Kamperen was nog nooit zo leuk! Dit zijn dé essentials voor op de camping

Kamperen op de camping: iets nostalgisch maar ook iets heel eigentijds. Vroeger als kind met je ouders en misschien nu wel zelf met kinderen, of gewoon gezellig met je vrienden! De sfeer en charme van traditioneel kamperen blijft hetzelfde. Om te zorgen dat jouw verblijf een succes wordt tippen we dé essentials voor op de camping. 

Kamperen is voor iedereen

Kamperen kun je geheel op je eigen manier doen: zo lichtgewicht, simpel of juist zo huiselijk als je zelf wilt. Speciaal om de kampeersfeer te creëren die bij jou past, heeft Bo-Camp een uitgebreide collectie aan kampeerartikelen. Het Nederlandse merk heeft al jaren ervaring met het creëren van beste kampeerspullen voor jouw buitenavonturen.

De essentiële uitrusting voor het kamperen op de camping werken we per categorie af. Daarnaast tippen we ook nog handige extra items – niet per se nodig, maar wellicht toch fijn om bij je te hebben. Let’s go camping!

Gezelligheid en functionaliteit

Het centrale onderdeel van een succesvolle kampeertrip is natuurlijk je onderkomen: de tent en staanplaats. Naast dat je tent ervoor zorgt dat je zonder zorgen kunt overnachten, functioneert het ook als je tijdelijke ‘huisje van stof’.

 

Er zijn een aantal spullen die je eigenlijk niet kunt missen wanneer jij je kampementje opslaat op de camping: 

  • Verlichting
    Op de camping ben je verantwoordelijk voor je eigen verlichting. Een paar handige lampen zijn daarom geen overbodige luxe. Deze tafellamp geeft een fijne sfeer aan jouw standplaats en is daarnaast oplaadbaar. Een andere fijne multifunctionele lamp is de Bo-Camp Propus High Power, je kunt ‘m zowel ophangen als neerzetten en de lamp beschikt over drie verschillende lichtsterktes: ideaal dus.
  • Stoelen
    Je zit op de camping waarschijnlijk vaker dan je denkt. Terwijl je lekker buiten ontbijt, wanneer je geniet van een goed boek in de zon, of ’s avonds laat tijdens het stoken van een kampvuurtje: een stoel komt altijd van pas. De Bo-Camp Copa Rio Classic is comfortabel en compact mee te nemen. En is ook beschikbaar in een kindervariant! Benieuwd welke andere opties er zijn? Hier vind je het volledige assortiment campingstoelen van Bo-Camp.
  • Tafel
    Een tafel meenemen naar de camping is altijd een goed idee. Gezellig met zijn allen eten, een spelletje spelen, een wandelroute uitstippelen, noem maar op: een campingtafel is multifunctioneel. Bo-Camp heeft verschillende soorten en maten, van een compact koffermodel tot een inklapbare familie picknicktafel!
  • Slaapzak(ken) en kussen
    Goed slapen tijdens je vakantie is essentieel. Een fijne slaapzak en een comfortabel kussen mogen daarom niet ontbreken. De Altay-slaapzak van Bo-Camp is een goede slaapzak voor mildere temperaturen. De slaapzak heeft een ‘warme’ en een ‘koele’ kant en door het dekenmodel kun je hem openritsen en als deken gebruiken.
  • Slaapmat(ten)
    Niets vervelender dan wakker liggen omdat je de grond door je matje heen voelt. Daarom is het belangrijk om goed te kijken welk slaapsysteem het beste voor jou werkt. Vind je het prima om op een self-inflating pad te liggen, of wil je graag het comfort van een luchtbed? Bo-Camp heeft voor iedere kampeerder de juiste keuze.

    Bang dat je het ’s nachts te koud krijgt? Leg dan een aluminium schuimmatje onder je normale slaapmat. De mat werkt isolerend en is daarom ideaal als extra bescherming tegen optrekkende kou.

