Skibrillen

Geef je ogen volledig de kost op de piste met onze schitterende ski- en snowboardbrillen. Verblindend, in figuurlijke zin dan. Want deze technische goggles beschermen je juist tegen verblinding door de sneeuw. De goggles zijn verkrijgbaar met cilindrische of sferische lens of met gepolariseerde lenzen om schitteringen weg te filteren. Sommige skibrillen zijn uitgerust met een verwisselbaar frame en een schuimrand om te zorgen voor optimaal draagcomfort en een goede aansluiting. Bij elke ski- of snowboardbril staat duidelijk vermeld onder welke weersomstandigheden en dus bij welke hoeveelheid licht – zonnig of juist bewolkt – de bril het meest tot zijn recht komt.

Te veel keuze? Vind in 4 stappen jouw skibril

Filter:
298 artikel
Bekijk 0 artikelen per pagina
Sorteer:
Populair
  • Populair
  • Korting
  • Prijs (oplopend)
  • Prijs (aflopend)
  • Merken: A - Z
  • Merken: Z - A
max aantal bereikt
3 artikelen vergelijken
Bekijk nuBekijk nu
Bekijk actieBekijk actie

Skibrillen

Een skibril is je beste vriend tijdens het wintersporten. In de online Bever collectie tref je technische goggles van toppers als Julbo, Sinner, Smith, Uvex, Aphex, Giro en adidas. Om de online keuze makkelijk te maken, maak je gebruik van de filterbalk bovenaan de pagina. Via de balk selecteer je jouw keuze. Ga je last minute op vakantie? Met de handige filter voor levertijd ben je niet teleurgesteld over het vinden van een ski zonnebril die de volgende dag niet leverbaar is.

Het is belangrijk om een goed passende goggle te hebben, zodat deze de hele dag comfortabel blijft zitten. Voor een geslaagd wintersportavontuur is het ook belangrijk om rekening te houden met de categorie van de lens. Hoe dan?


Categorie van de lens

Hoe meer zonneschijn, hoe donkerder de lens moet zijn om de beste bescherming te kunnen blijven bieden en tegelijkertijd niet verblind kan worden kijken door de felle zon. Bij slecht weer daarentegen biedt een bril met lichte lenzen een meer contrastrijk beeld op om veiliger je weg naar beneden te kunnen vinden. Voor welke weersomstandigheden een bril geschikt is, wordt aangegeven met categorie 0 t/m 4.

1.       Categorie 0 en 1 hebben een neutrale, lichtgele of -oranje kleur. Deze bieden vooral bescherming tegen de kou, wind en sneeuw en zorgen voor een contrastrijker beeld. Deze lenzen zijn ideaal bij slecht zicht tijdens sneeuwval, mist en laaghangende bewolking.
2.       Bij (lichte) bewolking, wisselend bewolkt weer en pistes in de bossen en aan de schaduwzijde van de berg biedt een categorie 2 de uitkomst.
3.       Voor zonnige omstandigheden op wintersport is een categorie 3 skibril ideaal.
4.       Voor zeer zonnige omstandigheden hoog in de bergen, zoals wintersport op een gletsjer of bij expedities, wordt categorie 4 aangeraden.


Cilindrisch of sferische lenzen

Het grote verschil tussen een cilindrische of sferische lens zit hem met name in de bolling van de lens Een cilindrische lens bolt van links naar rechts en geeft een breed gezichtsveld. Een sferische lens heeft daarnaast ook een bolling van boven naar beneden. Doordat dit meer de natuurlijke vorm van je oog volgt, wordt het beeld nog minder vertekend dan bij een cilindrische lens en dit zorgt voor zeer helder zicht.

 

Fotochromatisch lenzen

Omdat het weer op wintersport vaak zeer wisselend en onvoorspelbaar is, heb je voor optimaal zicht zowel een skibril voor zonnig als voor slecht weer nodig. Een optie is om een skibril te nemen waarvan de lens te verwisselen is. Heb je geen zin om je skibril of lens te hoeven wisselen, dan heb je ook skibrillen met fotochromatische lenzen. Deze passen zich automatisch aan naar de hoeveelheid licht. Zo heb je een mooi- een slechtweerbril in één.


Polariserend lenzen

Om schitteringen van water en sneeuw tegen te gaan wordt vaak een spiegelende coating gebruikt. Dit is een eenvoudige oplossing, maar coatings kunnen kwetsbaar zijn. Een andere optie is een polariserende lens. Hierbij wordt een groot deel van de schitteringen niet teruggekaatst door de coating, maar gefilterd door de lens zelf.