Avontuur dichtbij: de 5 leukste klimbossen in Nederland

Hoge bomen vangen veel wind, zeggen ze. Wat ze óók vangen: kinderen. Veel kleine avonturiers voelen bij het zien van een hoge boom een onweerstaanbare drang om naar de top te klauteren. In deze 5 klimparken kunnen ze hun lol op.

 

Slingeren, hangen, omhoog trekken, jezelf uitdagen… In deze klimbossen in Nederland kunnen kinderen superspannende (en toch prettig veilige) parcours afleggen. Ouders doen stoer mee of moedigen aan vanaf de grond. Deze parken bieden gegarandeerd een avontuurlijk dagje uit

 

Let op: de meeste parken hanteren een minimum lengte van 1.30 m. Voor de allerkleinsten is vaak een speciaal kids parcours uitgezet.

 

1. Fun Forest, Amsterdamse Bos

Fun Forest in het Amsterdam Bos biedt maar liefst negen verschillende klimparcoursen van 4 tot 15 meter hoog, onderling verschillend in moeilijkheidsgraad.

2. Klimbos Garderen

Ook dit klimpark telt negen klimsporen. Wat Klimbos Garderen van andere parken onderscheidt, is dat één van die negen parcoursen op 25 meter (!) hoogte uitgezet is.

3. Klimbos Achterhoek, Ruurlo

In klimbos Achterhoek, Ruurlo is niets kunstmatig aangelegd, maar past het park zich volledig aan de natuur aan. Tip: daarna pannenkoeken eten in restaurant De Heikamp.

Kledingvoorschriften bij een Klimbos

Wat kun je het beste aantrekken op een dagje slingeren, balanceren en klimmen? Denk in elk geval aan:

  • Een dun jasje dat je gemakkelijk compact kunt opbergen

4. Fun Forest, Almere

Welkom in het grootste klimpark van Nederland met eindeloze ziplines. De langste is – we kid you not – maar liefst 160 meter lang.

5. Klimbos Brabantse Wal, Bergen op Zoom

Klimbos Brabantse Wal barst van de leuke en uitdagende routes voor jong en oud en biedt de kers op de taart voor thrillseekers. De ‘grijze’ route bestaat namelijk uit een vrije val van 14 (!) meter en een bungeejump, waarbij je van 9 meter hoogte in een reusachtig net springt.

 

Interessant: ontdek ook hoe je als Bever Buitenvriend 20% korting krijgt op de leukste en meest avontuurlijke klimparken van Nederland.

Dit artikel verscheen ook in de herfsteditie ‘19 van ons outdoormagazine Buitentijd. Meer lezen? Bekijk de digitale versie of pak ‘m mee in één van onze winkels.