Getest door Buitenexperts: op deze Meindl-schoenen worden langeafstandswandelingen in Nederland altijd een succes

Ons land herbergt vele mooie pareltjes. Hoe je deze het beste kunt ontdekken? Juist, door te wandelen. En met een langeafstandswandeling al helemaal. Tochten van honderden kilometers (in etappes te lopen) dwars door de natuur met fraaie uitzichten. Voor zo’n wandelavontuur mogen goede wandelschoenen niet ontbreken. Buitenexperts Gert-Jan en Margreet namen de proef op de som en testten twee paar Meindl-schoenen voor je uit tijdens een etappe van een langeafstandswandeling in Nederland. 

Meindl heeft al meer dan driehonderd jaar ervaring in het maken van wandelschoenen. En dat is te merken. Of je nu een korte wandeling maakt of gaat voor een echte kuitenbijter: het Duitse merk heeft voor elke wandeltocht én voet de perfecte schoen. Dat is niet anders met de Quebec Mid GTX en de Orlando GTX van Meindl. Beide in de wieg gelegd voor langeafstandswandelingen. Met deze schoenen loop je dan ook gegarandeerd weg. 😉

Meindl Quebec Mid GTX

Van de stadsjungle tot de bossen en alles er tussenin: met de Meindl Quebec Mid GTX, voor heren en dames, wandel je comfortabel en licht van de ene naar de andere buitenactiviteit. De schoen is uitgerust met een halfhoge schacht. Dit geeft een flinke dosis steun en grip aan de enkel waardoor ‘ie geschikt is voor heuvelachtige gebieden. Fijn pluspunt: door de hogere schacht neem je geen natuurlijke souvenirs zoals zand en steentjes mee naar huis.
 

Daarbij zorgt het waterdichte Gore-Tex-membraam dat je voeten de hele dag droog blijven. Het membraam laat je voeten ook nog steeds ademen, waardoor je geen last krijgt van warme voeten tijdens je wandelavonturen. Het buitenmateriaal van de Quebec Mid GTX is gemaakt van mesh. Een fijn en licht materiaal dat makkelijk te onderhouden is. Kortom: met de Meindl Quebec Mid GTX ben je klaar voor elke buitenbelevenis. 


Comfort-Fit: comfortabele fit voor bredere voeten

Verschillende wandelaars, verschillende voeten. Zeker als het om wandelschoenen gaat, moeten deze als gegoten zitten. En dat kun je zeker overlaten aan Meindl. Het merk heeft diverse technieken ontwikkeld zodat je altijd de perfecte pasvorm voor je voeten vindt.
 

Een van de grootste verschillen tussen voeten is de breedte. Voor de bredere voeten heeft Meindl de Comfort-Fit leest ontworpen. Een extra brede leest die zorgt voor meer ruimte bij de voorvoet en een stevige grip bij de hiel. Zo past een bredere voorvoet in de schoen zonder dat ‘ie gaat schuiven. De leest is daarnaast geschikt voor een hallux valgus. Zowel de Quebec Mid GTX als de Orlando GTX zijn onderdeel van de Comfort-Fit collectie van Meindl. In alle categorieën wandelschoenen heeft Meindl een Comfort-Fit leest.

 


Lees hier meer over de Comfort-Fit leest.


Meindl Orlando GTX

Met de Orlando GTX van Meindl sta je stevig in je schoenen. Deze stappers zijn gemaakt voor het afleggen van lange afstanden. Het bovenmateriaal van de schoen bestaat uit nubuck. Een soepel en zacht materiaal van leder dat zich goed aanpast naar de voet. En de schoen ook nog eens een mooie look geeft. De zool van de Orlando GTX van Meindl is beresterk en geeft goede grip op alle ondergronden.

Ook als de weergoden minder goedgezind zijn, blijven je voeten droog door het waterdichte Gore-Tex-membraam. Dat ook zorgt voor een goed ademend vermogen. Van gebaande tot ongebaande paden: met deze schoen van Meindl ga je altijd onbezorgd en comfortabel op pad. 

