Winkelen op afspraak: Alette gaat op wereldreis (met haar nieuwe wandelschoenen)

Winkelen op afspraak: Alette gaat op wereldreis (met haar nieuwe wandelschoenen)

Als je bij ons komt ‘shoppen op afspraak’, maken we extra veel tijd voor je vrij om samen de uitrusting voor jouw volgende avontuur te bespreken en samen te stellen. We spraken 3 Beverklanten over hun shopping date! Deze keer: Alette en haar wereldreis in 2020.


Ga je een nieuw buitenavontuur aan en heb je vragen over je paklijst, dan kan het slim zijn om te komen winkelen op afspraak. Alette en haar vriend deden dit voor hun - nog te maken! - wereldreis in 2020. Ze deelt hoe het shoppen op afspraak haar beviel en geeft slimme inpaktips uit hun eigen reiservaringen tot dusver.

Voor welk avontuur heb je gewinkeld?

'In 2020 ga ik een wereldreis maken samen met mijn vriend Deen. Hiervoor was ik nog op zoek naar de perfecte wandelschoenen om mee te nemen - zodat ik ook nog voldoende tijd heb om ze in te lopen. Dat doen we nu nog voornamelijk in Nederland - want buiten is nooit ver weg 😎.


Onlangs zijn we naar het prachtige natuurgebied de Marker Wadden geweest, ook maakten we vele wandelingen van Natuurmonumenten. Al deze avonturen, en onze geplande vakantie naar de Pyreneeën in Frankrijk dit jaar, zijn allemaal bedoeld als voorbereiding op onze wereldreis. We willen hiken door jungles en over vulkanen in Indonesië, prachtige vergezichten ontdekken in Australië en Nieuw Zeeland en naar onvoorstelbare hoogtes in het Andesgebergte.

 

Verder heb ik hiervoor ook al vele avonturen beleefd met mijn backpack. Zo ben ik naar Thailand en Vietnam gegaan om mijn duikbrevet te halen en de fantastische cultuur op te snuiven. Daarna heb ik Curaçao bezocht en maakte ik een motortocht door Amerika.'

Hoe kwam je op het idee om met een personal shopper bij ons te winkelen?

'Al vaker ben ik erg goed geholpen bij de Bever, zoals met het uitzoeken van mijn backpack toen ik naar Azië ging en regenjassen en goede warme kleding voor het wandelen. Samen met mijn vriend wandel ik veel en we ontdekten dat dit een gedeelde passie is. De perfecte wandelschoenen ontbraken nog in onze uitrusting. Online zagen we op een bepaald moment door de bomen het bos niet meer. Dus besloten we hulp in te schakelen van een expert en kwamen wij zo uit bij de Bever in Houten.'

Hoe heb je het winkelen op afspraak ervaren?

'De buitenexpert heeft ons erg goed geholpen. Je merkte aan zijn houding en persoonlijke aanpak dat hij plezier in zijn werk heeft en zelf ook enthousiast is over de natuur en buitensporten. Hij wist alles te vertellen over de verschillende categorieën bergschoenen, de vorm van je voeten en hoe inlegzolen de ‘verkeerde’ druk op de voet kunnen verlichten. Ondanks de drukte in de winkel nam hij echt de tijd om ons zo goed mogelijk te helpen!

 

Daarbij is het in Houten ook heel leuk om het aangelegde wandelparcours in de winkel te lopen en zo de verschillende oppervlakte te ervaren met de schoen. Uiteindelijk ben ik naar huis gegaan met de Lowa Innox GTX Mid in de kleur petrol/middenrood. Ik ben erg tevreden over deze schoen en heb nog geen moment spijt gehad van mijn aankoop.' 

Welk product dat je is geadviseerd, had je zelf niet zien aankomen?

'Over zooltjes voor in de wandelschoenen was ik erg verrast. Ik had een bepaalde druk op mijn voet, wat pijnlijke drukpunten konden worden bij langere wandelingen. Door de inlegzolen sta ik steviger en meer rechtop in de schoen, en kan ik zorgeloos een hele hike maken zonder dat ik pijnlijke voeten krijg. De inlegzolen gebruik ik nu al bij elke wandeling.

 

Een ander item waarover ik nog steeds positief verrast ben, is de lakenzak. Een paar jaar terug werd ik bij Bever geholpen met het uitzoeken van een backpack en andere benodigdheden om naar Azië te vertrekken, en werd dus de lakenzak aangeraden. Ik dacht eerst dat ik die niet nodig zou hebben, omdat ik voornamelijk in hostels zou verblijven. Totdat ik in Bangkok in mijn persoonlijke nachtmerrie terecht kwam: een kakkerlakken-hostel. Hier waren zulke grote, en vooral zóveel kakkerlakken, dat ik - en normaal ben ik echt niet bang voor insecten - er buikpijn van kreeg. Toen was ik wel even blij dat ik die lakenzak bij me had...'

Ontbreekt er nog iets in jouw reisuitrusting?