Extra's: 

  • Opvouwbare kastjes
    Een tent wordt gemakkelijk een rommeltje. Je bent met meerdere en hebt een stuk minder oppervlak dan thuis. Handige, opvouwbare kastjes waarmee je je spullen kunt organiseren is daarom soms een fijne extra tijdens het kamperen. Deze hangkast van Bo-Camp kun je gemakkelijk in je tent ophangen. Toch liever iets stevigers? Deze ladenkast biedt ruimte voor allerlei spullen.
  • Reparatiedoek
    Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar soms loopt je tent wel eens een beschadiging op. Met dit zelfklevende reparatiedoek los je het probleem snel en gemakkelijk op. 

Lekker kokkerellen

Koken op de camping: een activiteit an sich. Van ’s ochtends vroeg je eerste bakje koffie zetten tot ’s ochtends weer een heerlijk maaltje in elkaar toveren: je campingkeukentje is vaak van de nodige gemakken voorzien.

Deze spullen kunnen niet ontbreken in je kampeerkeuken: 

  • Kookstel
  • Borden, bekers en bestek
    Eetgerei mag niet ontbreken tijdens het kamperen. Gelukkig heeft Bo-Camp ook daarvoor keuze genoeg. Deze bekers van melamine zijn vrijwel onbreekbaar en dus perfect voor het leven op de camping. Ga voor een mooie set bijpassende melamine borden en een set RVS-bestek en je bent klaar om te gaan!
  • Pannenset
    Met de vierdelige pannenset van Bo-Camp bereid je gemakkelijk een heerlijk maaltje op de camping. De set is lichtgewicht en gaat lang mee dankzij het gebruik van geanodiseerd aluminium.
  • Koelbox 
    Sommige campings zijn voorzien van koelkasten of vriezers: mega handig! Maar vaak is het ook wel fijn om een koelbox bij je tent te hebben. Zo houd je drinken en etenswaren lekker koel en blijven ze langer goed. Niet vergeten om af en toe de koelelementen om te wisselen!
  • (Opvouwbare) Jerrycan
    Een jerrycan bij de tent is altijd handig: je tapt gemakkelijk even wat water voor het koken of om de dorst te lessen. Bovendien scheelt het ook een boel tripjes op en neer naar het toiletgebouw. Deze jerrycan van Bo-Camp is daarnaast ook nog eens opvouwbaar. 

Extra's:

  • BBQ
    Geen essentieel onderdeel van kamperen, maar wel mega gezellig! Het hoeft geen gigantisch apparaat te zijn: een kleine, compacte barbecue brengt net zo’n fijn sfeertje en neemt ook nog eens een stuk minder ruimte in.
  • Kookeiland
    Vind je het ook op de camping fijn om een speciaal kookgedeelte in te richten? Met dit handige kookeiland berg je gemakkelijk je kookspullen op en tover je de heerlijkste maaltijden op tafel. Het oplegblad is hittebestendig, watervast, voorzien van een windscherm en geschikt voor een vierpits gaskomfoor.

Schoon en fris

Waar je thuis misschien van de gemakken van een vaatwasser geniet, is dat op de camping wel even anders. Een van de charmes van het kamperen is het afwassen met de hand. Gelijk na de maaltijd of aan het einde van de dag: schrobben in het toiletgebouw brengt mensen samen.

 

Daarnaast is het natuurlijk ook van belang om je tent en je omgeving schoon te houden! Met deze items houd je je tijdelijke woning gemakkelijk schoon en fris:

  • Afwasbak/teil
    Bo-Camp heeft een handige opvouwbare afwasbak. Je kunt hem natuurlijk gebruiken voor de afwas, maar ook voor het wassen van kleding, als waterdrager en voor persoonlijke hygiëne.
  • Afwasborstel 
  • Afwasmiddel
  • Vuilniszakken 
  • Schoonmaakdoekjes 

Extra's: 

  • Waslijn
    Wassen draaien op de camping is natuurlijk geen must. Maar een waslijntje is een multifunctionele extra die soms erg goed van pas komt. Onverwachte regenbui? Hang de kleren makkelijk te drogen? Doorweekte vaatdoekjes? Aan de waslijn ermee. Zo overbelast je de scheerlijnen van je tent ook niet onnodig 😉.
  • Stoffer en blik
    Altijd handig om de tent van een snelle opfrisbeurt te voorzien.

