Dit zijn de beste wintersportgebieden in skiwalhalla Wallis

Bijna 2.000 kilometer aan pistes, verbluffende uitzichten en maar liefst 45 vierduizenders. Skiwalhalla Wallis doet jouw wintersporthart overslaan. Waar je precies moet zijn in deze Zwitserse regio? In dit blog delen we de beste wintersportgebieden van Wallis. En omdat we jouw buitendromen graag waarmaken, geven we ook nog eens een hotelovernachting in Zwitserland én Bever-shoptegoed weg. Lees snel verder om te ontdekken hoe je kans maakt.

   

De regio Wallis ligt in het zuidwesten van Zwitserland. Het prachtige gebied staat vooral bekend om het Rhônedal en beroemde bergen als de Weisshorn, Matterhorn, Dom en de Monte Rosa. Het biedt authentieke bergdorpjes, maar ook forse resorts – voor ieder wat wils, kunnen we wel zeggen. In een aantal gebieden wil je écht geskied hebben. Én er zijn een paar activiteiten buiten de piste die 100% de moeite waard zijn. Geloof ons maar! 

   

   

Saas-Fee/Saastal: eindeloze afdalingen en andere onvergetelijke winteravonturen

Het autovrije Saas-Fee/Saastal wordt niet voor niets door velen de 'Parel van de Alpen' genoemd. Het dorp en de volledige Saas-vallei hebben deze bijzondere naam te danken aan de achttien omringende bergen die de 4.000 meter hoogte passeren. Hier wil je skiën. En skiën. En skiën. En dat kan: je vindt hier 150 kilometer aan pistes tussen de 1.500 en 3.600 meter hoogte, verdeeld in de zones blauw, rood, zwart en geel. Vergeet je zonnebril niet en kies een skibril met de juiste lenscategorie. In het Saasdal geniet je namelijk van 300 (!) zonnige dagen per jaar.

   

Skiën op de randen van de dag

Langzaam piept de zon boven te bergen uit. Jij staat al op de latten en maakt mee hoe de zonnestralen de toppen van de Mischabel-keten die dag voor het eerst raken. De meeste bijzondere afdalingen maak je misschien wel bij zonsopkomst. Boek de speciale winteractiviteit sunrise skiing en zoef in de stilte van de morgen van de vers geprepareerde hellingen. Niet zo’n ochtendmens? Dan is nachtsleeën misschien meer jouw ding. Pak een slee en een hoofdlamp en race door de glinsterende sneeuw. Onvergetelijk!

   


Wintersport-paklijst: dit heb je sowieso nodig

  • Skibroek: warme benen én bewegingsvrijheid.
  • Ski-jas die voorkomt dat er sneeuw je broek in gaat als je een schuiver maakt.
  • Skipully: tussenlaag tussen je thermo-ondergoed en je ski-jas.
  • Vergeet dus ook je thermo-ondergoed niet.
  • Skihelm met toffe kleur en comfortabele fit.
  • Skibril, zodat je ziet waar je naartoe sjeest.
  • Een multicol (bijvoorbeeld een Buff) komt altijd van pas.
  • Naadloze, ademende skisokken.
  • Drinkfles, want ook in de kou verlies je veel vocht tijdens het sporten.
  • Sneeuwschoenen zijn meer dan welkom in een dik pak sneeuw.
  • Zonnebrand die op je neus blijft zitten, ook als je gaat zweten.

Bekijk onze complete wintersportpaklijst en weet zeker dat je niets vergeet. Heb je veel nieuwe onderdelen nodig, wil je graag uitgebreid advies over je nieuwe winter(sport)avontuur of zeker weten dat je rustig kunt shoppen? Maak dan een winkelafspraak met een van onze experts bij een Bever-wintersportwinkel bij jou in de buurt.


Op de sneeuwschoenen

Op ‘familie-berg’ Kreuzboden maak je geweldige sneeuwschoentochten. Check vooraf wel altijd even of de route geopend is. Ook tof: de excursie op de gletsjer van Saas-Fee. Deze voert langs gigantische ijskloven en gletsjerspleten. Om veilig over het terrein te bewegen, zit je met een touw vast aan een berggids.


