GRATIS LEVERING vanaf 25,-

GRATIS RETOURNEREN in de winkels

365 DAGEN bedenktijd*

GRATIS ACHTERAF betalen met Klarna

Buiten klimmen: dit zijn de tofste klimmuren in Nederland

Klimmen in klimhallen is tof en groeiend in populariteit. Dat weten we al sinds de eerste klimmuur in 1992. Enige nadeel: wij doen dit (meestal) binnen en dan missen we toch de buitenlucht. Good to know: er zijn ook outdoor klimmuren én klimhallen met een buitengedeelte! En omdat we zo van lijstjes houden, hebben we de vetste voor je opgesomd. De laatste in het rijtje is letterlijk onze grootste favoriet.

Iedereen klimt bij deze klimhallen op eigen niveau. Wel is er één voorwaarde: voordat je zelfstandig mag klimmen moet je eerst een basiscursus volgen. Dit kan bij bijvoorbeeld de Klimmuur Holland Spoor naast onze winkel Bever The Globe. Wanneer je het klimbewijs in the pocket hebt, mag je zelfstandig klimmen in alle klimhallen van Nederland.

1. Monte Cervino - Bergschenhoek

Buiten klimmen op een 'echte' berg doe je in klimcentrum Monte Cervino midden in het Rottemeren gebied. Deze betonnen buitenwand is een abstracte versie van de berg Matterhorn in de Alpen, heeft een oppvervlakte van 1350 vierkante meter en is bijna 35 meter hoog.

2. Ayers Rock - Zoetermeer

De klimhal van Ayers Rock is meerdere malen uitgeroepen tot de leukste klimhal van Nederland tijdens een verkiezing van de NKBV. Naast de indoor klimwanden hebben ze een outdoor klimwand met een oppervlakte van 550 vierkante meter met verschillende klimroutes.

3. Het Buitencentrum - Overasselt

Op de muur van Het Buitencentrum vind je een iets kleinere , maar niet minder leuke, klimmuur met verschillende klimroutes. Na de instructie klim je omhoog en eenmaal boven aangekomen luid je de klok.

4. Klimmuur Kalymnos - Utrecht

De spectaculaire hoge buitenklimwand Kalymnos vind op de P+R De Uithof en is genoemd naar het Griekse klimeiland Kalymnos. Deze outdoor klimwand bestaat uit twee betonnen wanden waarvan de hoogste 30,8 meter is. De hoge wand maakt halverwege een knik en heeft dan een 8 graden hellingshoek. De lage wand (14,2 meter) staat in een hoek van 15 graden. De wanden zijn van beide kanten te beklimmen. In totaal kan je hier 50 verschillende klimroutes doen en deze worden - fijn voor de afwisseling - regelmatig aangepast.

5. Klimhal Amsterdam

De grootste klimhal van de Benelux staat nabij station Amsterdam Sloterdijk en beschikt over een toren van 20 meter hoog met in totaal 700 vierkante meter klimoppervlakte. Wel handig om te weten: buiten moet er geklommen worden met eigen materiaal (setjes en touw).

6 - Excalibur Climbing Wall - Groningen

Last but not least en letterlijk onze grootste favoriet: de Excalibur Climbing Wall. In het Groningse Sportpark Kardinge vind je deze 's-werelds hoogste klimmuur. Dit enorme gevaarte weegt een bescheiden 40 ton en prijkt zo'n 37 meter boven het landschap uit. Het overhangende deel is 11 meter.

 

Door de vorm van de muur is 'ie geschikt voor relatief gevorderde tot extreem gevorderde klimmers. Voor de fanatieke klimmers: als je hier meer dan één dag achter elkaar wil klimmen, kun je - voor niks - je tentje opzetten op het grasveld onder de muur. Lees verdere details op de website van klimcentrum Bjoeks.

Krijg je maar geen genoeg van klimmen op hoogte in combinatie met de buitenlucht? Lees dan waar je 8 toffe klimparken- en bossen in de buurt vindt. Is jouw volgende stap de échte bergen in? Check dan eerst ons blog over goede voorbereiding bij AlpinismeHave fun!