Geniet ultiem van buiten: ga op micro-avontuur!

In de drukte van het dagelijks bestaan vergeten we soms even stil te staan en te genieten van alle kleine geluksmomenten. LOWA heeft de perfecte manier om even op ‘pauze’ te klikken en in het moment te leven: micro-avonturen. En het mooiste is: het kan zo vaak, zo wild of zo ‘micro’ als je maar wil!

 

Voor micro-avonturen – kleine, vaak spontane uitstapjes, geldt: hoe eenvoudiger en persoonlijker, hoe beter. Wij helpen je bij het voorbereiden, en geven tips voor de juiste uitrusting. 

Waarom een micro-avontuur?

Een micro-avontuur is een avontuur dicht bij huis: kort, goedkoop en eenvoudig, maar toch leuk, spannend en uitdagend! Simpele expedities, betaalbaar en gemakkelijk te organiseren.

 

Een micro-avontuur heeft de spirit (en dus de voordelen) van een groot avontuur. Het is gewoon allemaal samengevat in een weekendje weg of zelfs een midweek weg van kantoor. Zelfs mensen die in grote steden wonen kunnen genieten van micro-avonturen in de natuur dichtbij huis. 

 

Avontuur is overal om ons heen, te allen tijden. Vooral tegenwoordig is de natuur in gaan leuker, verkwikkender en belangrijker dan ooit. Met andere woorden: een micro-avontuur is nog steeds een avontuur! Het is er alleen één die niet veel tijd, geld of ervaring eist, maar wel veel voldoening geeft. 


Bever Voetanalyse

Geniet van buiten met de perfecte wandelschoenen

Buiten begint bij Bever! Dankzij onze jarenlange ervaring als wandelspecialist weten onze Buitenexperts alles van voeten en schoenen.

 

Dit voetspecialisme breiden we uit met de Bever 3D-voetanalyse. Hiermee krijg je bij binnenkomst een volledige loop- en voetanalyse, zodat onze Wandelexperts jou passend advies kunnen geven. Voordat we je voet analyseren, vragen we naar jouw doelen, activiteiten, ondergrond, ervaring, mate van demping, benodigde stabiliteit en eventuele klachten en blessures. Hieraan schenken we extra aandacht wanneer je uiteindelijk schoenen gaat passen.

 

De 3D-voetanalyse bestaat uit verschillende onderdelen. De scanplaat zorgt ervoor dat we elk onderdeel van jouw voet in kaart kunnen brengen.

 

Deze analyse maakt het gemakkelijk om de eigenschappen van jouw voet te bepalen, zodat jij straks met de perfect passende wandelschoenen naar huis gaat.

 

Hier lees je in welke winkels je gebruik kunt maken van de 3D-voetanalyse.

 

En dankzij ons uitgebreide assortiment wandelschoenen hebben wij altijd de juiste schoen voor iedere pasvorm en elke looptechniek. Kortom: welke wandelschoen je ook zoekt, bij Bever vind je altijd de perfect passende schoen!


Hoe bereid je je voor?

Ben je enthousiast geraakt, maar weet je niet precies waar te beginnen? Een mooie, uitdagende dagwandeling of een meerdaagse tocht kan een goede eerste stap naar jouw micro-avontuur zijn: in Nederland zijn er namelijk genoeg prachtige natuurgebieden. En, je kunt het zo uitgebreid of simpel maken als je zelf wilt.

 

Met deze stappen ga je voorbereid je micro-avontuur tegemoet!

 

Van tevoren:

 

1. Bedenk waar je heen wilt gaan en hoever je wilt gaan. Maak je een lange, avontuurlijke route? Neem dan voldoende eten en drinken mee. Zorg dat je goede wandelschoenen aanhebt en een comfortabele dagrugzak draagt waarin je al je benodigdheden makkelijk kunt meenemen. Ga je op een meerdaagse tocht, zorg dan dat je comfortabel kunt overnachten. Een tent, slaapmat en slaapzak zijn essentieel. En een brandertje waarop je je eten kunt bereiden is ook geen overbodige luxe! Hier vind je een handige kampeerchecklist: zo ga je voorbereid op pad!

2. Je kunt natuurlijk zonder enig plan op pad gaan, maar wil je iets meer vastigheid, stippel dan je route uit met behulp van route apps, of gewoon met een kaart.

3. Zorg voor een goede uitrusting, aangepast op de activiteit, de weersomstandigheden en de verwachte duur. Neem ook een EHBO-set voor noodgevallen. Deze checklist geeft per type wandeltocht aan wat je nodig hebt!

