Laatste update: 10 januari 2023

Doe mee aan de Bever Dutch Mountain Trail

Op 12, 13 en 14 mei 2023 bewandelen wij de iconische Dutch Mountain Trail en jij kunt erbij zijn!

De Dutch Mountain Trail is de zwaarste trail van Nederland. Het pad brengt je naar de zeven hoogste toppen die ons land rijk is. Een 101 kilometer lange wandeling met vergezichten, alpenweides en snelstromend water. Kortom: je waant je in de bergen, maar dan dicht bij huis. We starten de tocht in de buurt van Landgraaf en eindigen in onze Bever-winkel in Maastricht. De tocht gaat – net zoals in de bergen – zoveel mogelijk over onverharde wegen met steile kuitenbijters. Reken dan ook op vals plat met veel wind en verraderlijk steile afdalingen. 

 

De Bever Dutch Mountain Trail (BDMT) is een uitdaging voor iedere wandelaar – en één die jij niet wilt missen! Meer lezen over de DMT kan hier.Navigeer snel naar:

 

Tickets van 2022 blijven geldig


Heb je vorig jaar een ticket gekocht voor de editie die helaas niet doorging? Goed nieuws: dit ticket is dit jaar geldig. Komt de nieuwe datum je niet uit en wil je je volledige aankoopbedrag teruggestort krijgen? Stuur een mailtje naar: events@bever.nl en vermeld je naam, ticket- en rekeningnummer. Wij zorgen er dan voor dat het geld zo snel mogelijk weer op je rekening staat.

Deelname Bever Dutch Mountain Trail

De oorspronkelijk Dutch Mountain Trail bestaat uit vier etappes. Maar Bever zou Bever niet zijn als wij het niet extra uitdagend zouden maken. Tijdens de Bever Dutch Mountain Trail loop je de trail namelijk in drie dagen. En er is zelfs een groep die de trail in één keer loopt. Je leest het goed: 101 km in één keer! De Bever Dutch Mountain Trail is de nieuwe maatstaf in langeafstandwandelen. Een grotere wandeluitdaging (hoogtemeters en zelf navigeren) in Nederland is er niet. 

 

Vergis je niet, de BDMT loop je niet ongetraind en vergt een sterke wilskracht. Wanneer jij je inschrijft, verwachten wij dan ook dat je de nodige wandelkilometers in de benen hebt. Wil je toch nog wat trainingskilometers maken? Hier lees je alles over een goede voorbereiding.

 

Lees snel verder hoe je kunt deelnemen:

 • BDMT voor wandelaars
Je loopt de DMT in drie dagen. Wij zorgen ervoor dat er een tent, slaapmat en slaapzak voor je klaar ligt wanneer je klaar bent met wandelen. Er zijn 130 beschikbare plekken.
 • BDMT voor hikers
Je loopt de DMT in drie dagen. Je zorgt zelf voor je tent, slaapmat en slaapzak en draagt deze gedurende de wandeldagen.
Er zijn 100 beschikbare plekken.
 • BDMT fast&light

Je loopt de DMT in één keer. Je start zaterdagmiddag en finisht zondagmiddag. Er zijn 20 beschikbare plekken. Let op: deelname is alleen voor wandelaars met aantoonbare ervaring in langeafstandswandelen.

 

Elke deelnemer ontvangt van ons een routebeschrijving. Hiermee kun je zelf navigeren naar de volgende slaapplek. De DMT is grotendeels bewegwijzerd maar niet overal even duidelijk, dus let goed op. De start is elke ochtend tussen 07.30 uur en 09.00 uur. Je bent vrij om je eigen starttijd in dit tijdvak te bepalen. Vanwege de veiligheid vragen we je wel om via het officiële startpunt te gaan.

