Getest: de toffe wandelschoenen van adidas TERREX

Ken je adidas TERREX al? In deze collectie switch je onbezorgd tussen stad en natuur, zonder in te leveren op comfort, functies of looks. Zo maak je jouw avonturen in de buitenlucht nóg leuker! Een aantal sportieve wandelaars namen de proef op de som en testten de nieuwste TERREX-schoenen voor je. In deze review delen ze hun eerlijke oordeel.

Optimaal genieten van buiten doe je met de goede gear. Lees: comfortabele kleding, de juiste lagen en schoenen die voldoende steun en grip bieden. Jammer genoeg krijgt wandelgear van veel mensen het labeltje ‘suf’. Onterecht! Want wandelschoenen zijn heus niet allemaal lomp. En je hoeft ook heus geen ‘vormeloze’ broek aan om comfortabel te genieten van buiten. In de collectie van adidas TERREX switch je onbezorgd tussen stad en natuur, zonder in te leveren op comfort of looks. Het beste van beide werelden.

 

Neem de schoenen van het merk. Stappers die je aantrekt naar het terras (graag zelfs!), maar die tegelijkertijd de eigenschappen bieden van een klassieke wandelschoen. Klinkt goed, toch?

Getest door sportieve wandelaars

Benieuwd hoe die toffe schoenen van adidas TERREX zich houden in de praktijk? We lieten sportieve wandelaars verschillende modellen testen tijdens ons wandelevenement HIKE&DISCOVER. Check de reviews hieronder om te lezen hoe de Swift R3 MID GTX, Free Hiker GTX en de (nog duurzamere) Free Hiker Primeblue het ervanaf brachten. Misschien spot jij meteen jouw favoriete nieuwe wandelschoenen!

adidas TERREX Swift R3 MID GTX

De adidas TERREX Swift R3 MID GTX (beschikbaar voor dames en heren) is een lichte, halfhoge wandelschoen die je ondersteunt op al je wandelingen. Lang of kort en ongeacht het terrein. Dankzij het waterdichte en ademende membraan komt er geen bergstroom of regenbui tussen jou en je buitenavonturen. Bovendien geeft de Continental™ Rubber-loopzool de grip en stabiliteit die je nodig hebt om je grenzen te verleggen. Om het nog beter te maken, is de schoen gemaakt met gerecycled materiaal. Een duurzamere keuze!

 

De schoen is ook verkrijgbaar in een lage variant voor dames en heren.

Getest door: Niki van Sprang

Eerste indruk: “Een heel stoere schoen! Naast de sneaker-like Free Hiker oogt de Swift iets minder elegant, maar deze schoen is dan ook gemaakt voor wat intensievere hikes.” 

 

Comfort: “Op een effen pad voelt de schoen wat stijf, maar zodra je op onverhard terrein komt, komt ‘ie volledig tot zijn recht. Ik ben over bomen geklommen en heb wat heuveltjes getrotseerd en voelde me helemaal in controle.”

 

Functionaliteit: “Een wandeling op deze TERREX-schoenen is niet te vergelijken met wandelen op sneakers. Wanneer je je beperkt tot de gebaande paden kom je voor een kortere wandeling nog wel weg met een sportschoen. Op onverharde, ongelijke ondergronden bieden die echter niet voldoende support en grip. De Swift R3 MID GTX is juist op die paden top!”

 

Eigenschappen: “Ik vind de ondersteuning van de schoenen heel goed. De demping voelde soms wat direct, maar dat kwam denk ik door het luie wandelen. De pasvorm was verder goed en ik had ook helemaal geen last van vermoeide voeten. HIKE&DISCOVER was op een stralende zondag, dus ik heb het waterdichte vermogen van de schoenen nog niet kunnen testen.”