De test

Door weer en wind. Buitenexpert Gert-Jan testte gewapend met zijn dagrugzak en poncho de Meindl Orlando GTX in de Biesbosch. Daar liep hij een aantal etappes van het Hertogenpad. Buitenexpert Margreet nam op haar beurt de Meindl Quebec Mid GTX onder de loep. Terwijl het kwik de dertig graden aantikte, liep ze een etappe van het Trekvogelpad. Gert-Jan en Margreet testten de Meindl-schoenen onder meer op loopcomfort, waterdichtheid en grip. Lees snel verder voor hun bevindingen!

Meindl Orlando GTX: stevige stapper voor stevige wandelingen


Eerste indruk
“Mijn eerste indruk is die ik van een Meindl-schoen ben gewend: robuust en degelijk. Ik vind de klassieke bruine kleur erg mooi.”

Pasvorm
“De pasvorm is ruim, zoals je van een Comfort-Fit leest kunt verwachten. Deze is extra breed aan de voorkant van de voorvoet. Perfect voor mijn brede voeten!”

Testomstandigheden 
“Het originele plan om de Meindl Orlando GTX te testen was aanvankelijk op de Bever Dutch Mountain Trail waar ik mee zou gaan als begeleider. Helaas ging deze toch niet door vanwege onvoorziene omstandigheden. Erg jammer, maar omdat ik deze dagen vrij had, ben ik alsnog een paar dagen gaan wandelen in de Biesbosch. Hier heb ik een aantal etappes in twee dagen tijd van het Hertogenpad gedaan. Het weer was stormachtig en de paden modderig. Gewapend met een poncho en een dagrugzak ben ik ondanks de slechte weersvoorspellingen op pad gegaan.”

Loopcomfort en grip  
“Met een langeafstandswandeling in het achterhoofd heb ik de Meindl Orlando GTX getest en ik kan niet anders dan concluderen dat deze schoenen perfect zijn voor deze tochten. De Meindl Orlando GTX is voor een categorie A-schoen een vrij stugge en stevige, maar toch lichte wandelschoen met veel grip. Op de bospaden en de grindpaadjes van de Biesbosch waren deze schoenen nagenoeg perfect. Na twee dagen lopen, heb ik vrijwel geen gebruiks- of slijtsporen kunnen waarnemen. De zool was erg aan de stugge kant voor een A-schoen maar persoonlijk vind ik dat wel prettig lopen: asfalt en onverhard terrein zijn dan ook geen probleem voor de Meindl Orlando GTX. Door de goede demping lopen ze op asfalt ook nog lekker. Op onverhard terrein heb je echt het gevoel dat deze schoenen daarvoor zijn gemaakt!”

Waterdichtheid en ademend vermogen
“De schoen is waterdicht genoeg om lekker door de plassen te kunnen stampen! Let hierbij wel op: doordat de schoenen erg laag zijn, is in de plassen stampen geen aanrader. Tenzij je gaiters hebt. Ook met het ademend vermogen van de schoen zit het goed. Door het ademende Gore-Tex-membraan ventileert de schoen prima.”

Aanrader?
“Ik zou de Meindl Orlando GTX zeker aanbevelen voor als je een wat stevigere schoen zoekt voor langeafstandswandelingen, maar geen hoge schoenen wilt/kunt dragen. Het hoge comfort, de goede pasvorm (dankzij de brede Comfort-Fit leest) en stevige zool zorgen ervoor dat dit voor mij een ideale schoen is voor stevige wandelingen in Nederland.”


Wandeltip

Trek naast je paar Meindl-schoenen ook een paar Meindl-sokken aan. Deze sokken zorgen voor een hoop wandelcomfort. Ze voeren het vocht af en passen zich aan naar de breedte van je voet. De sokken zijn grotendeel gemaakt van duurzamere materialen en vormen zo de ideale verbinding tussen voet en schoen.