 

Voor alle deelnemers geldt dat vanaf de start in Kerkrade tot aan de finish in Maastricht alles inclusief is. Vanaf het moment dat je aankomt tot je finisht, is je ontbijt, lunch en diner geregeld. Om het gevoel van een meerdaagse hike in de bergen compleet te maken, kook je jouw maaltijden op een 1-pits brander. Het eten bestaat uit gevriesdroogde expeditiemaaltijden die je binnen een handomdraai bereidt. Tijdens de BDMT maakt daarnaast expeditiechef Kieran Creevy zijn opwachting. Hij zal ons elke dag verrassen met z'n culinaire kookkunsten op een gasbrander. Spoiler: daar kun je veel lekkere gerechten op bereiden! Maak hier alvast kennis met Kieran

De dagindeling

We gaan je verrassen en vertellen je daarom dan ook nog niet alles. Maar om een klein tipje van de sluier op te lichten, verklappen we een beetje de dagindeling:

 

Donderdag 11 mei

 

15.00 uur - 17.00 uur: verzamelen op Landgoed Overste Hof in Landgraaf

 

17.00 uur - 17.30 uur: officiële opening BDMT

 

18.00 uur - 19.30 uur: diner

 

 

Vrijdag 12 mei

 

07.00 uur - 09.00 uur: ontbijt

 

07.30 uur - 09.00 uur: START eerste editie Bever Dutch Mountain trail van 40 km

 

15.00 uur - 18.00 uur: aankomst overnachtingsplek

 

18.00 uur - 19.30 uur: diner

 

 

Zaterdag 13 mei

 

07.00 uur - 09.00 uur: ontbijt

 

07.30 uur - 09.00 uur: start 31 km


15.00 uur - 18.00 uur: aankomst overnachtingsplek

 

18.00 uur - 19.30 uur: diner

 

 

Zondag 14 mei

 

07.00 uur - 09.00 uur: ontbijt

 

07.30 uur - 09.00 uur: start 30 km

 

13.00 uur - 16.00 uur: gefeliciteerd, je hebt de finish van de Bever Dutch Mountain Trail gehaald!

rab-blog-slaapzakken-isolatie-warm-nacht

De kosten

Als serieuze wandelaar die in Nederland op zoek is naar een uitdaging wil je dit evenement niet missen! Wat kun je verwachten:

 • Drie overnachtingen
 • Deelnemer van de allereerste BDMT-editie
 • Ontbijt
 • Lunch
 • Diner
 • Drinken
 • Drie wandeldagen
 • Gratis clinics
 • Het enige echte BDMT-shirt
 • Een onvergetelijke ervaring
 • Finisher Badge (als je het haalt)

 

Voor Buitenvrienden is er een exclusieve early bird-korting. Deze is geldig tot 28 februari 2023.

 

Nog geen Buitenvriend? Kijk hier voor de voordelen, meld je meteen aan en profiteer van de early bird-korting!

 

 

BDMT wandelaar 249,-     Buitenvrienden early bird-prijs 229,-     inschrijven    

         

BDMT hiker 199,-              Buitenvrienden early bird-prijs 179,-     inschrijven   

 

BDMT fast&light 99,-        Buitenvrienden early bird-prijs 79,-       inschrijven  

 

De BDMT vindt plaats van donderdag 11 mei tot en met 14 mei 2023. We verwachten je donderdag 11 mei tussen 15.00 uur en 17.00 uur op Landgoed Overste Hof in Landgraaf. 
 

De startplek is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Kom je met het ov, dan adviseren wij bus 5 van Arriva. Deze vertrekt vlakbij station Landgraaf en rijdt naar SnowWorld. Vanaf daar is het nog zo’n 10 minuten lopen naar de start. Plan je reis via 9292.nl voor de exacte tijden.

 

We finishen op zondag 14 mei in de Bever-winkel in Maastricht. Na de finish is er geen vervoer terug naar het startpunt. We vragen je daarom om met het openbaar vervoer te reizen, zodat je vanaf de finish direct naar huis kunt. Mocht dit niet handig voor je zijn, dan kun je iemand vragen om je af te zetten in Landgraaf of om je op te halen in Maastricht. Een andere optie is de trein van Maastricht naar Heerlen. Vanaf daar rijdt bus 5 richting SnowWorld Landgraaf.