 

Onderweg:

 

1. Blijf op de officiële wandelpaden, zo raak je niet verdwaald en beschadig je geen natuurgebieden.

 

2. Luister naar je lichaam, zoek je eigen tempo en pauzeer regelmatig. Let op je buik­gevoel en vraag om hulp als dat nodig is.

3. Neem een mobiele telefoon/smartphone mee (+ powerbank) en vertel een vriend waar je naar toe gaat en wanneer je je bestemming hebt bereikt.


De wandelschoen voor jouw micro-avontuur

Je hebt besloten om op micro-avontuur te gaan, én je hebt een nieuw paar wandelschoenen nodig. Welk model moet je dan kiezen? Een hoge of lage schoen? Wel of geen GORE-TEX? We kunnen ons voorstellen dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. LOWA helpt je graag op weg.

Hoog of laag?
De keuze tussen hoge of lage wandelschoenen hangt af van waar je gaat lopen en wat de behoeften zijn van jouw lichaam. Heb je bijvoorbeeld zwakke enkels of ga je op zwaar terrein lopen, kies dan voor de optimale steun van een hoge wandelschoen. Ben je juist op zoek naar een luchtige, flexibele wandelschoen óf ga je op vlak terrein wandelen? Dan kan de bewegingsvrijheid van een lage wandelschoen perfect zijn voor jou. 

Met of zonder GORE-TEX?
Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord: GORE-TEX. GORE-TEX is een membraan dat gebruikt wordt om schoenen waterdicht te maken. Dankzij de constructie van dit membraan kan water niet naar binnen, maar kan transpiratievocht wel naar buiten. De schoen is zo waterdicht, maar blijft wel ademen. Laat je keuze afhangen van waar en wanneer je meestal gaat wandelen. In een warm droog gebied zijn schoenen zonder GORE-TEX een goede optie. Wandel je vaker in koude of natte omstandigheden, kies dan voor een wandelschoen mét GORE-TEX. 

LOWA heeft een uitgebreide collectie wandelschoenen, met zowel lage als hoge modellen, met of zonder GORE-TEX. Geef jij de voorkeur aan een lage schoen zonder GORE-TEX? Kijk dan eens naar de LOWA VENTO. Deze sportieve lichtgewicht schoen biedt het beste van twee werelden: een stijlvol design voor in het dagelijks leven en optimale functionaliteit voor in de natuur.

Toch liever een hoge schoen met GORE-TEX? Dan heeft LOWA de INNOX PRO GTX MID. Deze multifunctionele allrounder is heerlijk comfortabel en lichtgewicht en perfect voor verschillende activiteiten, of je nu door de stad wandelt of daarbuiten. 


"Micro-avonturen zijn een uitstekende manier om het dagelijks leven achter je te laten en het avontuur te beleven.”

De Nederlandse natuur

Nederland heeft veel moois te bieden: we hebben uitgestrekte stranden, dichte bossen, mysterieuze moerassen, uitdagende heuvels en sprookjesachtige heidegebieden. Ook deze prachtige natuurgebieden zijn uitermate geschikt om bijzondere micro-avonturen te beleven. 

De heuvels in

Wil je avontuur opzoeken met pieken en dalen (maar dan alleen in het landschap), dan ben je in het zuiden van het land op je plek. In Zuid-Limburg vind je het enige bergdorpje van Nederland, Vijlen. Het dorpje ligt op 280 meter boven NAP, waardoor je kunt genieten van adembenemende vergezichten en uitgedaagd wordt door pittige klimmetjes. De wandelroutes zijn hier talrijk en er is voor ieder wat wils.

 

De RENEGADE GTX MID van LOWA is jouw steun en toeverlaat tijdens wandelingen door heuvelachtig gebied. De schoen is tegelijk ademend en volledig waterdicht door het GORE-TEX membraan. De Vibram Evo Trac zool zorgt voor goede grip op (onregelmatige) ondergronden, en vermoeide voeten zijn verleden tijd dankzij het Monowrap Support Frame in de zool. Jij trotseert met gemak de Nederlandse bergen! 

Terug naar de kust

Uitwaaien op het strand is de ultieme manier om helemaal tot rust te komen. Gelukkig heb je in Nederland talloze plekken waar je je hoofd even leeg kunt maken. In Zeeland, bij Nieuw-Haamstede, ligt een bijna wit natuurstrand wat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. De ondiepe zeebodem, zandbanken en duinen vormen een mooi en ruig geheel, en op 300 meter ligt een zandplaat waar zeehonden rusten.

