Bever & Staatsbosbeheer nemen je mee naar buiten

De geur van het bos, overal bomen om je heen en het geluid van tjirpende vogels. Houthakken haalt de oermens in je naar boven. Een dag voor échte buitenmensen! 

 

We gaan het bos in en oefenen verschillende technieken van o.a. kloven en splijten, waarbij veiligheid altijd centraal staat. Ook het onderhoud van de bijl wordt behandeld. Je leert de eigenschappen van verschillende soorten hout, het beheer van hout en de opslag ervan. Ook zullen we je meer vertellen over de duurzame manier waarop Staatsbosbeheer met het hout omgaat. 

 

 

Kies je clinic

DATUM

PLAATS

LOCATIE

TICKETS

10 nov 2018

Leersum

Leersumse veld

24 nov 2018

Leersum

Leersumse veld

UITVERKOCHT

25 nov 2018

Leersum

Leersumse veld

UITVERKOCHT

1 dec 2018

Ugchelen

Boskantoor Ugchelen

UITVERKOCHT

2 feb 2019

Ugchelen

Boskantoor Ugchelen

UITVERKOCHT

16 feb 2019

Leersum

Leersumse veld

UITVERKOCHT

 

 

Staatsbosbeheer

In de bossen van Staatsbosbeheer zijn beschermen, beleven en benutten met elkaar verweven. Tijdens de houthak clinic ga je op een verantwoorde wijze aan de slag met een hernieuwbare grondstof: hout uit bossen van Staatsbosbeheer.

Tips verantwoord stoken

Het is belangrijk dat stoken op een verantwoorde manier gebeurt, zodat de uitstoot van rook, roet, koolmonoxide en andere schadelijke stoffen (emissies) beperkt blijft. Daarom een aantal tips voor efficiënter stoken van hout in houtkachel of open haard.

 

Bekijk hier de tips >

Waarom houthakken zo tof is

Nergens is het zo goed bijkomen van een drukke werkweek, dan midden in de natuur. Helemáál stoom afblazen doe je met een sessie houthakken. Waarom dat zo fijn is?

 

Lees het artikel >

Bijlen voor beginners en ervaren hakkers

Of je nu je haardblokken zelf wilt hakken of de boom in je tuin wilt neerhalen. Alle soorten bijlen die je kunt gebruiken vind je hier!