 

 

Adres start:

 

Landgoed Overste Hof

Overstehofweg 14

6372 VG Landgraaf

 

 

Adres finish:

 

Bever Maastricht

Mosae Forum 144

6211 DT Maastricht

 

 

Er ligt ons een stevige uitdaging te wachten. Het is dan ook extra leuk als vrienden en familie bij de finish staan om je binnen te halen op zondag 14 mei. Nodig ze gerust uit om je prestatie samen te vieren! Na de finish is iedereen vrij om naar huis te gaan wanneer het uitkomt. Geniet lekker na op één van de vele terrassen die Maastricht rijk is en vertel je vrienden en familie alles over je avontuur.

Opening en starttijden

Donderdag 11 mei om 17.00 uur wordt het event officieel geopend voor alle deelnemers. Bij aankomst zal er koffie en thee met een heerlijk stuk Limburgse vlaai voor je klaarstaan. Toon Heezemans, directeur van de Dutch Mountain Film Festival en oprichter van de Dutch Mountain Trail, vertelt kort over het ontstaan van deze uitdagende trail. 

 

Vrijdagochtend gaat de eerste etappe van start. Je kunt tussen 7.30 en 9.00 uur starten. We lopen dus niet in groepsverband. Weet je van jezelf dat je een rustige loper bent, start dan zo vroeg mogelijk. Het avondprogramma houden we nog even geheim.

Overnachten

We overnachten op prachtige plekken langs de route, veelal met idyllische vergezichten over het Zuid-Limburgse land. Heb je een ticket voor wandelaars, dan zorgen wij dat er elke dag een tent met slaapmat en slaapzak voor je klaarstaat. Heb je een ticket voor hikers, dan dien je je eigen tent, slaapmat en slaapzak mee te nemen en deze zelf te dragen naar de volgende locatie. We zijn bewust weg van de massa en gaan terug naar de natuur. Het is daardoor niet altijd mogelijk om te douchen. We vragen hiervoor je begrip.

 

Tijdens het event zijn we met een grote groep. En omdat iedereen eigen rust- en slaapwensen heeft, vragen we je rekening te houden met elkaar. Probeer vanaf 22.00 uur het volume terug te brengen en wees vanaf 23.00 uur stil. 

 

Overnachting donderdag 11 mei

Landgoed Overste Hof

Overstehofweg 14

6372 VG Landgraaf

 

 

Overnachting vrijdag 12 mei

De Paradijsvogels

Cottessen 12

6294 NE Vijlen

 

 

Overnachting zaterdag 13 mei

De Kloostermuur

Hoogcruts 9

6255 NS Noorbeek

 

Eten en drinken

De Bever Dutch Mountain Trail is all-inclusive. Elke dag verzorgen wij ontbijt, lunch en diner in de vorm van expeditiemaaltijden. Voedzame en heerlijke maaltijden die in no-time op de kampeertafel staan. Deze bereid je zelf op een gasbrander. Bij aankomst krijgt iedereen een gasbrander, gasblikje, vuurstarter, bord, drinkbeker en bestek in bruikleen. Naast expeditiemaaltijden wordt er voor tussendoortjes, zoals fruit en energierepen, gezorgd.

 

Houd er wel rekening mee dat de BDMT is als een berghut in de Alpen: we eten wat de pot schaft. Er is meer dan genoeg eten en drinken aanwezig voor iedereen. We vragen je wel om verstandig om te gaan met het eten. Duurzaamheid en verspilling is iets waar wij als Bever dagelijks oplossingen voor zoeken. 

 

Heb je speciale wensen en/of restricties voor het eten? Bekijk hier alvast de expeditiemaaltijden. Mag je deze niet hebben, stuur dan een mailtje naar events@bever.nl.   

 

Tijdens de wandeling kom je halverwege zogenaamde Eat & Walk-locaties tegen. Hier kun je je drinkfles met water vullen en/of je lunch klaarmaken. Ook kun je hier wat fruit of een energiereep nemen. Omdat we lange wandeldagen maken, is het belangrijk om goed en regelmatig te eten. Naast een versnapering bij de Eat & Walk-locaties onderweg, raden we je daarom aan om zelf extra snacks mee te nemen. 