Echte avonturiers trotseren de Via Ferrata Gorge Alpine. Deze tocht brengt je over bevroren watervallen, hangbruggetjes en ladders. Je hebt dus een flinke portie lef, goede gear en een gids nodig. Helemáál wanneer je ervoor kiest deze route ’s nachts te lopen… 

   

Geniet tijdens een avontuurlijke gletsjertocht van de indrukwekkende vergezichten.

   

Bergtoppen mét

Even bijtanken doe je in 360-graden bergrestaurant Allalin: het hoogst gelegen draaiende restaurant in de wereld. Vanaf ruim 3.500 meter hoogte geniet je in een uur van alle omringende bergtoppen, terwijl je je smaakpapillen aan het werk zet. Hierboven vind je trouwens ook een van de grootste ijsgrotten ter wereld. Onder een grote gletsjer ligt een ijzige sprookjeswereld verstopt. Beide hoogtepunten bereik je dan weer met Metro Alpin, de hoogste metro ter wereld. Records genoeg!

   

Aletsch Arena: skiën in UNESCO werelderfgoed-gebied

Frisse berglucht, knisperende sneeuw, de hele dag zon op je gezicht en een helder uitzicht over de mooiste bergtoppen. Welkom in de Aletsch Arena! Laat de dagelijkse sleur, stress en drukte achter in het dal en begeef je naar het zonneplateau, hoog boven het Rhônedal. In dit gebied is er voor iedere winterliefhebber, jong en oud, iets te beleven. Ook is er voor elk budget een meer dan fijne accommodatie, van viersterrenhotel tot eenvoudig vakantieappartement.

   

Skiën, skiën, skiën

Autovrije bergdorpen Riederalp, Bettmeralp en Fiescheralp worden in Aletsch Arena met elkaar verbonden door 104 kilometer pistes – inclusief beginnershellingen, snowparks, halfpipes en freeride-pistes. Wist je dat dit gebied werd uitgeroepen tot het beste skigebied van 2020? Van december tot april vind je hier een gegarandeerd sneeuwdek en perfect geprepareerde pistes. Je ski’s dragen is hier een no-go. Op deze gezinsvriendelijke bestemming stap je vanuit je voordeur zó de piste op. O, en hadden we al gezegd dat je uitkijkt op de Grote Aletschgletsjer? Deze gletsjer staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is met z’n 20 kilometer de langste van de Alpen.

 

De feiten van de Aletsch Arena op een rij, voor de pisteverslinders onder ons:

  • 104 kilometer pistes (40% blauw, 48% rood, 12% zwart en geel)
  • 35 gondels/ skiliften
  • 6,5 kilometer lange piste: de langste, genaamd Aletsch Piste
  • 5 funparken
  • 1 halfpipe
  • 1024 meter hoogteverschil
  •  435 centimeter gemiddelde sneeuwval per jaar

Een uitzichtpunt dat je niet mag missen, is View Point Eggishorn. De kabelbaan brengt je van Fiescheralp naar het hoogste punt van Aletsch Arena. Vanaf hier zie je de gletsjer in vol ornaat, ondersteund door de iconische toppen Matterhorn, Eiger-Mönch-Jungfrau en de Mont-Blanc. Als dat geen magisch uitzicht is... Populair is ook de Gletscher Panorama Tour, die wintersporters een soort rondleiding geeft door het hele gebied. Inclusief uitzicht op de gletsjer natuurlijk. In Bettmeralp, Riederalp en Fiesch Eggishorn kun je trouwens ook nachtskiën. Zeker de moeite waard!

   

Zonder ski’s op pad

Speciaal voor wandelliefhebbers en natuurbewonderaars is er de Aletsch Explorer. Dit is een all-inclusive pas voor niet-skiërs die je toegang geeft tot alle kabelbanen en de treinverbinding tussen Brig en Fiesch-Fürgangen. Zo kun je volop genieten van de prachtigste uitzichten zonder op de lange latten te hoeven staan. Loop bijvoorbeeld de ontspannende Winterwanderweg Waldpromenade Bettmeralp of de pittigere route van de Riederalp naar de Fiescheralp.

