Nieuw bij Bever: een maandelijkse update van de jonge boswachter Floris

Maak kennis met Boswachter Floris en ontdek Nederland zoals je nog nooit hebt gezien. Floris zal iedere maand op het Bever Blog vertellen wat hij als boswachter zoal tegenkomt. In deze eerste editie van de serie stelt hij zich voor, zodat jullie weten wat je de komende maanden van de jonge Boswachter Floris kunt verwachten. #buitenisnooitverweg

Even voorstellen...

Elke keer als ik mezelf aan iemand voorstel zie ik een lichte verbazing in de ogen wanneer ik vertel dat ik boswachter ben. Ik voldoe dan ook niet bepaald aan het stereotypebeeld dat de meeste mensen hebben. Bij een boswachter denken mensen vaak aan een oude grijze man die met een hoed op zijn hoofd en geweer op zijn rug door het bos struint, waarbij hij vergezeld wordt door een hond. Deze verbazing neemt toe als ik vertel dat de boswachter anno 2018 niet alleen in het bos, maar ook in je Instastory te zien is. Sterker nog; de boswachter anno 2018 blogt voor Bever!

blog-boswachter-floris-voorstellen

Waarom word je op 23-jarige leeftijd boswachter?

Superleuk natuurlijk, maar waarom ben ik als 23-jarige boswachter geworden? In mijn geval begint dit verhaal op Terschelling. Op dit prachtige Waddeneiland kwam ik middels een stage voor de opleiding Toegepaste Biologie voor het eerst in contact met Staatsbosbeheer en boswachters. In de maanden dat ik bezig was met onderzoek naar rugstreeppadden kwam ik er meer en meer achter dat boswachters een ontzettend breed takenpakket hebben en dat het beroep inhoudelijk heel erg goed bij mij past.

De boswachter is niet alleen buiten

Tegen de verwachting van mensen in spenderen boswachters ook een aanzienlijk deel van hun tijd binnen. Om dingen buiten mogelijk te maken moet er namelijk eerst vergaderd, getelefoneerd, gemaild en geadministreerd worden. Het is voor een goede zaak, al zouden boswachters geen boswachters zijn als ze er niet alles aan zouden doen om de tijd die ze binnen spenderen tot een minimum te beperken. Van achter je bureau zie je niet snel een rode wouw overvliegen, het ruikt er niet naar de reuzenzilverspar en de kans dat je een ree tegenkomt is verwaarloosbaar.

Wat kun je de komende maanden van mij verwachten?

Elke maand geef ik een inkijkje in mijn wereld. In mijn maandelijkse blog gaat het in essentie maar over één ding: buiten. Zowel over wat ik buiten zie, doe en meemaak, als over wat jullie buiten kunnen zien, doen en meemaken. Ik hoop dat ik kan laten zien wat mijn werk allemaal inhoudt en ik geef tips die je kunnen helpen om onze Nederlandse natuur nog beter te beleven. De ene keer leg ik uit waarom er geregeld bomen gezaagd worden in het bos, in het andere blog geef ik je tips om wild te spotten. Iedere eerste maandag van de maand ontdek je Nederland vanuit een bijzonder oogpunt. Als jullie mij voor nu willen excuseren, ik ben weer naar buiten!

Mocht je mij in de tussentijd al willen volgen…check Instagram: @boswachterfloris

Wil je nog meer tips van de boswachters van Nederland? Lees dan eens het artikel over de Boswachterspaden die je naar de mooiste plekken in Nederland leiden. Of ga terug naar het blog.

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.