Met deze gids vind je het ideale Garmin-smartwatch voor jouw favoriete buitenactiviteit

Wie iets sportiefs doet, draagt tegenwoordig bijna altijd een smartwatch. Logisch: het is interessant, inspirerend en geeft een berg voldoening om het resultaat van je inspanning te zien. Wist je dat Garmin voor elk type activiteit – fietsen, hardlopen, (berg)wandelen, klimmen/boulderen en ‘gewoon’ dagelijks actief zijn – de ideale smartwatch heeft? We zetten onze favorieten voor je op een rij. 

Welk horloge het best bij je sportieve activiteit past, hangt af van verschillende dingen. Wat je precies van je smartwatch wilt weten, welke extra functies je graag zou willen en hoe lang de accu moet meegaan, om een paar zaken te noemen. We helpen je graag in je zoektocht naar het perfecte sporthorloge. Klik meteen door naar jouw activiteit om te weten welk Garmin-smartwatch het best bij jou past! 

1. Fietsen: Fenix 7 en Fenix 7 Pro

Fietsers willen niet alleen weten hoe hard en hoe ver ze rijden, maar ook op welke gemiddelde snelheid ze dat doen en hoe laag of hoog hun hartslag is. En, niet onbelangrijk: wáár ze (gaan) fietsen. Een polslaghartmeter, kompas en ingebouwde gps-functie moet een smartwatch voor fietsers dus sowieso hebben. Dat alles hebben de Fenix 7 en Fenix 7 Pro en nog veel meer. Een thermometer en een barometrische hoogtemeter, bijvoorbeeld.

 

Na je training vind je je rondetijd, de afgelegde route en al je andere gegevens makkelijk terug op de gratis Garmin Connect-app. Ook tijdens je training houden de Fenix 7 en Fenix 7 Pro jouw uithoudingsvermogen in de gaten. Dankzij deze RealTime Stamina-functie wordt jouw conditie tijdens de activiteit ingeschat zodat je precies alles kunt geven. Daarnaast kun je je horloge gemakkelijk connecten met Bluetooth en WiFi. Muziek opslaan en luisteren via Spotify? Check, kan ook! 


2. Hardlopen: Fenix 7, Fenix 7 Pro en Forerunner 265

Niet alleen fietsers, maar ook hardlopers lopen weg met deze robuuste smartwatch. Want: de Fenix 7 en Fenix 7 Pro geven uitgebreide statistieken over al je prestaties, waaronder afstand, hartslagzones, cadans, staplengte en raceprognoses. De Fenix 7 Pro doet daar nog een schepje bovenop. De vernieuwde GEN-5 hartslagsensor brengt de prestaties nog beter in kaart en geeft een goed inzicht in hoe het lichaam reageert op een training. Ook langdurige inspanningen houdt de Garmin 7 Pro secuur bij. Ren je in een heuvelachtig landschap of ga je trailrunnen? Met de hill-score meet het slimme horloge je hardloopkracht op steile hellingen en het hardloopuithoudingsvermogen op lange beklimmingen.

 

Daarnaast ontvang je tijdens het rennen berichten en notificaties, en kun je zelfs je telefoon opnemen (alleen als het echt moet). Het always on-display is ook in de felle zon goed zichtbaar, waardoor je de hele tijd kunt zien hoe hard, ver en lekker je gaat. Maar jij niet alleen: de Fenix 7 en Fenix 7 Pro kijken ook mee en geven suggesties voor je volgende training. Zo helpt deze alwetende smartwatch je om je loopprestaties duurzaam te verbeteren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de geïntegreerde kaart- en navigatiemogelijkheden.