Dit zijn de leukste familiecampings in Nederland

Nog op zoek naar een camping die écht leuk is voor iedereen? Wij hebben de allerleukste familiecampings van Nederland op een rij gezet! Ga bijvoorbeeld naar:


De Kooi, Terschelling
Hier, aan de voet van de Arjensduin, komen jij en je gezin zeker weten tot rust. Kies voor een grote, groene kampeerplek of een kant-en-klare safaritent. Op de camping is veel te doen: van hutten bouwen tot bbq’en en suppen. Buiten de poorten van de camping kun je lekker fietsen en wandelen. Ook leuk: breng een bezoekje aan de zelfpluktuin, kaasboerderij of imkerij in de buurt. 

Sprookjescamping Overijssel  
Op deze camping lopen sprookjesfiguren rond, er is elke dag animatie en een sprookjesachtige theatershow. Zwemmen doe je in een van de toffe waterparadijzen, je kunt fietsen en skelters huren en vissen kan in de Elfenvijver.  

Molecaten Park Kuierpad, Drenthe
Een klimpark, skibaan, tof zwembad én skatepark: je vindt het allemaal op deze camping. Roetsj over een zipline, leer boogschieten en gil het uit op de wildwaterbaan. Uitpuffen doen jullie op een van de zandstrandjes, in een bootje op een van de vijvers of gewoon op je schaduwrijke kampeerplek.  

 

Lees ons blog voor nog meer toffe familiecampings.  


Aankleding en gadgets

Kamperen is natuurlijk al vrij back to basic: je geniet van buiten met een stuk minder spullen dan je normaal tot je beschikking hebt. Sommigen mensen genieten van zo minimalistisch mogelijk kamperen en anderen hebben behoefte aan het creëren van net wat meer sfeer en gezelligheid. Ook daarvoor hebben we een aantal toffe items van Bo-Camp uitgezocht. Niet vereist, wel toegestaan 😉:

  • Hangmat
    Lekker luieren in een van de hangmatten van Bo-Camp: zo wil je altijd wel vakantie vieren.
  • Buitenkleed
    Een buitenkleed is voor veel doeleinden te gebruiken: vooral als de kids mee zijn op vakantie. Dit kleed is waterdicht en schimmelwerend dus ook uitermate geschikt als picknickkleed, in de (voor)tent, onder de luifel, op het strand, in de tuin of in het park.
  • Tarp
    Of je nu tijdens een picknick een regen- of zonvrij plekje wilt creëren, je een beschutte plaats voor je tent wilt realiseren of ultra lightweight gaat kamperen met deze tarp kun je altijd uit de voeten.
  • Drinkbekers/wijnglazen
    Uit een basic mok of beker drinken geeft natuurlijk het ultieme kampeergevoel. Maar heb je toch behoefte aan een beetje luxe: neem dan je eigen (vrijwel onbreekbare) wijnglazen of drinkglazen mee. 

Voor ieder wat wils

Voor de een is kamperen hét moment om alles van thuis achter zich te laten en met zo weinig mogelijk spullen he-le-maal op te gaan in de natuur. Voor de ander is het lekker buiten zijn, maar dan wel met zo veel mogelijk comfort. Net als thuis. Precies voor die laatste groep heeft Bo-Camp de Urban Outdoor-collectie ontwikkeld.

 

Niks ultralichtgewicht, niks opvouwbaar tot de grootte van een envelop, niks saai en grijs. Simpelweg leuke, comfortabele spullen voor bij de caravan, tipitent of camper, die ook niet zouden misstaan in een tuin, op een balkon, in een huiskamer of op een festival. Uiteraard zijn ze wel licht, compact en handig mee te nemen, anders kun je net zo goed je gewone meubilair meenemen naar de camping 😉.


Alles voor jouw kampeertrip

Kun je alles afvinken van bovenstaande lijst, en heb je persoonlijke benodigdheden (zoals medicijnen en een extra setje lenzen) ingepakt? Dan kun je met een gerust hart op vakantie.  

 

Heb je nog wat nodig? Klik op de dikgedrukte in de lijsten en je bent direct in onze webshop. Ook in onze winkels vind je een breed assortiment aan kampeerspullen en kleding. We geven je graag advies, zodat je uiteindelijk met de beste spullen voor jou op vakantie gaat.  

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.