   

In de Aletsch Arena kan iedere skiliefhebber z'n hart ophalen. © Aletsch Arena

   

4 Vallées: het grootste skigebied van Zwitserland

De wintersportdorpen Verbier, Nendaz, Veysonnaz, Bruson en Thyon via Mont-Fort (3.330 meter) doorkruisen op ski’s is de droom van elke skiër. Wanneer je op de Mont-Fort staat en uitkijkt op onder meer de Matterhorn, Mont-Blanc en Grand Combin, moet je jezelf waarschijnlijk even knijpen.

 

De dorpen vormen samen het witte paradijs dat 4 Vallées heet. Dit strekt zich uit over meer dan 400 kilometer pistes van alle niveaus. Je vindt hier van december tot april gegarandeerd sneeuw, helemaal tot aan de voet van de hellingen met meer dan 200 kunstmatige sneeuwkanonnen. Eén ding is zeker: als wintersporter kun je hier je geluk niet op. 

   

Los in Nendaz en Veysonnaz

Vooral Nendaz en Veysonnaz zijn de perfecte uitvalsbases voor je wintersport. Deze twee dorpen bevinden zich in het midden van het skigebied. Vanuit hier kun je dus gemakkelijk alle hoeken van de 4 Vallées verkennen. En dat zijn er heel wat!

 

Goed om te weten: Nendaz draagt het officiële keurmerk ‘familiebestemming’ van de Zwitserse Vereniging voor Toerisme. Maar denk niet dat dit label afdoet aan de adrenalineverhogende afdalingen in het gebied. Gevorderde wintersporters komen in dit skigebied namelijk gegarandeerd aan hun trekken. Met name de afdaling vanaf de Mont-Fort, het hoogste punt van het skigebied, is beroemd. Deze zwarte piste is vaak keihard en vol met buckels en doet zelfs de meest ervaren wintersporter even slikken. En freeriders, opgelet: nergens anders vind je zo veel veilige freeride-zones als in dit skigebied.

 

Nog zo’n absolute must-do voor kundige skiërs: de legendarische Piste de l’Ours in Veysonnaz. Deze piste is bekend van wereldbekerwedstrijden en is volgens experts een van de mooiste skipistes ter wereld. Ook tourskiën wint aan populariteit. Deze sport is voor alle niveaus toegankelijk en is een geweldige manier om Veysonnaz te ontdekken met een gids

 

Ben je ver van gevorderd (lees: geen idee hoe ik beneden kom)? In dat geval is het all-inclusive aanbod Dare to Ski voor jou gemaakt. Dit pakket voor volwassen beginners bestaat uit materiaalverhuur, een eendaagse skipas en een les van twee uur met een ervaren skileraar.

   

Voor de niet-skiërs

Ook als je de lange latten helemaal links wilt laten liggen, hoef je je in de 4 Vallées niet te vervelen. Duik bijvoorbeeld Spa des Bisses in. Of wat dacht je van met 100 kilometer per uur over 383 meter hoogte vliegen met de Mont-Fort Zipline? Een andere optie is een onvergetelijke sneeuwschoenentour in de avond. Na de wandeling door de fantastisch mooie natuur warm je op bij een kampvuur mét raclette, midden in het bos. 


Bever’s wintersportservices: wij maken je uitrusting wintersportklaar!

Voor een geslaagde wintersport heb je een up-to-date en goed presterende uitrusting nodig. Kom langs in een van onze (wintersport)winkels en maak slim gebruik van onze wintersportservices:

  • Perfect passende skischoenen dankzij de Bever 3D-voetanalyse en ter plekke op maat maken van je bij ons gekochte skischoenen.
  • Bindingen van je skischoenen monteren en afstellen.
  • Je ski’s of snowboard professioneel laten waxen en slijpen.
  • Je ski’s of snowboard perfect laten afstellen.
  • Ski-jas laten wassen en opnieuw waterdicht laten maken.

Maar we doen meer! Check alle services en meer informatie over bovenstaande.