'Een Volkswagen-busje om de wereld verder mee te ontdekken! Nee grapje. Ik denk dat ik al met al best veel spullen heb. Ik ben nog maar beginnend hiker, maar heb ondertussen toch al veel gear aangeschaft. Zelf ben ik erg fan van het merk Patagonia, omdat zij ook kleding maken van gerecycled materiaal. Ik heb inmiddels een goede wind- en regendichte jas gekocht (ook te zien op de foto), en een lekker warm vest met goede turtleneck die erg fijn is als er harde wind staat. Ook goede wandelsokken van Falke heb ik nooit genoeg, die blijf ik er maar bij kopen.'

Welke tips heb je voor andere mensen die een grote reis gaan maken?

'Zoals mijn vader altijd zegt: ‘Met alleen een paspoort en een creditcard kom je de hele wereld over’. Tot nu toe heb ik zelf altijd heel weinig bagage meegenomen in een backpack en daypack. Goede kleding is belangrijk: een warmhoudend vest voor onder een goede wind- en regendichte jas en een ventilerend shirt zijn onmisbaar. Laagjes zijn belangrijk. Maar je hebt écht niet van alles het dubbele nodig! Leg alle spullen en kleding die je mee wil nemen voor je neer en leg de helft ervan weer terug in de kast. Ik houd ervan om minimalistisch te reizen, je moet je spullen ook overal weer mee naartoe tillen. En ben je toch iets vergeten, dan kan je dit vast aanschaffen in het land van bestemming.

 

Tot slot een belangrijke inpaktip: Tea Tree olie. Dit is echt een wondermiddel voor mensen die, net als ik, vaak een beetje onhandig zijn. Schaafwond van het vallen? Tea Tree olie! Een gek blaartje van de zon? Tea Tree olie! Een sneetje op je voet van je teenslippers? Tea Tree olie! Tea Tree olie! Tea Tree olie! '

Wat wil je verder nog kwijt over de persoonlijke shop-ervaring?

'Ik vond het erg prettig, omdat ik geen druk voelde om iets te kopen. De verkoper was eerlijk en gaf zijn oprechte mening over prijs-kwaliteit verhouding bij verschillende wandelschoenen. Ook vermeldde hij erbij dat als we ook maar enige twijfel kregen over de schoenen, dat wij direct terug mochten komen en hij ons verder kon helpen. Naderhand is Deen nog teruggegaan om een halve maat groter te passen, omdat hij enige druk voelde op zijn wreef. Hier zijn wij ook uiterst vriendelijk bij geholpen. De hulp is oprecht en niet gericht op directe winst, dat vind ik erg prettig.' 

Alettes favoriete producten voor op reis

  • Osprey Farpoint 70 liter. Zoals iedereen met een backpack zal beamen, snap ik niet hoe ik ooit zonder backpack heb gekund. Met het kopen van een backpack gaat er een wereld voor je open, het is het begin van je reishonger. Onbeschrijfelijk enthousiast was ik toen ik deze travelpack voor het eerst op mijn rug deed en al fantaseerde over alle prachtige bestemmingen ik zou gaan ontdekken. Daarbij is deze tas heel handig, door onder andere: de mogelijkheid om je daypack op de voorkant te monteren, de optie om alle losse hengsels te verbergen achter een soort flightbag en het veiligheidsfluitje aan de daypack.

    En, de tip van de eeuw voor backpacks: zoek een backpack met een zijrits, zodat je de hele backpack kan openritsen (net als een koffer). Dus als je je handdoek bent vergeten en deze ligt helemaal onderop, hoef je niet vanuit de bovenkant te zoeken maar rits je gewoon je hele tas open en zie je ‘m in één oogopslag liggen. Ideaal!

  • Lowa Innox GTX Mid. Deze schoenen brengen mij op plekken waar ik nog nooit ben geweest. En na een dag flink doorwandelen, heb ik wel vermoeide voeten, maar ze zijn nooit pijnlijk. Deze schoenen gewoon onmisbaar zijn qua stevigheid en comfort - op sneakers had ik nooit zo ver kunnen komen.

  • Lakenzak. Één woord: kakkerlakkenhostel.

Ook winkelen op afspraak bij Bever?

Benieuwd of het winkelen op afspraak ook handig is voor jouw plannen? We horen graag hoe we je kunnen helpen. Maar een afspraak op onze website en we zien elkaar snel. Tot buiten!

Paspoort

Naam: Alette Smit

Leeftijd: 24 jaar

Beroep:  Onderzoeker in gedragswetenschappen

Traveldroom: de vrijheid om voor altijd te kunnen blijven reizen door het maken van reis- en natuurfoto’s. Maar mijn ultieme reisbestemming is Zuid-Georgia en mijn levensdroom is uiteindelijk het oprichten van een natuurvriendelijk, zelfvoorzienend hostel aan het strand in Midden-Amerika. Misschien komt Floortje mij ooit opzoeken aan het einde van de wereld 😊

Motto: Don’t worry, be happy!

Instagram: @photography.alet

 

 

En, reiskriebels te pakken? Ontdek deze 10 tips voor een duurzame bergvakantie, lees ook hoe Marcel met winkelen op afspraak slaagde voor zijn roadtrip naar Alaska of ga terug naar het blog.

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.