De parel van Gelderland

Wil je op verkenning in een gebied waar je je ogen uit kunt kijken? Ontdek dan de prachtige en afwisselende landschappen van Nationaal Park de Hoge Veluwe: wandelen hier is een ware beleving!

 

Het park, dat in Gelderland ligt, bestaat al sinds 1935 en bestaat uit ongeveer 5.400 hectare aan bossen, heidevelden, vennen en stuifzanden Onderdeel van het park is het Kröller-Müller museum. Je vindt er verschillende wandelroutes, waaronder dertien varianten van de Paaltjesroute, een Themawandeling, het Landschappenpad of de Belevingsroute.

Als outdoormerk staat de natuur bij LOWA centraal. Daarom is het merk er trots op dat ze zich 'partner van Het Nationale Park De Hoge Veluwe' mogen noemen. Samen staan we sterk om dit mooie stukje natuur te behouden!

 

Voor wandelingen in De Hoge Veluwe raadt LOWA de INNOX PRO GTX MID aan, een waterdichte allrounder waarmee je comfortabel flinke tochten aflegt. De flexibele en sportieve schoen is gemaakt van een robuuste kunststofmelange, die met elke beweging meebeweegt en voor maximaal draagcomfort zorgt. Om ervoor te zorgen dat je voeten ook bij slecht weer en tijdens inspannende tochten droog blijven, zorgt de ademende en waterdichte GORE-TEX voering voor een optimaal klimaat in de schoenen. De DynaPU-tussenzool zorgt daarnaast voor de nodige demping, en het Monowrap frame stabiliseert iedere stap op het terrein. Let’s go on a micro-adventure!

Wat extra inspiratie

Wandelen in een Nederlands natuurgebied is een geweldig eerste micro-avontuur. Maar heb jij juist zin in een net wat andere beleving? Ook dan heeft LOWA leuke tips om jouw micro-avontuur van een extra uitdaging te voorzien! 

Clean-up hike

Wil je het nuttige met het aangename combineren? Maak dan een clean-up hike! Of je nu wandelt op straat, door het bos, in de bergen of je hond uitlaat of buiten met de kinderen speelt, helaas vind je overal in de natuur zwerfafval. Tijd om er wat aan te doen! Je hebt in ieder geval comfortabele schoenen en kleding nodig. Neem daarnaast ook handschoenen en een (herbruikbare) vuilniszak mee.

Wist je dat…? Wanneer je je clean-up hike combineert met joggen, dit ploggen wordt genoemd? Ploggen is een trendy sport uit Zweden, waarbij je tijdens het joggen afval verzamelt. 

After-work avontuur

Hoe lekker is het om na een drukke werkdag even alles achter je te laten en helemaal tot rust te komen? Een after-work avontuur kan altijd en overal. Ben je met het openbaar vervoer? Stap dan een aantal haltes eerder of later uit en wandel naar huis: misschien ontdek je wel een nieuwe route! Carpool je met een collega? Vraag of diegene je wat eerder of later, zodat je het laatste stuk al wandelend kunt verkennen. Eigenlijk heb je alleen stevige, comfortabele en waterdichte schoenen nodig. Als het regenachtig weer is, dan is het geen overbodige luxe om regenkleding of een paraplu mee te nemen.


Naar buiten met LOWA

LOWA produceert sinds 1923 hoogwaardige outdoorschoenen door de liefde voor buiten te combineren met innovatieve technologieën. Het merk staat garant voor de beste pasvorm, optimaal comfort én de hoogte kwaliteit. Ook duurzaamheid en veiligheid staan hoog in het vaandel bij LOWA. Om te kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van het materiaal, ontwikkelt en produceert LOWA volledig in Europa, en gebruiken zij alleen Europese grondstoffen. Duurzaam genieten van buiten, dat doe je met LOWA. 


Micro-avonturen zijn voor iedereen!

Een wandeling of dagtocht is een geweldig eerste micro-avontuur. Ben je benieuwd welke micro-avonturen je allemaal kunt ondernemen, of kun je wel een beetje inspiratie gebruiken? LOWA geeft je een lijst van leuke, uitdagende micro-avonturen en vertelt je precies wat je nodig hebt!

 

Buiten is iedereen op z'n best. Bekijk daarom ons blog voor meer inspiratie en leuke uitdagende wandelingen en buitenactiviteiten. Ook kun je op onze website terecht voor de juiste wandeluitrusting! Onze buitenexperts staan je graag te woord en onze keuzegidsen en adviespagina's helpen je graag met het vinden van de juiste producten.  

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.