Getest: dé schoen voor langeafstandswandelingen in Nederland

Langeafstandswandelen: durf jij ’t aan? Routes van honderden kilometers (in etappes te lopen) die door de meest afwisselende en bijzondere stukken natuur slingeren. Voor zo’n tocht zijn goede wandelschoenen een must. En dus introduceert Meindl de Power Walker 2.0. Onze Buitenexperts trokken de stappers voor je aan en trotseerden een etappe van het Trekvogelpad en het Kustpad.

Meindl is al meer dan drie eeuwen lang expert op het gebied van wandelschoenen. Dankzij die jarenlange ervaring weet het Duitse merk precies hoe het schoenen moet ontwerpen die perfect passen bij jouw buitenavonturen. Meindl heeft namelijk voor elke wandeling de juiste schoen. Dus ook voor langeafstandswandelingen.

 

Dat lieten onze Buitenexperts zich geen twee keer zeggen. Ze testten de Power Walker 2.0 uit tijdens een etappe van een langeafstandswandeling. Twee van Neerlands mooiste exemplaren zelfs: het Trekvogelpad en het Kustpad. Hoe de schoenen het ervan afbrachten, lees je hieronder in hun uitgebreide review.

Meindl Power Walker 2.0

Meindl ontwierp de schoenenreeks Power Walker 2.0 met één doel: een nieuwe dimensie aan wandelen geven. De schoenen zijn ontwikkeld om het natuurlijke looppatroon van de drager te verbeteren dankzij een aantal handige eigenschappen toe te voegen. Zo is de Power Walker 2.0 onderdeel van de Comfort Fit-lijn van Meindl. De schoenen binnen deze collectie hebben meer bewegingsvrijheid voor de tenen, meer ruimte bij de bal van de voet, een bredere zoolbasis en een perfecte pasvorm door de goede aansluiting bij de hiel. Zo kunnen ook wandelaars met bredere voeten (of een hallux valgus) genieten van een paar comfortabele wandelschoenen.

 

Het ontwerp van de schoen biedt daarnaast uitstekende demping dankzij de dynamische tussenzool en een sterke tip- en hielroller die de natuurlijke rolbeweging van de voet bevorderen. Je kunt hierdoor op zowel verharde als onverharde paden heerlijk wandelen. De Power Walker 2.0 is beschikbaar in een dames- en herenuitvoering, en in verschillende kleuren.

 

Tip: trek naast de Power Walker-schoenen ook een paar Meindl-wandelsokken aan. Zo geniet je van dubbel comfort en een heerlijke wandeling.

De test

Benieuwd hoe de Meindl Power Walker 2.0 zich houdt in de praktijk? Buitenexperts Sacha en Wilco zochten het uit. Ze testten de schoenen voor je tijdens een etappe van een langeafstandswandeling en delen hun eerlijke mening.

Eerste indruk

Sacha: “De eerste indruk van de schoenen is goed! Ze zien er sportief uit en hebben een vrolijke blauwe kleur. Hierdoor trek je de schoenen ook gemakkelijk aan voor een uitstapje naar de stad of een rondje over de markt. Hoewel ze er niet uitzien als de ‘standaard wandelschoen’, biedt de Power Walker 2.0 wel de comfort en stevigheid van een wandelschoen. Een nadeel van het uiterlijk is dat de buitenkant wat kreukelig krijgt. Ik verwacht dat dit na verloop van tijd minder wordt.”  

 

Wilco: “Wat me het eerste opvalt aan de Power Walker 2.0, is dat het een synthetische schoen is met een vrij dikke dempingslaag in de zool. Het lijkt bijna een hardloopschoen! De strepen en het merk lijken van reflecterend materiaal te zijn. Dit biedt extra zichtbaarheid en veiligheid tijdens een avondwandeling. Ook zie ik dat er een verstevigde, synthetische stootrand rond de neus zit. Deze helpt de stof te beschermen als je ruwer terrein trotseert.”

Pasvorm

Sacha: “Ik heb brede voeten een relatief smalle hiel, waardoor wandelschoenen vaak niet helemaal goed aansluiten. Ik stap dan aan de achterkant uit de schoen of er is juist te weinig ruimte voor mijn voorvoet. De Power Walker 2.0 is echter een perfecte fit! De Comfort Fit-leest geeft mijn tenen voldoende ruimte zonder dat mijn hiel aan de achterkant slipt. Ik kon een hele dag goed lopen op deze stappers! De maat is gemiddeld: je kunt je reguliere schoenmaat voor wandelschoenen aanhouden (vaak een maatje groter dan je sneakers). Ook handig: er zit een treklusje aan de achterkant, waardoor je de schoenen gemakkelijk kunt aantrekken.”