 

De Garmin Forerunner 265 is het ultieme hardloophorloge. Dit gps-horloge is speciaal gemaakt voor hardlopers en triatleten die altijd het beste uit zichzelf willen halen. Of je nou traint voor een marathon of voor je eerste tien kilometer-loop (waarvoor je trouwens stuk voor stuk gratis trainingsschema's kunt downloaden); de Forerunner 265 denkt met je mee. En dankzij het amoled-touchscreen, heb je altijd goed (in)zicht op je vorderingen. 😉

 

Dagelijks ontvang je op basis van je conditie, niveau en hardloopdoelen trainingssuggesties. Daarbij kijkt de Forerunner 265 niet alleen naar je laatste training, maar houdt ‘ie ook rekening met zaken zoals stress, dagelijkse activiteiten en hoe je slaapt. Ook geavanceerde fysio-functies zoals focus van trainingsbelasting en raceprognose helpen je om je hardloopdoelen te bereiken. En met 8 GB intern geheugen kun je uren aan muziek downloaden naar jouw horloge, inclusief afspeellijsten van Spotify en Deezer.

 

Ben je een duursporter? Dan is de Enduro 2 Sapphire een goede keuze. Met dit robuuste gps-horloge kun je alles meten wat je wilt. Door de ingebouwde zonnecel ben je verzekerd van een lange levensduur die perfect is voor het afleggen van lange afstanden. 


3. Wandelen: Instinct Solar 2

Maak je regelmatig langere, wat intensievere wandelingen? Dan is het Instinct 2 Solar gps-horloge een fijne. Door de ingebouwde zonnecel gaat de batterij van dit outdoorhorloge extra lang mee. Daarnaast monitort de robuuste Instinct Solar 2 de hele dag je hartslag, activiteit, slaap- en stressniveau.
 

Met dank aan de Body Battery Energy Monitor geeft ‘ie je zelfs een seintje als het verstandig is om even te rusten, én wanneer het juist tijd is om weer in de benen te gaan. De goede kant op uiteraard, want met de Instinct Solar 2 om je pols is verdwalen een uitdaging: de smartwatch heeft een ingebouwd 3-assig kompas, barometrische hoogtemeter en kan connecten met zowel gps als Glonass en Galileo. Die wijzen je zelfs in moeilijk bereikbare, afgelegen gebieden feilloos de weg. 


Wat is het verschil tussen de Fenix 7 en Fenix 7 Pro?

Zoals je leest, hebben we het in dit blog over de Fenix 7- en Fenix 7 Pro-serie van Garmin. Beide horloges zitten boordevol handige functies voor in het dagelijkse (buiten)leven. De Fenix 7 Pro-modellen zijn de opvolger van de Fenix 7. We zetten de nieuwe features hieronder voor je op een rijtje. 

  • Zonne-energie: alle modellen uit de Fenix 7 Pro-serie werken op zonne-energie.
  • LED-zaklamp: voor een beter zicht tijdens het trainen in het donker en op momenten dat het nodig is.
  • GEN-5 hartslagmeter: de vernieuwde hartslagmeter brengt je prestaties nog beter in kaart voor verschillende activiteiten.
  • Endurance score: meet hoe je prestaties zich ontwikkelen op langdurige inspanningen.
  • Jetlag adviseur: Op reis? Met de Jetlag adviseur krijg je handige tips hoe je het beste kunt omgaan met je jetlag. 

De Fenix 7 Pro is net als de Fenix 7 verkrijgbaar in de 7, 7S en 7X-modellen. Het grootste verschil tussen deze modellen zit in de grootte van de behuizing en de batterijduur. Daarnaast is bij Bever exclusief de Sapphire Solar Edition verkrijgbaar van de Fenix 7. Deze zijn voorzien van Sapphire glas en hebben een zonne-oplaadlens. 




4. Meerdaagse trektocht in de bergen: Tactix 7 Pro Solar

Wandelaars die er graag een schepje bovenop doen en dit bij voorkeur in de bergen doen, kiezen voor het Tactix 7 Pro Solar smartwatch. Dit extreem stevige (want met het onbreekbare Power Sapphire glas), ruige, waterdichte gps-horloge laadt op via zonne-energie. Bovendien heeft het een schat aan tactische functies, kaarten (inclusief oneindige navigatiemogelijkheden), muziek en allerlei geavanceerde trainings- en veiligheidsfuncties. Vooral de Pulse OX2-sensor is ideaal voor bergwandelaars: die houdt in de gaten of je op hoogte goed acclimatiseert en of je lichaam wel goed en genoeg zuurstof opneemt. En hij kan nog véél, véél meer. Vind je dit net iets te veel functionaliteiten en mogelijkheden? Dan zijn de eerder genoemde Fenix 7, Fenix 7 Pro en de Instinct Solar 2 smartwatch ook uitermate geschikt voor bergwandelingen. 


