GRATIS LEVERING vanaf 25,-

GRATIS RETOURNEREN in de winkels

365 DAGEN bedenktijd*

GRATIS ACHTERAF betalen met Klarna

Op deze 5 Nederlandse stranden vind je een oase van rust

Het zomerse weer zorgt ervoor dat je Nederland helemaal niet hoeft te verlaten voor een heerlijke vakantie. Iets met #buitenisnooitverweg 😉. Dat betekent echter wel dat onze campings nog nooit zo goedbezocht zijn en de Nederlandse stranden vollopen. Maar…. onze kustlijn is lang. Daarom hebben wij, speciaal voor jou, een selectie stranden waar je een oase van rust ervaart.

Meijendel strand

Het Meijendelse strand ligt tussen Wassenaarse slag en Den Haag (of Scheveningen). Een strandtent vind je hier niet en dat zorgt ervoor dat mensen wegblijven. Zorg er dus wel voor dat je eerst bij een lokale supermarkt genoeg eten en drinken aanschaft. Vooral met dit warme weer moet je genoeg water drinken (no sh*t sherlock). 


Houd rekening met een wandeling van 20 minuten vanaf het parkeerterrein bij Boerderij Meijendel. Of pak de fiets, het fietspad begeleidt je er zo naar toe. Geniet van de zonnestralen, smeer je goed in en pak er een frisbee bij, want ruimte is er genoeg.

Scheveningen Slag Arendsduin

Ook ’s-Gravenzande laat zien dat je niet naar Scheveningen hoeft om een verfrissende duik in de Noordzee te maken. Je vindt hier een kustlijn van 3 kilometer met 3 prachtige stranden. Met een beetje wiskundig inzicht begrijp je dat ieder strand een kilometer lang is. 


Slag Arendsduin is onze favoriet. Je fietst door het prachtige duinlandschap van Westland naar het strand. Ook hier zijn geen strandtenten te bekennen dus breng een volle picknickmand mee zodat je met een volle maag van de zonsondergang geniet. Honden zijn hier ook toegestaan 🐶. Woef.

Terschelling - Formerum

Strand Formerum is wat ons betreft het mooiste strand van Terschelling. Yes, we know, het is wellicht een wat langere tocht om te komen, maar dat is de moeite waard. Parkeren kan bij Parkeerterrein Molenweg waarna een wandeltocht van circa 225 meter op je staat te wachten. Easy!

Als je hier lekker gaat chillen heb je geen picknickmand nodig. De Zandzeebar is om de hoek en zal je van een heerlijk hapje eten (en drinken) voorzien.

Breda - Belcrum Beach

Dit is de vreemde eend in het lijstje. Maar een stadsstrand is ook een strand en mag niet in onze lijst ontbreken. Belcrum Beach is een top plek op het voormalige Mammoet terrein in Breda. In Breda is iedereen met dit weer de stad uit of vertrekt in de ochtend richting de kust, zodat jij met de voeten in het zand op dit stadsstrand tot rust kan komen.

Op zaterdagochtend 10.00 uur kun je zelfs meedoen aan een yoga-sessie 🧘🏻‍♂️  waarna je helemaal zen in een ligstoel kunt chillen met een goed sapje. En ben je aan het einde van de avond wel klaar met al die rust? Gedurende de zomer zijn er ook feestjes.

Oranjezon - Vrouwenpolder - Zeeland

Daar is 'ie eindelijk: Zeeland. Tussen de Vrouwenpolder en Oostkappelle ligt het prachtige lege strand Oranjezon. Het ligt aan de noordwestkust van Walcheren en is gelegen in de binnenduinrand. Je zult wel even moeten wandelen of fietsen om er te komen, maar dan kun je na wat beweging lekker ontspannen op een badhanddoek. 

Je kunt dit strand uiteraard ook nog combineren met een bezoek aan Middelburg. Neem dan ook vooral een kijkje in onze winkel 😁.

That's it. Dit was onze eigen selectie, maar uiteraard zijn er nog meer rustige stranden te vinden in Nederland. Denk aan de Schoorlse Duinen, de IJmuiderslag of het Zuid-Westen van Texel. Heb jij een goede tip? Laat het ons via Facebook weten. Of ben je toch op zoek naar meer beweging? Check dan vooral de beste kano- en kajakspots in Nederland.