Daypacks: waar je op moet letten tijdens het kopen

Daypacks: waar je op moet letten tijdens de aanschaf

De keuze is reuze en de mogelijkheden zijn eindeloos: daypacks. Maar waar moet je in de basis op letten bij het dragen van een daypack en hoe pak je spullen het beste in?

Inpak- en draagtips

1. De schouderband van een daypack

Wanneer je je daypack op je rug hebt zitten, kijk je of de schouderband niet te dicht tegen je nek zit. Trek vervolgens je schouders iets op, trek de schouderbanden aan tot ze je schouders raken en laat dan je schouders zakken. Op die manier zorg je ervoor dat het draaipunt van je schouders goed is en de tas niet in de weg zit. Bovendien draagt de tas zo een stuk stabieler en leunt ‘ie niet alleen op je rug, maar zowel op je schouders, als op je rug en is de last optimaal verdeelt.

2. Zware spullen

Zware spullen doe je onderin de tas, niet teveel aan de buitenkanten en tegen je rug aan. Zorg ervoor dat je niet meer dan een derde van je daypack vult met zware spullen. Door dit goed te verdelen verhoog je je stabiliteit en blijf je in een natuurlijke houding lopen.

3. Met of zonder frame?

Als je de keuze hebt tussen een daypack met een achterkant die direct tegen je rug aanzit of een dagrugzak met een frame. Moet je voor jezelf bepalen wat je het fijnst vindt. Een daypack met een frame houdt je rug grotendeels open waardoor het minder warm wordt en je zweet beter wordt afgevoerd. Een daypack die recht op je rug zit is echter een stuk stabieler.

Tip van de expert

Hans Putten, Storemanager Bever, Rotterdam Stadionweg

“Het allerbelangrijkst voor het inpakken van je daypack is te weten wat je mee wilt nemen en of dit wel of niet in een daypack past of in een grotere backpack zou moeten. Een daypack is vooral geschikt om wat extra kleding mee te nemen, eten en drinken en extra materiaal zoals bijvoorbeeld wandelstokken.”

Ben je op zoek naar meer tips voor wandelen? Lees dan ook eens ons blog met 10 tips voor een ontspannen bergwandelvakantie en ons blog met de mooiste wandelroutes, de boswachterpaden. Of ga terug naar ons blog