GRATIS LEVERING vanaf 25,-

GRATIS RETOURNEREN in de winkels

365 DAGEN bedenktijd*

GRATIS ACHTERAF betalen met Klarna

Hoe kies ik maak ik een drinksysteem schoon?

Ontzettend handig om mee te nemen; een waterzak tijdens je wandeling, trailrun of fietstocht. Houd er wel rekening mee dat een waterzak een broeinest van bacteriën kan zijn.  Schoonmaken is dus zeker aan te raden. Na elk gebruik is het verstandig om de waterzak na te spoelen met warm water en goed te laten drogen. Hang de waterzak ondersteboven te drogen. Let op: het wordt afgeraden de waterzak in de vaatwasser te stoppen voor reiniging.

Onze 3 tips

Maak het jezelf makkelijk

Het is aan te bevelen de waterzak regelmatig (zeker na een langere trekking) goed te reinigen.

 

Sommige waterzakken kun je binnenstebuiten keren en zo goed schoonmaken. Bij andere waterzakken gaat dat minder makkelijk. Dan is er een schoonmaaksetje die je kunt gebruiken om goed schoon te maken, bijvoorbeeld:  https://www.bever.nl/p/osprey-schoonmaakset-hydraform-reservoir-NACBC60005.html?colour=5806

Drinksysteem

Vergeet de hoekjes niet

Zorg dat je alle hoekjes en naadjes goed raakt met de borstel. Vergeet ook niet langs de sluiting, de aansluiting met de slang en de slang zelf goed te schrobben.

 

De slang schoonmaken kan soms best lastig zijn. Hier kun je een lange dunne borstel voor gebruiken.

Op het water

Extra reiniging

Heb je het idee dat de waterzak toch meer reiniging nodig heeft? Gebruik dan een speciaal reiningingstablet van bijvoorbeeld Sigg: https://www.bever.nl/p/sigg-reinigingstabletten-NBAAXX2003.html?colour=5806.

 

Maar ook een Steradent tablet of soda kan goed werken. Het tablet in de zak met water toevoegen, een nachtje laten staan en de volgende dag goed uitspoelen. Daarna goed laten drogen, liefst omgekeerd.