GPS om belangrijke locaties langs je route te markeren. Dit kunnen kruispunten, overnachtingsplekken, waterbronnen of andere nuttige punten zijn.
 • Volg je voortgang. Controleer regelmatig je positie op je GPS om ervoor te zorgen dat je op de juiste koers blijft. Houd je voortgang in de gaten en pas indien nodig je route aan.
 • Gebruik tracklogs. Als je GPS de mogelijkheid biedt om tracklogs op te nemen, maak hier dan gebruik van. Dit stelt je in staat om je route in de gaten te houden en eventuele verkeerde afslagen te corrigeren.
 • Vertrouw op kaarten en kompas. Hoewel je een GPS gebruikt, is het altijd verstandig om een gedrukte kaart en kompas bij je te hebben als back-up. Dit helpt je om je te oriënteren en je route te bepalen als je GPS uitvalt.
 • Controleer batterijduur. Zorg ervoor dat je voldoende batterijduur hebt op je GPS-apparaat voor de geplande duur van je tocht. Neem indien nodig extra batterijen of een draagbare oplader mee.
 • Wees voorbereid op noodsituaties. Zelfs als je niet volledig off-grid bent, kunnen onverwachte situaties zich voordoen. Zorg ervoor dat je de nodige veiligheidsuitrusting bij je hebt, zoals een EHBO-kit, noodsignalering en communicatiemiddelen.

 

Bij trektochten door afgelegen gebieden in de Garmin InReach Mini 2 een goede keuze! 


Garmin InReach Mini 2 voor een trektocht door afgelegen gebieden

De Garmin inReach Mini 2 is een compact en krachtig satellietcommunicatieapparaat dat speciaal is ontworpen voor avonturiers en buitensportliefhebbers. Het biedt een scala aan handige functies waarmee je veilig kunt verkennen, communiceren en navigeren, zelfs in de meest afgelegen gebieden.

 

Met wereldwijde satellietdekking via het Iridium-netwerk kun je met de inReach Mini 2 verbinding maken en communiceren, zelfs op plekken waar mobiel bereik ontbreekt. Je kunt eenvoudig tekstberichten verzenden en ontvangen, waardoor je contact kunt houden met familie, vrienden en hulpdiensten. Of je nu wilt laten weten dat alles goed gaat, hulp nodig hebt of gewoon wilt delen waar je bent, de inReach Mini 2 zorgt ervoor dat je altijd verbonden bent.

Functionaliteiten van de inReach Mini 2

Een van de handigste functies van de inReach Mini 2 is de mogelijkheid om in noodgevallen SOS-noodmeldingen te activeren. Met één druk op de knop wordt er een interactief SOS-bericht verzonden naar het Garmin Response-team, een 24/7 bemand professioneel noodhulp coördinatiecentrum. Dit biedt gemoedsrust en een snelle reactie in geval van nood.

 

Naast communicatie biedt de inReach Mini 2 ook navigatiefuncties om je te helpen bij het verkennen van de wildernis. Met TrackBack routebepaling kun je altijd de weg terugvinden als je verdwaalt. Je kunt ook waypoints instellen en gedetailleerde kaarten raadplegen om je routes zorgvuldig te plannen en je locatie bij te houden. Zo kun je veilig en zelfverzekerd op pad gaan, wetende dat je de juiste richting hebt.

 

De inReach Mini 2 is ook compatibel met je smartphone, waardoor je extra functionaliteit krijgt. Je kunt de Garmin Explore-app gebruiken om waypoints, koersen, activiteiten en verzamelingen te plannen, bekijken en synchroniseren, zodat je altijd georganiseerd en goed voorbereid bent.

 

Daarnaast biedt de inReach Mini 2 gedetailleerde weerupdates, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele weersomstandigheden op je locatie en andere waypoints of bestemmingen in je reisplan. Dit stelt je in staat om je avonturen te plannen en aan te passen op basis van de weersvoorspellingen, waardoor je veilig en comfortabel kunt blijven.

Functionaliteiten van de inReach Mini 2

Wat betreft de batterijduur, de inReach Mini 2 is uitgerust met een interne, oplaadbare lithiumbatterij. In de standaard trackingmodus met een verzendinterval van 10 minuten kan de batterij tot 14 dagen meegaan met onbelemmerd zicht op de lucht. In de energiebesparende modus kan de batterij zelfs tot 30 dagen meegaan. Dit zorgt ervoor dat je langdurig kunt genieten van je avonturen zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen van het apparaat!

Trektochten volledig off-grid

Trektochten door gebieden waarbij je volledig off-grid bent, vergen extra voorbereiding. Off-grid betekent dat je volledig onafhankelijk bent van externe bronnen tijdens je buitenavonturen. Tijdens zo’n trektocht is het van uiterst belang dat je de mogelijkheid hebt om te navigeren via satellieten, je het weerbericht kunt inzien, je een noodsignaal kunt verzenden en je locatie kunt delen. Lees je ook altijd in over het gebied waar je heengaat en verdiep je in de omgeving. 