 


Meindl Quebec Lady Mid GTX: comfortabele alleskunner voor al je wandelavonturen


Eerste indruk
“De Quebec Lady Mid GTX van Meindl zijn lichtgewicht schoenen en komen in een mooie kleur. De hiel is goed verstevigd en de schoen is netjes afgewerkt.”

Pasvorm
“De schoen heeft een echte Comfort-Fit leest. Ik heb genoeg ruimte rondom mijn voet zonder het gevoel te hebben dat mijn voet zwabbert of klem zit. De omhooglopende neus heeft voldoende ruimte voor mijn tenen. De schoen sluit mooi aan, dat geldt ook voor de schacht om de enkel.”

Testomstandigheden
“Samen met mijn man heb ik de vijftiende etappe van het Trekvogelpad gelopen. Dit traject is 19,3 kilometer lang en loopt van Kasteel Hoekelum tussen Ede en Bennekom naar Otterlo. De weersomstandigheden waren warm. Heel erg warm. De maximale temperatuur lag die dag op 31 graden. Gelukkig loopt het overgrote deel van dit traject door het bos. Het terrein is zeer gevarieerd. Van paden met los zand tot verharde paden en diverse hoogteverschillen. Tijdens de hele tocht hebben de schoenen mij geen moment teleurgesteld. Ze boden goede grip en demping op alle ondergronden. Ik heb de tocht met een lichte dagrugzak en wandelstokken gelopen.” 


Loopcomfort en grip
“De schoen biedt voldoende steun aan mijn enkels en voet. Ik heb vrij instabiele enkels en loop daarom met wandelstokken. Tijdens het wandelen, heb ik geen enkele keer een gevoel van instabiliteit ervaren. De schoenen zitten heel comfortabel en wikkelen soepel en gemakkelijk af. Ze geven je ‘gang’. Je kunt de veters licht aantrekken en toch voldoende grip hebben. Tijdens de tocht heb ik ook niet meer omgekeken naar de veters. Die bleven keurig op spanning. Het gewicht van de Meindl-schoen is zeer licht en op alle ondergronden had ik een fijne demping en goede grip. De zool is in vergelijking met andere A/B-zolen van Meindl (bijvoorbeeld Ohio en Tessin Identity) best stug. Dit geeft de lichte schoen wel de benodigde stevigheid.”
 

Waterdichtheid en ademend vermogen
“De schoen is waterdicht. Omdat ‘ie goed om de enkel sluit, is er ook weinig water dat via de enkel de schoen inloopt. Ik heb dit onder meer getest tijdens een rit op de scooter terwijl het heel hard regende. Ook met het ademend vermogen zit het goed. Zelfs bij temperaturen van boven de dertig graden had ik geen last gehad van warme voeten.”

Aanrader?
“De Quebec Lady Mid GTX van Meindl is zeker een aanrader. Een alleskunner voor de voeten die een Comfort-Fit leest nodig hebben. Waar ik nog geen zicht op heb, is de slijtvastheid van de schoen zelf. Het rubberen laagje links en rechts van de neus oogt dun en fragiel. Ik vraag me af hoe dat er na meerdere wandelingen uitziet.”


Preventief poetsen

Met wat liefde en aandacht op z’n tijd voor je wandelschoenen kom je al een heel eind. Door je schoenen goed te onderhouden, vergroot je de levensduur. En kun je er dus langer van genieten.
 

Lees hier hoe je met deze onderhoudsbasics nog langer van je wandelschoenen geniet.




Wandelen begint bij Bever

Begint het al te kriebelen om op pad te gaan? Mooi, daarbij zijn de Orlando GTX en Quebec Mid GTX van Meindl je ideale metgezellen. Shop ze online of wandel naar een van onze winkels. Onze Buitenexperts helpen je graag bij het vinden van de juiste wandelschoenen. Bekijk ook de complete wandelschoenencollectie van Meindl online.



Nog op zoek naar wandelinspiratie? We’ve got you! Op ons blog vind je een grote dosis toffe routes en handige tips voor al je wandelavonturen. Vergeet deze en je leuke kiekjes niet te delen op onze Instagram met #buitenbegintbijbever. 

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.