Slaapzakken

Lekker na een vermoeiende dag in je slaapzak kruipen en een beetje nagenieten. Desnoods luisterend naar het getik van de regen op je tent of het geroezemoes in een berghut. Slapen is een levensbehoefte en we moeten nu eenmaal goed slapen om te kunnen blijven functioneren. Hoe comfortabeler we slapen des te meer uitgerust we de volgende dag zijn. Of je nu een festivalslaapzak voor in de zomer of een dikke donzen mummieslaapzak voor in de winter wilt kopen, Bever is altijd in staat jou overal ter wereld comfortabel te laten slapen.

Moeite met kiezen? Kijk op onze keuzehulp over slaapzakken welke het meest voor jou geschikt is.

 

Hoe kies je een slaapzak?

    

filter:
326 artikelen
Bekijk 96 artikelen per pagina
Sorteer:
Populair
  • Populair
  • Korting
  • Prijs (oplopend)
  • Prijs (aflopend)
  • Merken: A - Z
  • Merken: Z - A
...
max aantal bereikt
Vergelijken kan vanaf 2 artikelen
Bekijk nu
Bekijk cadeautipsBekijk cadeautips
...

Slaapzakken

Of je nu een festival bezoekt of een skitourtocht maakt in de Alpen, slapen moeten we allemaal. Maar waar we ook slapen, we slapen het liefst zo comfortabel mogelijk. Nu liggen de eisen voor een festivalslaapzak natuurlijk anders dan voor een expeditie slaapzak, daarom voert Bever een breed assortiment van slaapzakken voor de meest uiteenlopende omstandigheden. Met merken zoals The North Face, Vaude, Mountain Equipment, Mountain Hardwear, Nomad en Ayacucho kunnen wij je altijd van de beste slaapzak voorzien. Om zelf al tot een juiste keuze te komen, kijk dan eerst eens op de keuzehulp voor slaapzakken
 

Deken of mummiemodel slaapzak

De vorm van een slaapzak is bepalend voor het comfort dat je ervaart. In een dekenslaapzak kun je je heerlijk vrij bewegen en is daardoor ideaal voor temperaturen tot 10 °C. Een dekenslaapzak behoort door zijn omvang en materiaalgebruik niet tot de lichtste slaapzakken. Een mummieslaapzak sluit juist nauw aan het lichaam aan waardoor je ook minder overtollige ruimte hoeft te verwarmen. Mummies isoleren daardoor beter dan dekens en met voldoende vulling zijn ze geschikt voor temperaturen onder 10 °C tot desnoods -40 °C

 

Donzen of synthetische vulling

De vulling van een slaapzak is minstens zo bepalend voor het comfort als het model van de slaapzak. Een donsgevulde slaapzak is over het algemeen lichter en compacter dan een slaapzak met synthetische vulling, zelfs als ze hetzelfde temperatuurbereik hebben. De moderne, met synthetische vezels gevulde slaapzakken zijn echter een prima en goedkoper alternatief voor dons.

 

Ongeacht het bovenstaande is je eigen warmtehuishouding van belang. Ga dus warm je slaapzak in want een slaapzak, ook de dikste, isoleert alleen wanneer er iets te isoleren valt. Warmte die er niet is kan ook niet vastgehouden worden. Maak dus nog even een avondwandeling, vooral als je het al koud hebt.