 

Hier zijn enkele tips voor off-grid navigeren met een GPS:

 • Vertrouwdheid met je GPS. Neem de tijd om je GPS-apparaat grondig te leren kennen. Begrijp de interface, de functies en de instellingen. Oefen met het invoeren van waypoints, het volgen van routes en het bekijken van kaarten op het apparaat.
 • Plan je route vooraf. Bestudeer de kaarten van het gebied en bepaal je route voordat je vertrekt. Identificeer belangrijke oriëntatiepunten, paden of wegen die je kunt volgen met behulp van je GPS.
 • Zorg voor voldoende batterijduur. Off-grid navigatie vereist een goed werkende GPS. Zorg ervoor dat je voldoende batterijduur hebt voor je trektocht. Neem indien nodig extra batterijen, een draagbare oplader of zonne-oplader mee.
 • Verdiep je in satellietsystemen. Begrijp welke satellietsystemen je GPS-apparaat gebruikt, zoals GPS, GLONASS, GALILEO. Deze systemen kunnen je nauwkeurigheid en ontvangst verbeteren, vooral in afgelegen gebieden.
 • Back-up met kaarten. Hoewel GPS handig is, is het altijd verstandig om een gedrukte kaart van het gebied bij je te hebben. Gebruik de kaart als back-up als je GPS om welke reden dan ook niet goed functioneert.
 • Regelmatige positiecontrole. Controleer regelmatig je GPS-positie met behulp van waypoints en oriëntatiepunten op je kaart. Dit helpt je om je locatie te bevestigen en eventuele afwijkingen in je route te detecteren.
 • Houd je GPS beschermd. Bescherm je GPS-apparaat tegen schokken, water en andere mogelijke schade. Berg het op in een stevige hoes en vermijd situaties waarin het apparaat kan worden blootgesteld aan extreme omstandigheden.

 

Voor trektochten die volledig off-grid zijn, is de Garmin GPSMAP 67i perfect. 

Garmin GPSMAP 67i: voor off grid trektochten

Dit krachtige navigatieapparaat is speciaal ontworpen voor avonturiers die off the grid willen gaan. Zo heeft de robuuste handheld een handig in zonlicht afleesbaar kleurendisplay, waardoor je de route zonder moeite kunt aflezen. De batterij gaat tot wel 165 uur mee in trackingmodus en maar liefst 425 uur in expeditiemodus - je zult dus niet zo snel voor verrassingen komen te staan tijdens de trektocht!

 

Veiligheid staat voorop tijdens een trekking en daarom heeft de GPSMAP 67i een handige SOS-functie. Met slechts één druk op de knop kun je een interactief SOS-bericht verzenden naar het professionele Garmin Response-team, dat 24/7 klaarstaat om je te ondersteunen in noodsituaties (hiervoor is wel een satellietabonnement vereist).

 

Daarnaast heeft de GPSMAP 67i een handige LED-zaklamp voor noodsituaties, zodat je altijd voorbereid bent op onverwachte omstandigheden, zelfs in het donker.

 

Dankzij de stevige militaire standaarden waar de GPSMAP 67i aan voldoet, kun je vertrouwen op z’n duurzaamheid en prestaties, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden. Het is gebouwd om bestand te zijn tegen thermische schokken en water, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je avonturen.

Garmin GPSMAP 67i functionaliteiten

De weerfunctie van de handheld zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte blijft van de actuele weersvoorspellingen, zodat je je avonturen goed kunt plannen. Met de gebruiksvriendelijke Garmin Explore-app, die je op je smartphone kunt downloaden, kun je daarnaast moeiteloos waypoints, koersen en activiteiten plannen, bekijken en synchroniseren. Ook kun je in afgelegen gebieden zonder mobiele dekking je locatie delen via LiveTrack en GPS-locatieping, zodat je nooit het contact met je reisgenoten en dierbaren verliest.

 

De GPSMAP 67i maakt gebruik van het betrouwbare Iridium-satellietnetwerk, waarmee je wereldwijd berichten kunt versturen, SOS-waarschuwingen kunt activeren en trackinginformatie kunt ontvangen. Met deze functies ben je altijd verbonden, waar je avontuur je ook brengt! 


Altijd voorbereid naar buiten met Garmin

Garmin is er om jou te ondersteunen tijdens al je buitenactiviteiten. Of je nu wilt navigeren op een langeafstandswandeling, een eigen hardlooproute wilt uitstippelen of je prestaties wilt analyseren van je fietstocht of je laatste klim. Schoenen aan en gaan! 

 

En of je nu een enkele etappe of een epische trektocht plant, een meerdaagse wandeling ademt altijd avontuur. Welke prachtige tocht staat er binnenkort op jouw agenda? Deel jouw adembenemende foto's met #buitenbegintbijbever en wie weet verschijnen ze op onze Instagram!

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.