5. Klimmen en boulderen: Fenix 7X Sapphire en Fenix 7X Pro

We zeiden het al eerder: de horloges uit de Fenix 7- en Fenix 7 Pro-serie zijn stuk voor stuk multisporthorloges. De robuuste Fenix 7X Sapphire of Fenix 7X Pro zijn met name in trek bij klimmers en boulderaars. Niet in het minst dankzij het krasbestendige display en het feit dat het ontwerp gericht is op langdurig draagcomfort. Ook de lange accutijd speelt een belangrijke rol: het horloge heeft een expeditiemodus met gps-modus die extreem weinig energie verbruikt en daardoor wekenlang meegaat. De topografische kaarten inclusief namen en moeilijkheidsgraden van afdalingen voor tweeduizend skigebieden over de hele wereld zijn finishing touch. En dan hebben we het niet eens gehad over alle andere handige functies van de Fenix 7 voor op wintersport.


6. ‘Gewoon’ dagelijks actief en gezond leven: Venu 3

Wie nu denkt dat smartwatch alleen voor fanatieke fietsers, Iron Man-fanaten en Kilimanjaro-klimmers zijn, heeft het mis. Ook wanneer je een ‘gemiddeld’ actief leven leidt, is een smartwatches een onmisbaar accessoire. Als je weet hoe het met je gezondheid gesteld is, kun je nóg beter naar je lichaam luisteren en (dus) zo fit mogelijk blijven. 
 

De Venu 3 is een stijlvol smartwatch voor iedereen die graag gezond(er) wil leven. Met dank aan verschillende functies weet dit waterbestendige horloge precies wat je presteert. Zo houdt ‘ie je gemiddelde snelheid tijdens bijvoorbeeld het wandelen bij, maar ook stressniveau en slaapritme: de Venu 3 meet het allemaal nauwkeurig en vertelt je het precies op het heldere scherm. Bovendien geeft ‘ie elke ochtend een morning rapport. In een oogopslag zie je hoe je sliep, je stressniveau en je agenda van de dag. Zonder telefoon luister je naar je favoriete muziek of podcast. Oproepen, appjes en andere berichten komen gewoon op je horloge binnen en kun je beantwoorden met het toetsenbord op het scherm. Heb je een Android-smartphone? Dan zijn alle foto’s op het display van je horloge zichtbaar. En als je de Garmin Pay app hebt, kun je ook nog eens contactloos betalen. En dat allemaal in een horloge om je pols! 😊


Hoeveel zonlicht is er nodig om mijn Garmin-smartwatch op te laden?

Het gros van de genoemde Garmin-smartwatches in dit blog is voorzien van een handige zonnecel. Zo wordt de batterij van jouw horloge opgeladen terwijl je buiten geniet. Dubbele winst! Maar hoeveel zonlicht is er nodig om jouw Garmin-smartwatch op te laden?
 

De sterkte van het zonlicht geven we aan in lux. Om de Fenix 7 Solar-modellen, Fenix 7 Pro, Instinct Solar 2 en Taxtic 7 Pro Solar op te laden heb je zo’n 50.000 lux direct zonlicht nodig. Op een licht zonnige januaridag in Nederland reikt de sterkte van het zonlicht tussen de 10.000 en 40.000 lux, terwijl je op een goede zomerdag makkelijk 100.000 lux haalt. 


Elke buitenactiviteit begint bij Bever

Of je nou gaat wandelen, fietsen, klimmen of gaar hardlopen; bij Bever weten we precies wat je nodig hebt om het beste uit jezelf te halen. Check de complete collectie van Garmin online of kom langs in een van onze winkels. Onze Buitenexperts helpen je graag bij het kiezen van de juiste uitrusting voor jouw buitenavonturen. 

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.