 

Aanrader: “Ik zou de adidas TERREX Swift R3 MID GTX zeker aanraden aan anderen. Vooral wanneer je veel buiten de gebaande paden gaat, is het een heel fijne en betrouwbare schoen. Over een aantal weken vertrek ik naar de Alpen, waar ik ook veel ga wandelen. Het is een rotsachtig gebied met in deze tijd van het jaar vaak nog sneeuw. Ik denk dat deze stappers daar heel goed tot hun recht komen!”


adidas TERREX Free Hiker GTX

Op de adidas TERREX Free Hiker GTX heb je het ultieme gevoel van vrijheid. Het Primeknit-bovenwerk sluit optimaal aan rondom de voet, wat niet alleen comfortabel draagt, maar ook zorgt voor flexibiliteit en stabiliteit op verschillende ondergronden. De dempende Boost-middenzool levert eindeloze energie. Zo geniet je van elke stap en maak je met gemak nog langere wandelingen. Daarnaast blijven je voeten droog, maar worden ze niet te warm dankzij het Gore-Tex-membraan. De slijtagebestendige verstevigingen en voorgevormde neuskap helpen je zelfverzekerd hiken. En met de Continental™ Rubber-loopzool heb je grip, waar je wandeling je ook brengt.

Getest door: Evelien Plag

Eerste indruk: “Ik vind de schoenen er zo leuk uitzien! Het zijn geen kleuren die ik zelf snel zou uitkiezen, maar elke keer dat ik naar mijn voeten kijk, word ik spontaan vrolijk. Ik vind het ook tof dat het een ‘out of the box’-schoen is. Ik krijg superveel complimentjes als ik ze draag! De schoen valt trouwens wel wat groot.”

 

Comfort: “De Free Hiker draagt heel comfortabel. De schoen is heel geschikt voor (stads)wandelingen, een ommetje in de buurt of avontuurlijke hikes. En daarna kun je zo het terras op! Ik heb de schoenen ook gedragen tijdens een langere wandeling op onverhard terrein en dan zou ik toch liever schoenen aantrekken die iets meer steun geven. Tot zeven kilometer ging overigens prima!”

 

Functionaliteit: “Het is megafijn dat de Free Hiker waterdicht is, lichtgewicht en sneldrogend. Ik zou deze schoen vanwege die functionaliteiten altijd verkiezen boven een sneaker of sportschoen voor een wandeling. Ze zijn trouwens ook veel stijlvoller. 😉

 

Eigenschappen: “Eigenschappen die er meteen uitspringen voor mij, zijn het lichte gewicht en de waterdichtheid. Super! Ook ben ik erg te spreken over de stabiliteit, ondersteuning en demping van de schoen. De grip vond ik op nattere ondergronden ietsje afnemen (maar nog wel voldoende) en tijdens een lange wandeling krijg ik op den duur wel wat vermoeide voeten. Overall krijgt de schoen een heel dikke pluim.”

 

Aanrader: “Ik vind de Free Hiker GTX een absolute aanrader. Ik trek de schoenen voor vrijwel elke activiteit die we in Nederland ondernemen aan. De Free Hiker is een leuk alternatief voor de (sorry) boring uitziende wandelschoen en het is heel fijn dat ‘ie aan kan op avontuur en naar het terras. In de bergen zou ik zelf liever kiezen voor een schoen die wat meer stevigheid en stabiliteit biedt, bijvoorbeeld de Swift R3 GTX van adidas TERREX. Maar voor alle ommetjes, wandelingen met vrienden en middellange hikes in stad en natuur, zou ik de Free Hiker GTX absoluut aanraden!”


adidas TERREX Free Hiker Primeblue

Genieten van buiten zonder schuldgevoel. Dat doe je op de Free Hiker Primeblue. Elk onderdeel van deze schoen is gericht op comfort bij lange afstanden. Het sokachtige Primeknit-bovenwerk met naadloze zones sluit nauw om je voet voor extra flexibiliteit. Voeg daar een de Continental™ Rubber-loopzool aan toe en een dempende Boost-middelzool en je bent niet te stoppen. De Free Hiker Primeblue is niet waterdicht, zodat de schoen een ultiem ademend vermogen biedt.

 

Bijzonder aan deze schoen is het duurzame element. Hij is gemaakt met Primeblue: een hoogwaardig gerecycled materiaal met Parley Ocean Plastic. De gebruikte garen zijn ontwikkeld met Parley for the Oceans, een organisatie die plastic op stranden en langs rivieren verzamelt en verwerkt tot garen. De Free Hiker Primeblue is dus goed voor jouw voeten én de natuur.