 

Wilco: “De Power Walker 2.0 valt in de Comfort Fit-lijn van Meindl en heeft dus een bredere leest. Het synthetische bovenwerk van de schoen is veel soepeler dan het veelgebruikte leder van Meindl en zit daardoor bij het aantrekken meteen goed omsluitend om de voet. Wat mij opvalt, is dat deze schoen iets smaller voelt dan ik gewend ben van de Comfort Fit-modellen. Vooral de hiel lijkt iets smaller te zijn, wat voor mij erg welkom is. Ik heb zelf een bredere voorvoet met een smallere hiel, waardoor ik vaak uit de achterkant van een schoen schiet. In de Power Walker 2.0 zit mijn hiel echter goed vast.”

Testomstandigheden

Sacha: “Ik heb de schoenen getest op het Trekvogelpad, tijdens het tweede deel van de eerste etappe. Dit waren onverharde paden door weilanden en bollenvelden, waarbij we zo nu en dan over een hek moesten klimmen. Omdat het hartje lente was, stonden de bollenvelden prachtig in bloei. Het zou vrij koud worden, dus droegen we voldoende laagjes. Die konden al snel uit, want het bleek een mooie dag met 15 graden en volle zon!”

 

Wilco: “Met een kleine dagrugzak op, gevuld met wat extra water en een flesje zonnebrand, trotseerde ik LAW 5: het Kustpad. Het was goed weer, met genoeg zon om op te warmen en een zachte bries om het hoofd koel te houden. Ik liep van Oranjezon naar Vlissingen, 25 kilometer over asfalt en onverharde paden door de duinen, dorpjes en bossen van Walcheren. Met tussendoor een pauze voor een korte reflectie over de schoenen.”


De 3 tofste langeafstandswandelingen van Nederland

  1. Het Nederlands Kustpad (LAW-5)
    Aan de Zeeuwse kust kun je prachtig wandelen. Hier begint dan ook het Nederlands Kustpad (voorheen het Deltapad). De route is het langste aaneengesloten wandelpand van Nederland en loopt van Sluis tot Bad Nieuweschans, bij de Duitse grens. 725 kilometer lang kun je genieten van oer-Hollandse dijken, dammen en duinen!
    Het Maarten van Rossumpad (LAW-4)
  2. Een langeafstandswandeling rijk aan geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Het Maarten van Rossumpad is vernoemd naar de legerkapitein die in de 16e eeuw Gelre (on)veilig maakte – het gebied waar dit pad doorheen loopt. Tijdens de 384 kilometer lange tocht zie je de rijkdom van de Nederlandse omgeving: van natuurgebieden tot rivierdorpen, kastelen en jachtgebieden.
  3. Het Trekvogelpad (LAW-2)
    Natuurliefhebbers en (amateur)vogelaars opgelet: het Trekvogelpad is dé langeafstandswandeling om te trotseren. De route voert je via de kust helemaal naar de Duitse grens, door een aantal van de meest uiteenlopende natuurgebieden. En omdat je door veel vogelnatuurgebieden loopt, maak je extra veel kans om trekvogels te zien. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen!

Comfort

Sacha: “Op het gebied van comfort scoren deze schoenen een dikke tien. Door de memory foam-zool zitten ze vrijwel direct als gegoten. En dankzij de vrij brede voorvoet had ik ook na een lange wandeling nog genoeg ruimte. Ik vind de schoenen ook gewoon erg lekker lopen. Het lijkt alsof de afwikkeling van je voet gestimuleerd wordt, waardoor je makkelijk loopt en minder snel vermoeide voeten krijgt. Die 10 kilometer gingen bijna vanzelf!”

 

Wilco: “Na een aantal goede kilometers door de bossen en over asfalt, vond ik het tijd voor een korte reflectie. Wat me voornamelijk opviel – naast het lichte gewicht – is dat het voelt alsof ik sneller loop op deze schoenen. De extra demping vangt de landing van de hiel heel goed op en veert energiek weer terug. Hierdoor wikkelt je voet makkelijk af en is wandelen een genot! Ook voelt de schoen als heel snel ingelopen dankzij de combinatie van het synthetische bovenwerk en de dempende zool.”