Region Dents du Midi: grenzeloos skiën

Region Dents du Midi bestaat uit zes dorpen in de Val d’Illiez in Wallis. Deze winterse outdoor-speeltuin van Zwitserland maakt deel uit van skigebied Portes du Soleil, dat deels in Zwitserland en deels in Frankrijk ligt. Klinkt bekend? Grote kans. Portes du Soleil is namelijk het grootste skigebied ter wereld!

   

Wintersport ten top

In Portes du Soleil zijn twaalf Franse en Zwitserse plaatsen aan elkaar verbonden met 600 kilometer skigebied. Er zijn maar liefst 307 gemarkeerde skipistes en 209 skiliften. En daar heb je dus maar één skipas voor nodig!

 

Eén piste in het bijzonder lijkt een magische aantrekkingskracht te hebben op thrillseekers: Chavanette, ook bekend als Le Mur Suisse. Die naam komt niet uit de lucht vallen – zoals jij wel lijkt te doen als je van deze piste zoeft. Hij heeft namelijk een hellingsgraad van maar liefst 76% en laat je in slechts één kilometer 330 meter afdalen. De piste staat niet voor niets in de top 10 van ’s werelds zwaarste skipistes!

   

Plekken die je niet mag missen in Region Dents du Midi

Champéry is een ideaal vertrekpunt voor talloze wintersporten (denk: het Palladium Sports Centre met onder meer het Europese Curling Centre). Het gebied Champoussin biedt geweldige uitzichten op de Dents du Midi. Hier vind je ook de Zwitserse skischool, waar je kunt leren skiën, snowboarden, langlaufen en zelfs freestylen. Het zonnige Les Crosets ligt tussen Champéry en Morgins, middenin Portes du Soleil. Dit skigebied wordt gekarakteriseerd door zijn gegarandeerde sneeuwdek. Ook leuk: binnen enkele minuten passeer je via Pointe des Mossettes (2.277 m) de Franse grens. Tot slot: Morgins. Dit zonnige dorpje ligt direct aan de grens met Frankrijk. Hier ga je op ski’s van vallei naar vallei. De kleintjes zitten hier ook gebakken: in het Kindersneeuwland beleven ze hun eerste sneeuwavonturen. 

   

Langlaufen en tourskiën

Maar er is meer! Je vindt hier namelijk ook 33 kilometer aan langlaufloipen en meer dan 7 kilometer aan Region Dents du Midi cross-country tracks. Ook tourskiërs zijn hier op de juiste plek. Je vindt hier de langste, volledig off-piste skitourroute in de regio, die je helemaal tot aan Pointe de Bellevue brengt. Met een adembenemend panoramisch uitzicht als traktatie! Ook het Rando-Parc is een aanrader voor enthousiaste tourskiërs van ieder niveau. Het biedt 3 rode, 3 blauwe en 1 zwarte route, met een duur van 35 minuten tot 2,5 uur. 

   

In Region Dents du Midi is er voor iedere skiër veel te zien en beleven.

   

Win een overnachting in Zwitserland t.w.v. CHF 400 en €500 Bever-shoptegoed!

Als avontuurlijke winterliefhebber sta je nu vast en zeker te trappelen om naar Wallis af te reizen. Maar Zwitserland kent meer plekken waar je prachtige winteravonturen beleeft! Denk aan adrenalineverhogende winteractiviteiten in het Berner Oberland en een perfecte familietrip in Davos Klosters en Lenzerheide. Wedden dat je nooit meer ergens anders naartoe wilt?

 

Om winterwonderland Zwitserland te ontdekken, gingen wij samen met tien buitenvrienden op avontuur. En een prachtig avontuur was het! Bekijk onze driedelige miniserie, beantwoord de bijbehorende vragen en maak kans op een voucher van Hotel La Tgoma (t.w.v. CHF 400,-) in Lantsch/Lenz, bij Lenzerheide en Bever-shoptegoed (t.w.v. €500) voor je winteruitrusting.

   

   

Voor meer informatie over Zwitserland: MySwitzerland.com

IN SAMENWERKING MET

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.