De goed van start weken: met deze 30 dagen-buitenchallenge begin je het jaar altijd goed

De beste versie van jezelf zijn, dat wil toch iedereen? En met het nieuwe jaar in zicht, dienen ook de goede voornemens zich weer aan. De grote valkuil: alles tegelijkertijd willen veranderen. Gaat niet werken! Stapje voor stapje dus. Maar waar moet je nou beginnen? Geen zorgen, we’ve got you. We hebben een 30 dagen-buitenchallenge gecreëerd waarmee jij gezond, fit én vol goede energie aan het nieuwe jaar begint. En dat allemaal dankzij buiten. Doe je ook mee? 

   

Bij Bever vinden we het belangrijk om mensen te inspireren om naar buiten te gaan. De natuur is namelijk het beste medicijn voor lichaam en geest. Met deze buitenchallenge creëer je aan de hand van 30 dagen een routine waarmee je fitter en gezonder begint aan een nieuw jaar. Download hier de PDF! De challenge is flexibel in te delen, je bent niet gebonden aan wat er specifiek op dag 1 moet gebeuren. Heb je een drukke dag? Kies dan een activiteit die beter in jouw dag past. 

   

Haal de eindstreep en maak kans op 250 euro shoptegoed

Een extra stok achter de deur nodig om mee te doen aan deze buitenchallenge? Dan hebben we goed nieuws: hoe meer dagen van de challenge je volbrengt, hoe meer shoptegoed je kunt winnen. Je kunt de challenge natuurlijk in je eigen tempo volbrengen, maar doe je mee met Bever dan maak je op dag 10, 20 en 30 kans op shoptegoed!

 

Hoe doe je mee? 

We starten de challenge op 28 december, via onze Instagram weet je precies welke challenge op welke dag valt. Op dag 10, 20 en 30 verschijnen er hier in het blog invulvelden waar je een foto met korte toelichting van jouw hoogtepunt van de challenge tot dan toe kunt delen!  

 

Op dag 10 maak je kans op €50,- shoptegoed, op dag 20 op €100,- en op dag 30 zelfs op €250,-! Doe je mee? Laten we het nieuwe jaar gezond en fit beginnen!

   

   

   

In 30 dagen fit dankzij buiten

1. Eerste wandeling...

We beginnen de challenge simpel. Maak een wandeling vanaf je voordeur. Een half uurtje is genoeg. Tip: loop een onbekende route in de buurt en ontdek dingen die je nooit zag. Je dagelijkse half uurtje wandelen te gemakkelijk? Haal je backpack van zolder, vul ‘m en ‘oefen’ alvast voor je volgende trekking of reis.

 

2. Wandel en luister

Ook de tweede dag stap je de voordeur uit. Pak een andere afslag en beluister (één van de) onderstaande TED-talks over de kracht van buiten zijn en stel een wandel en/of buitendoel voor jezelf. Tip: schrijf ‘m op in je ‘nature journal’. 

   

3. Houd een ‘nature-journal’ bij

Schrijf je bevindingen en ideeën op die na je wandeling in je opborrelen. De natuur zorgt vaak voor goede ingevingen, en zo kun je makkelijk terugkijken op wat het buitenzijn met je doet. Maak bijvoorbeeld ook een ‘droomlijst’ van bijzondere bestemmingen die je ooit nog wilt bezoeken: inspiratie voor buiten is altijd goed!

   

4. Maak kennis met Forest Bathing/Shinrin Yoku en plan een dag om het te ervaren

Shinrin yoku betekent letterlijk 'bosbaden': heel bewust en langzaam door het bos bewegen terwijl je alles in je op probeert te nemen. Lees er over in dit blog of bekijk een van deze inspirerende pagina's: 

   

5. Pak je yogamat voor een uurtje Downward-Facing Dog in het park

Het bos mag natuurlijk ook! Vind je het nou veel te koud buiten? Met app Nature Melody omgeef je je met natuurgeluiden, of volg een yoga sessie van Yoga with Adrienne op Youtube!

