Black Diamond

Al sinds 1957 verzorgt Black Diamond de uitrusting van de beste skiërs, klimmers en andere outdoor sporters. Het bedrijf is gespecialiseerd in ski- en klimequipment, maar maakt ook uitstekende verlichting en staat bekend om de goede Black Diamond hoofdlampen. Bever heeft een grote collectie van Black Diamond producten en adviseert je graag over de beste uitrusting voor jouw avontuur!

filter:
107 artikelen
Bekijk 96 artikelen per pagina
Sorteer:
Populair
  • Populair
  • Korting
  • Prijs (oplopend)
  • Prijs (aflopend)
  • Merken: A - Z
  • Merken: Z - A
max aantal bereikt
Vergelijken kan vanaf 2 artikelen
Bekijk nuBekijk nu
Bekijk nuBekijk nu
Bekijk actieBekijk actie
Bekijk winkelsBekijk winkels

Black Diamond

In 1957 begon de beroemde klimmer Yvon Chouiard, ook bekend van het merk Patagonia, met de verkoop van handgemaakte klimhaken vanuit de kofferbak van zijn auto. Zijn verkooptalent leidde tot een snelle groei van het bedrijf en uiteindelijk de oprichting van Black Diamond. Toen het bedrijf er echter achter kwam dat de originele haken de spleten en rotsen van klimroutes beschadigden, ontworpen ze een nieuw soort klimhaken die een revolutie in de klimwereld veroorzaakten. Deze verandering kenmerkt het innovatieve karakter van Black Diamond en de liefde die het bedrijf voor de natuur heeft.

Klimuitrusting
Black Diamond richt zich vooral op de ervaren klimmer en skiër, maar biedt iedereen die een sportieve uitdaging aangaat hoogwaardige producten die je prestatie naar het volgende niveau tillen. Bever heeft een uitgebreide collectie van Black Diamond en voorziet in je gehele klimuitrusting. Bij Bever vind je alle soorten en maten klimgordels, karabiners en klimkleding. Black Diamond bepaalt de standaard op het gebied van outdoor equipment door nieuwe technieken te ontwikkelen zoals de Magnetron Vaporlock die je karabiner automatisch vergrendelt met een magneetsluiting. Daarnaast is de betrouwbaarheid van de producten van Black Diamond belangrijk bij een risicovolle sport als klimmen. Het merk maakt de meest robuuste veiligheidsproducten als helmen, zekerapparaten en pickels om jouw te beschermen en een veilig gevoel te geven.

Klimmen in het donker

Om zelfs in het donker je klimavontuur door te kunnen zetten biedt Black Diamond betrouwbare en praktische verlichting. De Black Diamond Ion hoofdlamp bijvoorbeeld is extreem licht en beschikt over zowel een stroboscoop functie als een rood lampje voor nachtzicht. Naast een hoofdlamp heeft Black Diamond ook handige lantaarns in de collectie zoals de compacte en heldere Moji lantaarn. 


Veilig freeriden met Black Diamond
Naast de klimsport is Black Diamond een toonaangevend bedrijf in de freeride wereld. Zo ontwikkelde het bedrijf de JetForce technologie, een nieuwe manier om je airbag op te blazen tijdens een lawine, zonder gebruik te maken van perslucht cilinders. De rugzakken van Black Diamond, zoals de Halo, leveren dan ook ongeëvenaarde prestaties.