Heren fleeces & truien

Bij kou is een fleece trui of fleece vest een betrouwbare metgezel tijdens jouw avonturen buiten. Een comfortabele warmtelaag met rits. Het is aan jou om te kiezen voor een heren fleece trui of heren fleece vest. Ruim 750 producten zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en gemaakt van uiteenlopende materialen en variërende mate van warmteisolatie. 
filter:
976 artikelen
Bekijk 96 artikelen per pagina
Sorteer:
Populair
  • Populair
  • Korting
  • Prijs (oplopend)
  • Prijs (aflopend)
  • Merken: A - Z
  • Merken: Z - A
...
max aantal bereikt
Vergelijken kan vanaf 2 artikelen
Bekijk nu
Bekijk nuBekijk nu
Bekijk winkelsBekijk winkels
Bekijk collectieBekijk collectie
Bestel nuBestel nu
...

Fleeces & Truien

Fleeces hebben eigenlijk een dubbele functie. Los van het casual uiterlijk met die overduidelijke knuffelige uitstraling is een fleece ook de best isolerende tussenlaag mogelijk. Fleeces isoleren als de beste en zijn precies wat je nodig hebt als de temperaturen beginnen te dalen. Combineer een fleece met een waterdichte jas en je hebt een onverslaanbare combinatie. Gelukkig zijn de fleeces tegenwoordig zo modieus dat je ze de hele dag door kunt dragen. Dus niet alleen tijdens een frisse bos- of strandwandeling maar ook gewoon voor op kantoor.

 

Hele, halve of helemaal geen rits?

Het hebben van een rits in je fleece is niet helemaal een gril geweest van de ontwerper. Een rits is immers een perfecte mogelijkheid om je lichaamstemperatuur te reguleren. Te warm of te koud? Met het openen of sluiten van de rits bepaal jij je ‘core’ temperatuur als je oververhit of juist klappertandend op die bergtop staat. Heb je het altijd koud dan kun je beter die rits achterwegen laten. Wil je alle opties openhouden kies dan voor een gehele rits. Twijfelgevalletje? Kies dan voor de half zip.

 

Met of zonder capuchon?

Een fleece is per definitie een kledingstuk waarin je jezelf kunt verliezen. Zo’n warm en comfortabel kledingstuk dat je gewoonweg niet meer uit wilt doen. Kun jij je voorstellen wat een capuchon aan extra comfort oplevert? Lekker weggestopt zijn in een cocon van warmte. Eenmaal een capuchon is altijd een capuchon willen.

 

Fluffy of normaal?

Een fluffy fleece met duidelijk opstaande haren heeft los van die casual uitstraling een belangrijke functie. Tussen de rechtopstaande fleeceharen wordt de lucht, en dus ook de lichaamswarmte, extra goed vastgehouden, waardoor de isolatie uitstekend is. Kortharige fleeces hebben dat voordeel minder maar zijn qua uitstraling een stuk veelzijdiger in het dragen.

 

Winddicht of niet?

Wil jij die gave fleece gewoon aan iedereen laten zien maar giert de wind er dwars doorheen? Wind is de boosdoener als het gaat om kou lijden. Je spaarzaam opgebouwde lichaamswarmte wordt als het ware weggeblazen. Ben je van plan je fleece als jack te gebruiken omdat je het nu eenmaal niet zo gauw koud hebt, dan is een winddichte fleece helemaal jouw keuze. Trek je daarover nog een hardshell aan als het echt fris wordt, dan kan jou niet veel meer overkomen.