   

6. Bezoek een onbekend gebied

Het is weekend! Maak een wandeling in een gebied waar je nog nooit geweest bent. Inspiratie nodig? Hier vind je 6 gebieden waar je nog Nederlandse wildernis vindt.

   

7. Maak je tuin winterproof en tref alvast voorbereidingen voor de lente

Dit geldt natuurlijk ook voor een balkon, of je de planten in je huis! 

   

8. Eet vandaag alleen plant based

Tip: deze recepten zijn allemaal plantbased en zien er echt verukkelijk uit! 

   

   

9. Zeg dag tegen je comfortzone

Probeer eens een buitenactiviteit die je nog niet eerder hebt gedaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van het fenomeen ‘builderen’, een samentrekking van boulderen en building. Of probeer eens de ‘trappenchallenge’. Andere mogelijkheden zijn trailrunnen, hardlopen, wielrennen, schaatsen, blowkarten, een mudrun: noem maar op! 

   

10. Naar buiten tijdens de zonsopgang

Je hebt geluk, de zon komt in de winter wat later op, maar is niet minder mooi. Maak een wandeling als de zon op komt en voel de dag ontwaken. Met een guided meditation of in stilte! 

   

11. Neem een binnenmens mee naar buiten

Een buurman die alleen woont, een tante die slecht ter been is? Neem ze een uurtje mee naar buiten voor een wandeling of een koffietje to go op een bankje in de (winter- of voorjaars)zon

   

12. Haal het kampvuur naar je woonkamer

Stel een avond in zonder ‘kunstmatig licht’ Zit bij kaarslicht en ervaar wat dit met je lichaam doet, voel je je al meer één met het ritme van de dag? 

   

13. Maak een ‘sterrenwandeling’ op een heldere avond

Kijk hoeveel constellaties je kunt herkennen

   

14. Kijk een natuurdocumentaire

Het kijken van natuur documentaires is goed voor je mental health. Ter inspiratie vind je hier een mooie selectie om te bekijken. 

   

15. Breng buiten naar binnen

Schaf een kamerplant aan waar jij je toe aangetrokken voelt: makkelijk in de verzorging, mooi in uiterlijk, planten die de zuurstof zuiveren – planten zorgen voor een goede sfeer in huis. Of kies voor iets ‘makkelijkers’: een mooie steen die je op een wandeling hebt ontdekt, een veer die je hebt gevonden; iets wat betekenis voor je heeft.

   

16. Eet een dag seizoensgebonden en haal je boodschappen buiten op de markt

Wanneer je producten eet die van Hollandse bodem komen, hebben ze een minimale afstand gereisd. Ze hebben veel minder ‘voedselkilometers’ gemaakt vliegtuig, vrachtwagen of boot. Het is daarom beter voor het milieu om te kiezen voor lokaal geteelde producten.  

   

17. Begin de dag met een koude douche

Douche de laatste minuut van je ‘showersessie’ koud, en voel hoe goed dit je lichaam doet. Kou is heel goed voor je lichaam, luister of lees maar eens naar Wim Hof! Deze kun je ook toevoegen aan ‘elke dag’ als je het eenmaal bent gewend, en de minuten opvoeren 😊

   

18. Maak een kampvuur en geniet van de warmte en de winterse stilte

Op zoek naar een geschikte vuurschaal of vuurkorf? Dan ben je bij Bever aan het juiste adres, bekijk hier ons assortiment. Een extra uitdaging aangaan? Probeer dan eens dit driegangenmenu buiten op het vuur

   

19. Leer over eetbare planten in je eigen omgeving

Er groeit ontzettend veel eetbaars in onze natuur, maar je moet wel weten waar je moet kijken. Wildplukwandelingen zijn de ideale manier om meer te leren over de planten in je eigen omgeving, maar je kunt natuurlijk ook altijd iemand met ervaring, of een duidelijk boek raadplegen! Check ook eens dit recept voor een heerlijke wildpluk-soep!

   

20. Wandel “off the beaten track”

Ontdek de natuur buiten de wandelpaden en raak eens met opzet ‘verdwaald’ (wel de weg terugvinden natuurlijk 😉) Een tip nodig? Verken dan eens deze 'onbekende plekken' in Nederland.  

