Skiën, maar dan zonder die pijnlijke voeten

Metersdiepe spierwitte sneeuw, amazing uitzicht, frisse berglucht, de hele dag buiten zijn én gezellige après-ski. Fanatieke skiërs leven ervoor. Toch zullen velen ook de keerzijde kennen: onwijs pijnlijke voeten. Kramp, branderige voeten, noem maar op. Maar, no sweat: in een aantal Beverwinkels hebben we daar dankzij Salomon een oplossing voor:

Bootfitting. Dit is het laten aanpassen van je skischoenen met een Salomon Boot Fit Station. Dit is een soort oven waarmee skischoenen opgewarmd worden. Eenmaal goed warm kunnen ze precies naar jouw voeten gevormd worden.

De voordelen van bootfitting

Een skischoen die is ‘gebootfit’ zal hoogstwaarschijnlijk een betere algehele pasvorm hebben. Een beter passende schoen zorgt voor een comfortabele schoen, betere prestaties, een betere houvast, minder vermoeidheid en een betere isolatie.

 

Dus vaarwel met:

  • Kramp onder je voet
  • Het slippen of omhoog komen van de hiel of enkel
  • Verdrukken of samendrukken van je tenen
  • Pijn of druk op je scheenbeen
  • Tintelende tenen
  • Slapende voeten
  • Druk op je wreef

    

Binnen 10 minuten een Salomon skischoen op maat

Salomon is een leider op het gebied van voeten en pasvorm. Zo waren zij de eerste in 2008 die een door hitte vormbare shell lanceerden. Het merk weet maar al te goed dat iedere klant eigenlijk een skischoen wil die gelijk een instant fit heeft. Maar om aan de behoeftes van iedereens verschillende voeten te kunnen voldoen, is maatwerk soms gewoon nodig.

Wel blijft Salomon zich steeds ontwikkelen om maatwerk processen sneller en efficiënter te laten verlopen. Nu, in 2018, hebben ze voor de S/MAX en MTN skischoenen van de nieuwe collectie een nieuw bootfitting proces ontwikkeld om deze schoenen op maat te maken; Custom Shell HD. Dankzij de dunnere wandconstructie in deze schoenen heb je nu een volledig aangepaste buitenschaal binnen 10 minuten.

 

De oudere Salomon modellen zoals de X/PRO en QST PRO kunnen ook gebootfit worden. Dit proces duurt enkel 10 minuten langer.

    

Hoe werkt dat bootfitting proces precies?

Ben jij zo'n pechvogel met pijnlijke voeten op de piste? Dan is een skischoen geschikt voor bootfitting wellicht wat voor jou. Zowel de harde buitenkant van je skischoen - de shell genoemd - als de zachte binnenkant - de liner - kunnen bij verschillende Beverwinkels kosteloos op maat gemaakt worden met bootfitting. Lees verder hieronder bij welke winkels dat exact is. Zodra je jouw skischoen hebt uitgekozen, kan één van onze buitenexperts je op weg helpen om die pijnlijke voeten op de piste te voorkomen.

Het Bootfit Custom Shell HD proces

Stap 1 - Voeten opmeten

De oven wordt eerst voorverwarmd op 100 graden Celsius. Vervolgens zal de winkelmedewerker je voeten meten in zowel de lengte als de breedte, hierbij houd je je knieën licht gebogen. Vervolgens krijg je een advies over jouw beste maat voor de skischoen.

Stap 2 - Verwarmen van de shells

De winkelmedewerker haalt de liners uit je skischoenen en plaatst deze in de voorverwarmde oven met de gespen open. Twee minuten later mogen ze er weer uit gehaald worden.

Stap 3 - Step in & Expend

* PING* De winkelmedewerker doet handschoenen aan, haalt de shells uit de oven en plaatst de liners weer terug in de skischoenen. Je voeten mogen in de skischoenen en de gespen worden op de meest losse stand dichtgedaan. Weer met licht gebogen knieën mag je 3 minuten wachten. Grote kans dat je in de tussentijd wintersport tips krijgt van de winkelmedewerker 😉. Tijdens deze 3 minuten omsluiten de verwarmde shells je voeten.

Stap 4 - Afkoelen

De medewerker haalt hierna twee coolpacks uit de Boot Fit Station en wikkelt deze om je skischoenen zodat de pasvorm kan fixeren. Je mag nog even in dezelfde positie blijven staan, nu voor 5 minuten lang. Kan die medewerker nog even doorpraten over de laatste aanraders. *PING* Na deze vijf minuten mogen de hoezen eraf en zijn ze klaar om - zo pijnloos mogelijk - mee te gaan skiën!

Check onderstaande video voor het volledige proces

Bootfit 3D Seamless Liner proces

Als er nu nog drukpunten in de skischoen zitten die voor afknelling zorgen, kan ook de liner gefit worden. Zitten de schoenen al goed, dan is er geen noodzaak om ook de liner te fitten. Dit proces gaat als volgt:

Stap 1 - Voeten opmeten

Mocht het nog niet zijn gedaan; ook hiervoor moeten je voeten vooraf gemeten worden.

Stap 2 - Verwarmen van de skischoen

Een ander warmte appraraat wordt door een winkelmedewerker uit de Boot Fit Station gehalad. De skischoenen mét liners worden hierin 5 minuten lang verwarmd.

Stap 3 - Step in & Expend

*PING* De winkelmedewerker opent de gespen van de schoenen, helpt je de schoenen aan te doen en doet de gespen dicht. om een goede pasvorm te creëren rondom je Archillespees is het nodig om een even met de hak op de grond te stampen. Uiteraard met gepast beleid 😉.

Stap 4 - Wachten

Het enige wat nu nog rest te doen: 10 minuten wachten.

Deze Salomon skischoenen kunnen gebootfit worden

Deze modellen van Salomon kunnen niet gebootfit worden: X PRO 70 W & X PRO 80 M.

Beverwinkels waar bootfitting mogelijk is

Dus: laat je niet langer tegenhouden door pijnlijke voeten en laat je skischoenen bij onze Salomon Boot Fit Station bootfitten. Heb je er weleens aan gedacht om te gaan wintersporten in Italië of wil je weten wat je naast skiën en snowboarden kan doen tijdens je wintersportvakantie? Je leest het allemaal op onze blog.