Langeafstandswandelen

Sacha: “De Meindl Power Walker 2.0 is gemaakt om lange afstanden op te lopen. Dat kon ik zeker merken! De schoenen lopen comfortabel en zijn superlicht, waardoor je na de wandeling niet direct de neiging hebt om ze uit te schoppen, zoals bij de klassieke, zware wandelschoenen. Ook krijg je niet snel vermoeide voeten. Dit maakt ze wat mij betreft heel geschikt voor een langeafstandswandeling – vooral als je een etappe loopt of met niet al te zware bepakking. Ga je zwaarbepakt op pad? Dan zou ik toch liever voor een stabielere, hoge schoen kiezen.”

 

Wilco: “De schoen is licht en loopt met een zeer energiek gevoel. Dit maakt de schoen zeker geschikt voor langere afstanden of als alledaagse sportieve schoen. Doordat de demping zachter is, kreeg ik na 25 kilometer wel wat last van mijn enkels. Door het lage model, merk ik dat mijn enkels ietsje meer naar binnen kunnen zakken. Een set goede zolen zou dit kunnen oplossen. Mocht je ditzelfde probleem hebben en nog geen zolen hebben, kun je altijd langskomen bij een Bever-winkel voor een 3D-voetanalyse. We bekijken je voeten dan heel precies en vinden zo gemakkelijk passende zolen.”


Kwaliteit

Sacha: “Meindl staat bekend om hoge kwaliteit schoenen en robuuste materialen die lang meegaan. Dat kun je ook terugzien in deze schoenen. De zool ziet er behoorlijk stevig uit en voelt ook stevig aan. Om de schoen licht te houden, is de zijkant gemaakt van een soort gaas. Hoe slijtvast dit is, durf ik nu nog niet te zeggen. Wel kan ik zeggen dat het na mijn wandelingen nog perfect intact is!”

 

Wilco: “Na de schoenen een paar dagen en een flinke wandeling aan te hebben gehad, zie ik op het zand na geen gebruiks- of slijtsporen. Dit geeft me een goed vertrouwen op de hoeveelheid kilometers die deze zool kan hebben. Daarnaast kun je de schoenen gemakkelijk schoonmaken, waardoor ze langer mooi blijven.”  

Aanrader?

Sacha: “Ik zou deze schoen aanraden aan mensen die met regelmaat een lang stuk lopen, maar niet te zwaar bepakt zijn. Bijvoorbeeld tijdens (een etappe van) een langeafstandswandeling. Ook bij bredere voorvoeten is deze schoen een echte aanrader. Door de Comfort Fit-leest is er zelfs ruimte over voor dikkere sokken.”

 

Wilco: “De Meindl Power Walker 2.0 is een absolute aanrader voor mensen met een brede voorvoet en een smallere hiel die een sportieve wandelschoen zoeken. Vooral voor Hollands terrein is de schoen erg geschikt.”

Klaar voor een langeafstandswandeling?

Heb je spontaan zin gekregen in een langeafstandswandeling? We geven je groot gelijk. Op ons blog vind je stapels wandelinspiratie, zoals tips en ervaringen van langeafstandswandelaar en Buitenexpert Martijn. Of wandel eerst naar jouw favoriete Bever-winkel voor een paar toffe Meindl-wandelschoenen. Onze Buitenexperts helpen je graag bij het vinden van een passend paar. En dankzij hun advies en onze 3D-voetanalyse, ga je altijd naar buiten met schoenen die zitten als gegoten. Eindeloos (lang)wandelplezier gegarandeerd!

Is jouw maat niet beschikbaar? Houd dan Bever.nl in de gaten. Binnenkort wordt de voorraad aangevuld.


Passen is weten

Heb je spontaan zin gekregen in een langeafstandswandeling? We geven je groot gelijk. Op ons blog vind je stapels wandelinspiratie, zoals tips en ervaringen van langeafstandswandelaar en Buitenexpert Martijn. Of wandel eerst naar jouw favoriete Bever-winkel voor een paar toffe Meindl-wandelschoenen. Onze Buitenexperts helpen je graag bij het vinden van een passend paar. En dankzij hun advies en onze 3D-voetanalyse, ga je altijd naar buiten met schoenen die zitten als gegoten. Eindeloos (lang)wandelplezier gegarandeerd!Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.