 

Na de wandeling kun je genieten van een echt Bever Buitenbiertje. Wij vragen je – voor zowel jezelf als je mededeelnemers – om verantwoordelijk met alcohol om te gaan. Bij misbruik verzoeken wij je het evenement te verlaten. 

 

 

EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje, helemaal als je lange dagen wandelt op onverhard terrein. Daarom zal er ook gedurende de BDMT een arts aanwezig zijn. We vragen je om goed naar je lichaam te luisteren en bij twijfel altijd contact op te nemen met de arts. Haar telefoonnummer wordt bij de opening met je gedeeld. Bel bij nood altijd 112! 

Paklijst

BDMT voor wandelaars
Je loopt de DMT in drie dagen. Wij verzorgen een tent, slaapmat en slaapzak. Deze vervoeren we voor je naar de volgende overnachtingsplek.

 

BDMT voor hikers

Je loopt de DMT in drie dagen. Je zorgt zelf voor je tent, slaapzak en slaapmat en draagt deze zelf naar de volgende locatie.

 

BDMT fast&light

Je loopt de DMT in één keer. Je start zaterdagmiddag en finisht zondagmiddag. Gezien de zwaarte en uitdaging van deze versie, krijgen fast & light-deelnemers een eigen informatiemail.

 

Wat moet je verder meenemen?

 • paspoort
 • kleding 
 • persoonlijke verzorging
 • eventueel medicijnen
 • powerbank
 • regenkleding
 • zonnebrand
 • handdoek
 • zaklamp/hoofdlamp
 • drinkfles
 • toiletspullen
 • klein EHBO-setje

Route

De Dutch Mountain Trail is grotendeels bewegwijzerd met blauw/witte markering. Echter is de route niet overal even goed aangegeven, waardoor je snel van het pad kunt raken. We raden je daarom aan te lopen met een boekje of app. Elke deelnemer krijgt bij de opening het DMT-boekje met een uitgeschreven routebeschrijving erin. Daarnaast zie je op plekken waar we van de reguliere route afwijken bordjes met BDMT en de juiste richting erop.

 

De route in Komoot - gratis offline navigeren!

Wij hebben de drie etappes van de Bever Dutch Mountain Trail ook beschikbaar op routeplan en navigatie-app komoot. Je kunt gratis gebruik maken van de app en offline navigeren om de batterij van je telefoon te sparen door onderstaande code te gebruiken waarmee je het Komoot Regiopakket Zuid-Nederland ontgrendelt. Ben je al bekend met Komoot? Log dan in op je Komoot-profiel op je desktop en vul de code in via www.komoot.nl/g. Heb je nog geen Komoot-account? Volg dan de stappen via www.komoot.nl/g om gratis een account te openen en vul vervolgens de code in. Met het invullen van de code ben je automatisch volger van Bever op komoot en kun je meteen naar de BDMT-routecollectie gaan.

 

De directe link is deze: https://www.komoot.nl/collection/1720371/-bever-dutch-mountain-trail

 

Met deze unieke code voor de Bever Dutch Mountain Trail 2023 kun je de route gratis downloaden: BEVERDMT22

Huisdieren

Honden en/ of andere huisdieren kunnen helaas niet mee tijdens de BDMT.

Tips & tricks

De perfecte schoen voor jouw wandelingen

Wandelschoenen zijn er in alle soorten en maten. Goed passende wandelschoenen bieden grip op verschillende ondergronden en bieden je voeten steun. Ook voorkomen ze wrijving en druk. Zo maak je extra kilometers zonder ongemakken. Om ervoor te zorgen dat wandelschoenen jouw voeten precies geven wat ze nodig hebben, heeft Bever een unieke 3D-voetanalyse. Elke knobbel, bobbel en enkelstand komt in beeld. Dankzij dit persoonlijke advies en ons uitgebreide aanbod wandelschoenen, ga je altijd naar huis met een schoen die perfect past bij jouw smaak en voeten.


Zet de volgende stap

Wil jij nóg meer genieten van je wandelingen? We helpen je graag bij het vinden van de juiste spullen om de volgende stap te zetten in je wandelavonturen. Kom voor persoonlijk advies van onze Buitenexperts naar onze winkels of check onze handige online keuzehulpen. 

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.