Getest door: Kevin Groen

Eerste indruk: “De kleuren spreken mij enorm aan en passen heel goed bij de rest van de TERREX-outfit die we hebben getest. Het geteste damesmodel, de Free Hiker GTX, vind ik trouwens ook erg leuk vormgegeven!”

 

Comfort: “Vooral het extra schuim op de hiel zorgt voor fijn draagcomfort. Ook de sok-vorm zit erg lekker. Tijdens het wandelen heb ik geen last gehad van blaarvorming, terwijl ik dat normaal gesproken wel vaak heb als ik nieuwe schoenen draag.”

 

Functionaliteit: “Ik vind het aangenaam dat deze schoen het beste van beide werelden combineert. De Free Hiker Primeblue is een echte outdoorschoen, maar met de looks van een sneaker. Hierdoor kan ik de schoen ook in een stadse omgeving dragen.”

 

Eigenschappen: “De schoen biedt meer dan voldoende ondersteuning, grip, demping en stabiliteit in het bos en in de stad. Ik kan er onbezorgd op lopen! Verder vind ik het lichte gewicht van de schoen een pre. Het enige minpunt vind ik dat de schoen niet waterdicht is, zoals de Free Hiker GTX. Tijdens een hevige regenbui krijg je hierdoor toch wat natte voeten. De keerzijde is dat de schoen heel ademend is. En gemaakt van duurzaam materiaal!”

 

Aanrader: “Ik zou de Free Hiker Primeblue zeker aanraden voor een wandeling in de (Nederlandse) natuur, in combinatie met een stadse omgeving. Waarom? Omdat de schoen ontzettend lekker zit en een mooi uiterlijk heeft. Ga je bijvoorbeeld de Alpen in of langdurige huttentochten maken? Dan zou ik eerder kiezen voor de adidas TERREX Swift R3 Mid. Dat model is waterdicht en biedt meer enkelsteun. Mijn volgende wandeling vindt plaats op de Afrikaanse savanne. Het lichte ontwerp en het ademend vermogen van de Free Hiker Primeblue zorgen ervoor dat deze schoen gegarandeerd een prominente rol gaat spelen in dit buitenavontuur.”


 

 

Stap voor stap

Ontdekken doe je door in beweging te blijven. En de juiste gear helpt je daarbij! Tijdens HIKE&DISCOVER werd naast dit drietal schoenen daarom ook kleding uit de nieuwe adidas TERREX-collectie getest. Dit vinden de sportieve wandelaars van de geteste outfits:

 

Kevin: “Ik vind het leuk om te zien hoe adidas TERREX natuur en stad combineert in hun gear. Een mooie ontwikkeling, wat mij betreft. Een beetje outdoor in de stad zorgt er hopelijk voor dat meer mensen hiken & discoveren.”

 

Niki: “Ik heb de hele week nog in het TERREX-pak gelopen. Ik denk dat dat genoeg zegt over de look en het comfort!”

 

Evelien: “Kleding die zorgt voor ultiem comfort, maar er ook megaleuk uitziet. You can have it all! De wandellegging is mijn nieuwe favoriet (dat zakje is perfect voor mijn zakmes als we gaan wildplukken) en de jas heeft me al tegen de nodige plensbuien beschermd. De gear gaat 100% mee als ik binnenkort het Pieterpad ga lopen.”


Klaar voor wandelavonturen

Heb je spontaan zin gekregen in een flinke wandeling? Snappen we volledig. Op ons blog vind je stapels wandelinspiratie, zoals de mooiste wandelroutes voor deze lente (getipt door boswachters!). Maar wandel eerst naar jouw favoriete Bever-winkel voor een paar toffe adidas TERREX-schoenen. Onze Buitenexperts helpen je graag bij het vinden van een passend paar. En dankzij hun advies en onze 3D-voetanalyse, ga je altijd naar buiten met schoenen die zitten als gegoten en die je voeten precies ondersteunen waar nodig. Eindeloos wandelplezier gegarandeerd!

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.