   

21. Doe mee aan een activiteit van de Buitenagenda

Op zoek naar een leuke, originele buitenactiviteit? Check dan de Buitenagenda voor deze winter! Gaan de activiteiten niet meer door? Verzin dan zelf een originele buitenactiviteit. Geniet!

   

22. Haal het kind in je naar boven

Plassen stampen, kastanjes zoeken, fluiten op eikeldopjes... klinkt het je goed in de oren? Wees dan even voor een dag weer kind en vind avontuur en spanning in de kleine dingen. 

   

23. Probeer ‘mindful fotograferen’

Ooit gehoord van mindful fotograferen? Het is een actieve manier van mediteren, hier lees je er meer over. Heb je geen high-tech camera? Geen zorgen, zo maak je de mooiste foto's met je telefoon

   

24. Volg een rivier of stroompje naar de bron

Heb je écht de tijd? Dan kun je natuurlijk één van de grote rivieren volgen tijdens een meerdaagse tocht. Maar het is ook hartstikke leuk om het stroompje dichtbij je huis te volgen en te kijken waar deze nou eigenlijk ontspringt. 

   

25. Eet je ontbijt/lunch in de natuur

Onder het genot van een winters zonnetje lekker je boterham oppeuzelen, een genietmomentje! Of neem een heerlijk ingepakte lunchbox vol lekkere hapjes mee. Ohja en vergeet je herbruikbare koffiebeker niet! Goed voor het milieu ;-). 

   

26. Luister naar een podcast over de natuur

Het luisteren van een podcast kun je bijna tegelijk met alles doen. Zo blijf je productief bezig én leer je interessante dingen over the outdoors. Hier of hier vind je een lijst met inspirerende podcasts!

   

27. Maak een wandeling in het kustgebied

De zilte lucht van de zee is ontzettend goed voor je gezondheid. In de zeespray zit namelijk magnesium, een mineraal dat veel mensen missen in hun dieet, en algen en bacteriën die, als je deze inademt, opgenomen worden door je lichaam. Hier vind je mooie wandelingen langs de kust. 

   

28. Maak een rondje street art

Maak je van je wandeling of fietstocht een cultureel uitje door street art te bekijken in jouw stad, of een stad dicht in de buurt. Inspiratie opdoen? Bekijk dan even dit blog.

   

29. Ga een nachtje winterkamperen

Winterkamperen is net even een andere ervaring dan 'gewoon' kamperen. Je beleeft de natuur in haar winterslaap, en hebt nog meer rust en stilte om je heen. Het kan natuurlijk in een tent, maar bekijk ook eens deze leuke tips over 'winterglamping'. 

   

30. Bezoek één van Nederland’s ‘groenste’ steden

Nederland heeft veel groen te bieden, óók in de steden. Bezoek eens een van de groene steden in Nederland, of ontdek natuur in en bij de stad

   

WIN - MAAK KANS OP EEN CADEAUKAART VAN 250 EURO

De eindstreep van de challenge gehaald? Top! Vul nu onderstaand formulier in, upload een foto of video met eventueel een korte toelichting van jouw hoogtepunt van de challenge en maak kans op een cadeaukaart van 250 euro! 

 

 

   

En zijn de 30 dagen voorbij? Selecteer de activiteiten waar je het meest plezier in had en verwerk ze in je wekelijkse ritme. Later in het jaar weer ingekakt en een gebrek aan energie? Download deze PDF, plak ‘m op je koelkast en ga de buitenchallenge opnieuw aan. Positive vibes gegarandeerd. 

   

Stel je eigen (buiten)doelen op voor een gezond en ‘groen’ nieuw jaar 

Deze challenge is een mooi opstapje geweest naar een gezond nieuw jaar, en hierop voortborduren met je eigen doelen is een mooie afsluiter van de challenge! Inspiratie voor bijzondere buitenavonturen vind je op ons blog en de juiste spullen om voorbereid op pad te gaan vind je in onze webshop!

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.